Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria Hotel má veľmi sľubný začiatok, pátranie po vrahovi sľubuje napínavý príbeh a hneď v úvode je jasné, že s obyvateľmi hotelu Cortez nie je všetko v poriadku. Napriek tomu že Hotel trochu pripomína prvú sériu AHS, Evan Peters opäť podáva skvelý výkon a kedže osvedčené osadenstvo seriálu sme si obľúbili tak piatej sérii odpustíme aj úplne odfláknutú záverečnú časť. Upíri, pátranie po sériovom vrahovi a samotná história hotela Cortez sú dostatočne zaujímavé k tomu, aby bolo možné aj toto pokračovanie seriálu ohodnotiť ako úspešné. ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Perverse Story: Sexuálne orgie na sto spôsobov v Hoteli. Po prvý krát pri American Horror Story zmiešané pocity. Murphy sa už po piaty krát začína trochu vykrádať a pilotná epizóda Hotelu tak neprináša nič nové. Príbehu tu je úplne minimum, dosť pripomína prvú sériu (duchovia žijúci v dome/hoteli) a namiesto neho sa úvodná hodina snaží predviesť čo najviac sexuálnych a iných úchylností a brutalít. No zatiaľ čo v Asylum a Freak Show to vzhľadom na zasadenie deja medzi bláznov, resp. do cirkusu dávalo zmysel a bolo využívané v rozumnej mierne, Hotel sa v tomto prípade nekontrolovane utrhol z reťaze a okrem tých bizarností tu nie je nič iné –zaujímavé dialógy, postavy alebo príbeh. V tomto prípade to je skutočne iba o tých perverznostiach, čo by mi samo o sebe možno nevadilo, keby to tentoraz nebola iba samoúčelná hra na efekt, ktorá sa po celý čas ukája nad formou, avšak chýba jej obsah. Napríklad posteľové orgie Lady Gaga a Matta Bomera sú zbytočne dlhé a také análne znásilnenie chlapa akýmsi kovovým penisom už absolútne zbytočné pre celé dianie. Zatiaľ čo predošlé série podobné výjavy dávkovali postupne a vždy za nimi bolo nejaké príbehové pozadie (napríklad znásilnenie latexovým duchom v Murder House), Hotel ho zatiaľ nemá alebo ho minimálne za prvú hodinu nedokázal dostatočne predstaviť. Samozrejme nechcem, aby seriál vytasil karty na stôl už v pilotnej epizóde, ale minimálne aký taký základ prečo sa podobné perverznosti dejú práve v tomto hoteli poskytnúť mohol. Celá úvodná epizóda je tak iba chaotickým spletencom buď brutality, na ktorú sú už ale všetci po predošlých štyroch sériách maximálne zvyknutý, takže nemá čím šokovať alebo často zbytočných sexuálnych bizarností, navyše aj končí pomerne nepútavo a po prvý krát sa mi pri AHS stalo, že vôbec nie som zvedavý na ďalšiu epizódu a pozriem si ju iba zo zvyku. Podivnú atmosféru si to stále drží, rovnako ako aj skvelých hercov, rovnako som rád pokiaľ sa tvorcovia neboja vo svojej tvorbe zachádzať za hranice, no fakt je, že v tomto podaní po piaty krát už nemá AHS výrazne čím prekvapiť, pokiaľ tu chýba pútavý obsah a zatiaľ sa to bohužiaľ javí iba ako ďalšia variácia na už v tejto sérii niekoľko krát videné a to aj napriek tomu, že famóznu Jessicu Lange tu nahradila kontroverzná Lady Gaga. Pokiaľ sa to čoskoro nerozbehne nejakým zaujímavejším smerom, tak to pre Murpyho bude veľmi slabý rok. Najprv sklamanie zo Scream Queens a po prvý krát po štyroch rokoch aj z American Horror Story. CELKOVO: 3* (6/10) (uvidíme po celej sérii) ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl zatím vypadá na slušný rozjezd, nijak extrémně to nevybočuje a dost pochybuju, že to trumfne Murder House nebo Asylum, což jsou pro mě nejlepší série, ale jsem spokojený. Doufám, že nebudu zklamán a tím pádem nucen měnit hodnocení. Gaga mi nepřišla nějak úžasná, mám jí rád a tyhle mystické role jí sedí. Jsem rád, že tam není Jessica, protože i když je dobrá, tak pokaždé hraje tu samou roli jen se jinak jmenuje. Zatím si nemůžu stěžovat, jen by to chtělo více scén jako rozpáranou matraci, protože ta byla vážně creepy a konečně to bylo trochu Horror. Jinak by se tenhle seriál mohl klidně jmenovat "American Sex Story" nebo "American Pervert Story," protože více než o strachu, to je poslední dobou o zabíjení a dost divným sexu... ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ryan Murphy v AHS: Hotel zpočátku naservíroval divákům přesně to, co sliboval už dva roky a co jsem očekával od Coven a částečně i od Freak Show – módní, krvavou a sexy noční můru, kde si postavy vjedou do vlasů div ne rovnou na mole v průběhu módní přehlídky. Murphy tentokrát skládá poctu srdcovkám jako je Osvícení, Hlad nebo Se7en, jenže z originální vaty, která by měla držet jednotlivé výjevy pohromadě se nakonec stala největší slabina páté sezóny. Výsledek se tak podivně tříští, nedrží pohromadě, přichází s neuspokojivými řešeními a spěje k pochybnému happy endu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story není zrovna série, kterou bych vyhledával. Možná i proto trvalo nějakou dobu, než jsem se odhodlal pustit si sérii Hotel, kde se ve velkém předvedla Lady Gaga a ukázala celému světu, že není jenom schopná zpěvačka, ale i šikovná herečka (i když se jí Leo Di Caprio na Glóbech stejně smál). Mně ale nakonec zbylo akorát to utvrzení, že Lady Gaga je fakt dobrá. Hotel totiž potvrzuje kvality celého seriálu. Osobně se mi zdá, že koukám na, příběhově, neuvěřitelnou hámotinu, která prostředím připomíná Osvícení, ale postavy jsou tu natolik ujeté, že říct jakýkoliv dialog muselo nahlas vyvolat salvu smíchu napříč celým natáčecím týmem. Jinak si to nedokážu vysvětlit. A když pak do toho zakomponují upíry, začal jsem přemýšlet, jestli je Ryan Murphy normální nebo jestli je to nějakej psychotik. Technicky je to totiž ztvárněno parádně a osobně si říkám, jestli tu trošku nemrhá talentem. Jelikož ale problém mám hlavně já a většina je spokojená, tak bych řekl, že problém jsem tu spíš já, než Ryan. Logiku bych tu ale hledal těžce. Hned první scéna prvního dílu mi jistě dá za pravdu a vlastně jednoznačně dává najevo, jak se bude odvíjet zbytek série. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Tvůrce Ryan Murphy o sérii Hotel řekl, že chtěl vytvořit něco skutečně temného a krvavého. (LilyDeLarge)
  • Hotel Cortez je inspirovaný skutečným hotelem v Los Angeles – Hotelem Cecil, který je i vzhledově podobný jako Cortez. Také se nachází spousta podobností mezi Cortezem a Cecile, např. když je zmíněno, že se v jistém patře nemá pít voda z kohoutku, tak se jedná o narážku na Elisu Lam, která se do Cecilu ubytovala v roce 2013 a její tělo se našlo v nádrži s vodou, kdy si zákaznící stěžovali na podivnou vodu. Také byl v době svého řádění americký sériový vrah Richard Ramirez ubytovaný v Hotelu Cecil, stejně jako v seriálu. (Knowho)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama