Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se sérií American Horror Story jsem vždycky měl problém, ale jelikož má každá série jiné téma, tak každé sérii do nekonečna dávám šanci na to, aby na mě zapůsobila. Jedna série to už dokázala, tak proč by to nedokázala i druhá. Jenže u této série jsem měl problém s tím, že seriál Carnivale z HBO jsem před lety vnímal daleko intenzivněji. Tohle byl jen pouho pouhý vývar, který opět redukuje to nejlepší, co si ze světa ujetých cirkusáků dovedete představit. Jessica Lange se tu ale mimochodem opět naprosto mistrovsky vyřádila a alespoň nám ukázala, jak parádně umí zpívat. To je ale to jediné pozitivní na této sérii. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série mě příjemně překvapila, i když jak už je zvykem, taky tam bylo hodně nesmyslnejch situací a blbejch herců. Herci totiž už začínaj být okoukaní a lepší by bylo je uplně vyměnit, než jim jenom měnit role. Za úspěch a zvýšení hodnocení zpět na 2 hvězdičky, může hlavně ten vraždící klaun bez čelisti a jeho nástupce - zhýčkanej rozmazlenej pracháč Dandy. Tyhle dvě postavy se fakt povedly a jejich řádění mě dycky pohladilo po duši. Taky účast Michaela Chiklise byla velkým plusem, protože takhle zahrát by to jenom tak někdo neuměl. Taky musim pochválit to, že některé zrůdičky hráli skutečně postižení lidé, lidově mrzáci. Jinak tady najdeme dobré a uvěřitelné tělesné vady, skutečné nebo vycházející často z historie, tak ty docela stupidní (takhle zdravy siamsky dvojčata svět ještě neviděl). Velká bota, co mi rvala uši, bylo když ten lobster boy zpíval Come As You Are od Nirvany, i když se to odehrává v 60. letech. Idioti, no. Naopak skvělá hudba zazněla vždy, když se objevil Edward Mordake s druhym ksichtem na opačné straně hlavy - super. A jak už je zvykem, Jessica Lange mi celou dobu lezla na nervy... Jo a abych nezapomněl - ta úvodní znělka je uplně vychytaná!!! Ze všech sérií je tohle ta, která mě konečně docela brala... Dnes jsem viděl film Zrůdy z r. 1932 a jde vidět fakt hodně velkou inspiraci tímhle průlomovým dílem. Až moc velkou. Hodně věcí bylo z toho okoukanejch, né-li rovnou zkopírovanejch... ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ako úprimne nebola som z toho prvého dielu nadšená. Nevidela som ho síce až tak tragicky ale proste nebola som ani spokojná. Ale u AHS si človek nemôže byť ničím istý a ja do tejto série vkladám nádej. Dúfam, že ma prekvapí tak ako Coven. Nasledujúca veta obsahuje spoiler: Toho postihnutého klauna (nie ten rozmaznaný chuj) mi bolo naozaj ľúto. Nie len, že rozplakal démona Mordrakea, rozplakal aj mňa (samozrejme, že nerevala som pri tom ako keď zomrel Mufasa ok?). A to ja s ľuďmi súcitím akosi pomenej. Bolo mi ho proste ľúto a som tak trochu sklamaná, že tam už nebude. Vyzeral skvelo. Koniec vety obsahujúcej spoiler. Naozaj ale naozaj neviem aké hodnotenie mám dať. 3* sa mi zdajú veľa na to, že pri tejto sérii som sa dosť nudila, na druhej strane boli tu aj svetlé chvíle. Herci neherci, ktorí ozaj trpeli niečím boli naozaj dobrí. Mordrake sa mi páčil, takisto Finn Wittrock bol naozaj úžasny psycho maniak. Ale vzhľadom na to, že sa tu na môj vkus veľa spievalo, dosť často som sa nudila a téma freaks ma síce zozačiatku ohúrila ale nepresvedčila dávam 2* ale sú to také lepšie i keď v hodnotení to proste nezaváži a stále to budú akoby iba 2*.. Dúfam, že ma Dandy za to nezabije. Ale čo ma najviac vlastne vytočilo bolo to, že Pepper a Mary Eunice hrali tie isté postavy z druhej série, pričom ostatní hrali niekoho iného. Prišlo mi to, že je to proste na hovienko. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat k jádru úspěchu AHS. V kulisách šapitó v němž chřtán ďábla požírá osudy a životy (zkažených) lidí, zrůd a skutečných monster si to perfektně pohrává s USA kulturou zábavy (tradiční vs. moderní), vnímáním krásy/ošklivosti a umírajícím časem jednoho cirkusu. Dandy je Amerika ze vším všudy ;) . Má vzhled, peníze, krutost a chuť zabíjet na všechny způsoby. Některé epizody jsou velmi silné. Závěrečný díl výborně poukazuje na fenomén masových vražd. Co bych vytkl je úplné zakončení. Tam se vyměklo, přitom se dal vytvořit očistec jako bič...! Nevadí, celkově je to velmi dobré. 83%. PS: Songy jsou chytlavé. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech dosavadních sérií je tahle nejslabší. První série byla dějové sevřená a nová, druhé Asylum rozmáchlý, hutný spektákl, třetí Coven byl zábavný. Freak show v ničem nad svými staršími bratříčky nevyniká. Schází tu zaměření na jeden hlavní příběh, souběžně tu běží několik dějových linií a ani jedné se tvůrci nevěnují dostatečně. A bát se rozhodně nebudete. Stále je to ale AHS, takže je tu spousta fajn ujetostí a WTF momentů. Ačkoli sama série sama o sobě není nic, na co by se vzpomínalo, některé momenty jsou skvělé - například klaunův příběh, příchod Wese Bentleyho coby viktoriánského ducha, dějové napojení na Asylum nebo momenty s Neilem Patrickem Harrisem. Příště prosím více pozornosti na nějaký ten hlavní příběh. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (19)

  • V magickom svete štvrtej série sa vyskytuje množstvo anachronizmov, napr. Elsa Mars (Jessica Lange) na vystúpení vo svojej piesni spomína Jima Morrisona, Jimmy Darling (Evan Peters) zas spieva pieseň "Come As You Are", pričom spevák Nirvany Kurt Cobain sa narodil až v roku 1967. (BlackTom)
  • Jyoti Amge, ktorá stvárnila postavu Ma Petit, sa vo veku 18 rokov zapísala do Guinessovej knihy rekordov ako najmenšia žena na svete. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama