Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Recenze (171)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kdyby se po odchodu Jessicy Lange z pozice každoroční nejhlavnější postavy hledala nová tvář. Ne snad tvář herecká (tu Murphy našel na první dobrou díky fenomenální Lady Gaga), ale tvář celé show, protože letošek si bere všechno možné z let předchozích. Nejvíc se blíží Murder House, ze kterého si půjčuje charaktery a náladu, z Asylum pak všudypřítomnou atmosféru husí kůže a z Freak Show zase tempo vyprávění s nepřeberným množstvím vedlejších postav a odboček. Právě nad posledním zmíněným má ale Hotel zásadně navrch, protože zůstává sevřený, věnuje se na začátku i na konci těm samým linkám a více než kdy dříve mu nahrává lahůdkový soundtrack. Ani tentokrát se scénář nedokáže vyhnout některých chybám a třeba civilní pojetí příběhu Johna a jeho rodiny působí jako naroubované na poslední chvíli, stejně jako pointy jeho detektivní práce. Kontrast dusivé i svěží nálady, úchvatné výkony Denise O'Hareho a jako vždy brilantní chameleonky Sarah Paulson jsou ale natolik svůdnými lákadly, že se z pobytu v hotelu Cortez stala druhá nejlepší sezóna. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek super, někdy v polovině série mě Hotel tak nějak přestal bavit, ale nakonec jsem dojel i druhou polovičku a jsem spokojený. Pro mě asi dokonce i druhá nejlepší série AHS (po Asylumu). Pomohlo hlavně, že Jessica Lange si dala pauzu (v posledních sériích hrála pořád to samé a už to bylo nudné), Lady Gaga místo ní do Hotelu přinesla vlastní zvláštní auru. Tak snad Murphy neudělá podobnou chybu a nenechá nás, abychom se v jí v nadcházejících sériích přejedli podobně jako Jessici. A také bych bral nějaké zcela kladné postavy, ale na to si v tomhle panoptiku výstřednosti asi můžu nechat zajít chuť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story není zrovna série, kterou bych vyhledával. Možná i proto trvalo nějakou dobu, než jsem se odhodlal pustit si sérii Hotel, kde se ve velkém předvedla Lady Gaga a ukázala celému světu, že není jenom schopná zpěvačka, ale i šikovná herečka (i když se jí Leo Di Caprio na Glóbech stejně smál). Mně ale nakonec zbylo akorát to utvrzení, že Lady Gaga je fakt dobrá. Hotel totiž potvrzuje kvality celého seriálu. Osobně se mi zdá, že koukám na, příběhově, neuvěřitelnou hámotinu, která prostředím připomíná Osvícení, ale postavy jsou tu natolik ujeté, že říct jakýkoliv dialog muselo nahlas vyvolat salvu smíchu napříč celým natáčecím týmem. Jinak si to nedokážu vysvětlit. A když pak do toho zakomponují upíry, začal jsem přemýšlet, jestli je Ryan Murphy normální nebo jestli je to nějakej psychotik. Technicky je to totiž ztvárněno parádně a osobně si říkám, jestli tu trošku nemrhá talentem. Jelikož ale problém mám hlavně já a většina je spokojená, tak bych řekl, že problém jsem tu spíš já, než Ryan. Logiku bych tu ale hledal těžce. Hned první scéna prvního dílu mi jistě dá za pravdu a vlastně jednoznačně dává najevo, jak se bude odvíjet zbytek série. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 5. série (Hotel) Hotel je sérií plnou změn a zároveň návratů. Stálice Lange a Conroy se ve Freak Show s milovaným (i zatracovaným) seriálem rozloučily, a Ryan Murphy pod svá křídla uvítal novou zářivou hvězdu v podobě Lady Gaga, která vyfasovala tu největší roli (se kterou se navzdory očekáváním popasovala na jedničku), a tak nejspíš není náhodou, že celý Hotel funguje jako paralela na její osobu. Pod nablyštěnou art deco fasádou se ukrývá překvapivá hloubka, nečekaná temnota a nepopiratelný talent. Po roztěkaném Freak Show Hotelu navíc nechybí větší semknutost, a to jak jednotlivých linií, tak i s ostatními sériemi. Už tradičně nechybí plejáda fantastických postav (vedle tajemné upírky Gagy mě bezmezně fascinovala především Liz Taylor, zlatý glób Denisovi, ASAP) i všeljakých libůstek a božských nápadů (krvavé orgie, addiction demon). Zároveň ale některým postavám chybí směr, některé pointy vyšumí doztracena, v hororu zaostává za Asylum a v zábavnosti za Covenem, a s otravně přehrávajícím Evanem Petersem mi tentokrát došla trpělivost definitivně, proto jenom pěkné 4* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začala Seriálová sezóna a s ním přišla další řada American Horror story Hotel a je až neuvěřitelně paradoxní, že pilotní díl seriálu by se dal označit za nejlepší horor roku. Obrovský hotel, spousta divných lidí ( víceméně žádná kladná postava, pouze policista), stylizace, vizuál, sex, drsnost, brutalita, pervérznost, a gore na absolutně nejvýše možném levelu. Detektivní linie připomíná Se7en, svou brutalitou film připomíná zase Inside---- Co více si přát? V prvním díle umřelo už kolem 9 lidí, což v některých seriálech neumře ani za celou sérii. Pro mne fantastické orgie, vrněl jsem se blahem. Lady GaGa zde odvádí perfektní práci. Uvidíme jak se rozjedou další díly, ale pokud se seriál poveze v podobném směru, máme zde revoluci. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 10/10, Vizuál 10/10, Akce 7/10, Zábavnost 10/10. ( Srbský film oproti tomuhle se stává disneyovkou) 100% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica na jednotku s hviezdičkou. Hoci ma Hotel neoslovil až tak, ako Asylum (a azda i Freak Show), počas prvých dielov som musel uznať, že ide asi o "najvyladenejšiu" sériu spomedzi všetkých. Lady Gaga úplne bez problémov nahradila Jessicu Lange, Evan Peters dostal asi najlepšiu rolu od prvej série (vrátane) a Denis O´Hare jednoznačne mal byť nominovaný na Zlatý glóbus za najlepší ŽENSKÝ (!!!) herecký výkon. Zvrátenosti (sexuálne, aj krvavé) dosahujú vrchol asi práve v tejto sezóne. Bohužiaľ, druhá polovica sa začne pomaly ale isto rozpadávať a nespasí ju už ani cameo pár postáv z Muder House a Coven. Samotné prostredie hotela každopádne parádne. ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ryan Murphy v AHS: Hotel zpočátku naservíroval divákům přesně to, co sliboval už dva roky a co jsem očekával od Coven a částečně i od Freak Show – módní, krvavou a sexy noční můru, kde si postavy vjedou do vlasů div ne rovnou na mole v průběhu módní přehlídky. Murphy tentokrát skládá poctu srdcovkám jako je Osvícení, Hlad nebo Se7en, jenže z originální vaty, která by měla držet jednotlivé výjevy pohromadě se nakonec stala největší slabina páté sezóny. Výsledek se tak podivně tříští, nedrží pohromadě, přichází s neuspokojivými řešeními a spěje k pochybnému happy endu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS v art deco hotelu? I am in. Hotel je taková vysloveně relaxační série, staří známí mají nové fajn fetiše a kupodivu ani ta Gaga nevadí. Takže je to příjemná sezóna se vším všudy. Láska, krev, samé radosti... Navíc tu máme něžné propojení s Murder Housem a Covenem. A samozřejmě naprosto uspokojující je zápletka s Rambovou a Valentinem. Celek sice ve výsledku neomráčil, ale byla to zajímavá exkurze do světa nenaplněného štěstí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapídne sviznejšie. Jedna vražda v kombinácii s jebačkou strieda druhú, pričom “Lejdy Gaga” je napriek tomu jej podivnému ksichtu fakt mašina. Celá séria je poňatá sexisticky, i vražedne zároveň, no a zrejme z týchto dôvodov je samotný divák viac než “spokojný”. Konečne som teda dobehol resty, teraz môžem v klude očakávať desiatu sériu, ktorá bude dúfam aspoň tak solídna, ako táto, respektíve “Asylum”. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A opäť sa dostavilo sklamanie. Prekvapivo a asi mi nebudete veriť sa mi najviac páčila Lady Gaga. A to ako po vizuálnej, tak po hereckej stránke. Nápad je aj tu síce skvelý - prostredia v hoteloch milujem. Tu sa celá séria odohráva skoro výlučne v hoteli. Ale čo na tom, keď je to strašná nuda. Strach žiadny. Skôr je to na smiech. Príbeh o rodičoch, ktorým sa stratil syn je otravný a nudný. Zaspával som pri tom. Navyše sem tresli postavu zasraného úchyláka, čo sa prezlieka za ženu a hovorí si v ženskom rode. K tomu je plešatý ako poleno. Mrzí ma, že tento seriál podporuje podobných úchylákov, ktorí by skôr potrebovali elektrošoky a od miestnosti zahodiť kľúč. Rozhodne táto séria mala potenciál, ale nebol využitý. Navyše to celé bolo akési tmavé - akoby sa to stále odohrávalo v tme. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S velkou chutí jsem se pustil do další série této horové ságy. Nemohu si vynachválit prostředí, nápady, gore, či třeba zvraty, kterých nebylo málo. Vše mělo smysl, každý díl zaujal, i když občas se slabší místa najdou. Převládá velká spokojenost, každá postava si dokázala vytvořit své a diváka něčím zaujmout. Sally, John nebo velký pan March, který jak promluvil, lezl mi mráz snad i po prdeli. Z něj vyloženě sála ta osobitost a byla to rozhodně nejzajímavější postava. Těch postav, které mám v hlavě je ale mnohem víc, překvapivě i Lady Gaga. Chybí mi trochu atmosféra, něco z čeho bych byl mimo jako u Asylum, tady spíše převládalo gore. I tak se jedná z mého pohledu o druhý nejlepší díl série a řadím ho hned pod Asylum .. 8/10 = 80% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jsem toho od Hotelu čekala hodně, ale hned úvodní díl mě zklamal. Měla jsem s tím stejný problém jako s Asylum, příliš přeplácané - místo toho, aby se tvůrci zaměřili na hotel a na jeho "hrůzy" tak do toho zbytečně cpali upíry a kdoví co všechno. Myslím, že tam nebylo třeba dávat tolik "nechutností", ale zase na jejich poměry to bylo celkem v normě. Lady Gaga tomu navíc dodala šmrnc a naprosto perfektně se tam hodila. Co se mi ale vyloženě nelíbilo bylo, jak se snažili dokázat, že celý seriál je místo antalogie jeden naprosto promyšlený příběh. Snažili se to propojit za každou cenu, i když to nedávalo smysl. Přišlo mi zvláštní, že když se tam objevila Sarah Paulson jako postava, kterou hrála v první řadě, nikdo se nepodivil, že vypadá jako Sally. A to s Queenie si mohli totálně odpustit. 2* ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd dobrý, ale tvůrci tuhle sérii nezvládli ukočírovat. Děj se zkrátka potácí, ztrácí tempo, nesměřuje nikam. Všechny postavy jsou sobecké svině nebo psychopati, nikomu nemůžete fandit, na nikom vám nezáleží. Zabíjí se tu pro cool efekt, nikdo se nezastaví a nezamyslí se nad tím, co všechno taková vražda obnáší, že každá oběť je člověk, i když je to stěžující si hipster nebo pornoherec. Zkrátka mi připadá, že Hotel byl spíchnutý hodně horkou jehlou, což je vidět na nanicovatém finále. Některé scény a sekvence jsou zajímavé, potenciál strašidelného hotelu s duchy a "upíry" je silný, jen je škoda, že zůstal nevyužitý. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa dopekla stalo s týmto seriálom?! Čím ďalej tým horšie. Už pri Freak show som sa dosť nudila ale verila, som, že Hotel prekvapí. Neprekvapil. Ani jedna postava, ktorú by som si obľúbila. Všetko tak predvídateľné, kto bol v šoku keď odhalili vraha desatora tak je totálny debil. Konanie postáv totálne primitívne. Samozrejme mojim očiam Hotel ulahodil. Čo sa týka zvráteností a nechutností, tento seriál ma asi nikdy nesklame. Bohužiaľ čo sa týka príbehu, ide to do sračiek. Tento seriál vlastne ťažil iba z toho, že vám môže ponúknuť holú riť Lady Gagy. Čo mi samozrejme neprekáža ale keď je príbeh oničom tak je smutné, že jedine čo vo mne vyvolalo dáke emócie boli iba sex scény. Navyše dej bol tak neskutočne deravý. A akože to, že mi z Finna spravili teplého nechutného modela, čo má rád kakaové venčeky a plešatých starcov, tak to mi akože veľmi ranilo srdce! A samozrejme pripájam sa k ostatným, pretože je to pravda. Jessica Lange tu chýbala. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série se odehrává v hotelu. Atmosférou to trochu připomíná 1. sérii a je to lehce propojené i se 3. Hotelu Cortez se nachází v L.A. a je plný duchů a podivných lidí. Funguje totiž stejně jako dům z 1. řady. Pokud v něm umřete, zůstanete v něm navždy jako duch. Opět je tu spousta herců z minulých sérií. Lady Gaga to celé táhne jako upírka. Upírů je tam víc. Evan Peters hraje původního majitele hotelu, který se vyžívá v zabíjení lidí. Denis O'Hare hraje transsexuála. Wes Bentle představuje policajta, který ztratil syna a bydlí v hotelu. Časem o něm vyjde najevo nečekané odhalení. Objevuje se tam spousta dalších individuí. Konec mě trochu zklamal. Celkově je kvalita série dost kolísavá, ale řadím ji mezi ty lepší. Každý rok se v 30. října v hotelu koná setkání sériových vrahů neboli Ďáblova noc. To je celkem zajímavé. Nejlepší byl Zodiak. Nikdo totiž neví, jak vypadal. :D Těším se na další sérii. :) "Chtěl bych pokoj číslo 64." ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lady Gaga, novodobí upíři a tajemný hotel? Gore to bylo místy dost, ale mrazení z "mysteriózna" první série se naneštěstí nedostavilo. Musím však uznat, že herectví podivné zpěvačky v hlavní roli mě mile překvapilo, i když ten Zlatý glóbus bych jí za to asi neudělil. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl zatím vypadá na slušný rozjezd, nijak extrémně to nevybočuje a dost pochybuju, že to trumfne Murder House nebo Asylum, což jsou pro mě nejlepší série, ale jsem spokojený. Doufám, že nebudu zklamán a tím pádem nucen měnit hodnocení. Gaga mi nepřišla nějak úžasná, mám jí rád a tyhle mystické role jí sedí. Jsem rád, že tam není Jessica, protože i když je dobrá, tak pokaždé hraje tu samou roli jen se jinak jmenuje. Zatím si nemůžu stěžovat, jen by to chtělo více scén jako rozpáranou matraci, protože ta byla vážně creepy a konečně to bylo trochu Horror. Jinak by se tenhle seriál mohl klidně jmenovat "American Sex Story" nebo "American Pervert Story," protože více než o strachu, to je poslední dobou o zabíjení a dost divným sexu... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejušoustanější a nejméně heterosexuální série. Linie se sériovými vrahy je docela kýč. Chápu, že na tohle Amíci jedou, ale už je to docela ohrané. Výborný hudební výběr. Z mnoha linií Hotel obsahuje i jednu, která mě vždycky prudila, nikdy mi nepřišla přesvědčivá a nemůžu prostě ani na zlomek sekundy uvěřit, že by to tak mohlo probíhat. Což mi dojem ze série trochu kazilo. AHS pořád (a Hotel zatím asi nejvíce) jede na vizuální stránku a výborně napsané příběhy jednotlivých postav. Naprosto se z nich však vytratila atmosféra a napětí. Ty jsem zaznamenal jen v první a třetí sérii. Jede se spíše na efekt než na dojem. Což mě docela mrzí. ()

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama