Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 3
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 3

Recenze (115)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je strašne ťažké komentovať. Kto túto sériu nevidel ma ani nepochopí. Najprv som sa neskutočne čudoval čím nás chcú tvorcovia strašiť - keď nám na kameru rozpráva v štúdiu manželský pár, čo všetko zažil v jednom dome a pritom scény v tom dome hrá úplne iná manželská dvojica. Tak ako sa mám báť, keď viem, že sú to len herci? A dokonca aj tá dvojica, čo rozpráva do kamery, tak sú herci, ktorí hrali v minulých sériách tohto seriálu. Ale nakoniec ma tvorcovia dobehli. V 6.časti sa nám prihovorí "akože režisér" a povie, že nechá do toho domu zavrieť obe manželské dvojice. A vtedy sa začnú diať veci !! Konečne návrat hororu a strachu, ktorý tu nebol od prvej série. Predošlá séria "Hotel" bola bez jedinej ľakačky, bez absolútneho strachu. A toto som si po prvej časti myslel, že ohodnotím možno jednou - dvoma hviezdičkami. Nakoniec veľké prekvapenie. Šokujúce zvraty, úmrtia, plottwisty, vraždenie účastníkov medzi sebou, upálenie zaživa otravných youtuberov, no proste super. Chválim. Teším sa na ďalšie série a nakoniec som rád, že sa v tomto seriáli v každej sérií deje niečo iné, ale s tými istými super hercami. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

V první polovině pravěpodobně nejsilnější ze všech AHS sérií. Větší komplexnost dána soustředěním na jedno místo a měnší skupinu lidí totiž nejen této sérii, ale také žánru jako celku, sluší. Nelze ale tvrdit, že AHS tentokrát vstupuje do tradičních vod a opouští svou vynalézavost. Roanoke totiž žánr variuje a velmi často ironicky otáčí vzhůru nohama. Problém vyvstává ve chvíli, kdy mu tahle vlastní úštěpačnost přeroste přes hlavu a vrátí se k tomu, co tuhle sérii potopilo již tolikrát. Roztříští se. Roanoke se tak stává gejzírem nápadů, které jsou mohokrát opravdu zdařilé, nápadité a zábavné, nedrží ale při sobě. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mohla bejt úplně nejvíc nejlepší řada! AHS se tu totiž v zásadě vrátilo ke kořenům a začalo zase pořádně strašit a to dost inzenzivním způsobem. I to postupný poodhalování mytologie bavilo a vůbec prvním pěti dílům nemám co vytknout. Jenomže SPOILER AŽ DO KONCE pak přišel zvrat jak prase a z prozatím parádní série se stalo dost průměrný found footage. To ještě bavilo v tý první (šestý epizodě), kde se k tomuhle formátu přešlo a kdy ten zvrat působil skutečně geniálně a originálně, ale s dalšíma epizodama už to šlo do řiti řiťoucí. Opakovaly se totiž skoro pořád stejný situace, postavy se objevovaly a zase umíraly skoro jen proto, aby se tam ti naši známí hercí mohli mihnout a vůbec to celý pak už působilo jen jako vaření z vody. Neříkám, že to byla tragédie, pořád to z toho found footage formátu dokázalo vytřískat dost (posledních pár minut devítky bylo fajn a i mě trošku chytlo, když tam napíchli na kůl mojí oblíbenkyni), ale v kontrastu s tou první polovinou série to prostě bylo slabý. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobry..prvnich 5dilu dobry super bavil sem se..pak se ztoho stala docela picovina ale uslo to a pak od 8dilu se ztoho stala troska nejvetsi na kterou sem se ani nemel divat, totalni picovina a zabijak cely nadejny serie..ty vole uz nikdy vic...chtel sem dat dve ale asi dam jednu, protoze to byla sracka neskutecna! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto zdejší hororový expert jsem nad seriálem American Horror Story v polovině 4. série zlomil hůl a ubytování v Hotelu si již raději nechal kompletně ujít. Pokles kvality přicházel s každou další sérií a skličujícím mysteriem prostoupený Murder House tak během několika let vyklidil místo neatmosferické natahované kaši plné zrůd. Když jsem se však dozvěděl, že následující série mírně oseká počet svých epizod včetně délky jejich stopáže, zavětřil jsem možný posun k lepšímu a dal úvodnímu dílu šanci. Trefa do černého. My Roanoke Nightmare svým námětem i zpracováním pokračuje v odkazu opěvovaného Murder House. Dokonce je o chlup temnější a mrazivější, takže srdce každého fanouška kvalitního hororu musí plesat radostí. Jen škoda zbytečných dokumentárních prostřihů, které mírně tříští budovanou atmosféru. Oceňuji snahu tvůrců o nějakou inovaci, ale tohle se nepovedlo. Přesto po první epizodě uděluji silnější čtyři hvězdy a napjatě očekávám další díly. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)

Reklama

Reklama