Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Producent Noční můry Roanoke Sidney chystá pokračování se všemi účastníky, herci i skutečnými aktéry. Má ale jeden skrytý cíl, o kterém nikdo neví. Doufá, že se Lee přizná k vraždě Masona... První řada seriálu o ztracené osadě Roanoke měla tak obrovský úspěch, že se produkce rozhodla natočit pokračování. Zasazuje se o to zejména producent Sidney James se svou asistentkou Dianou Crossovou. Zdá se, že by vše mohlo vyjít: bude se jednat spíš o jakousi reality show, kde před skrytými kamerami vystoupí jak herci ze seriálu, tak skutečné postavy Shelby, Matt a Lee Harrisovi. Natáčet se bude 24 hodin denně a diváci by měli zejména sledovat reakce přítomných na duchy. Prvních pět epizod sice skončilo naoko dobře, ale diváci si stěžují, že nebyla objasněna Masonova vražda. Zabila ho jeho žena Lee nebo ne? Shelby Harrisová už se svým mužem nežije. Dopřála si víkend s Dominikem Banksem a manžel s ní přestal mluvit. Shelby se do domu nechce vracet, ale protože tam bude i Matt, doufá, že by se mohlo vše urovnat a nakonec s natáčením souhlasí. V domě se začne pracovat: montují se kamery a připravují nejrůznější děsivé triky, které mají přítomné vyvést z rovnováhy. Sidney hovoří s představitelkou řeznice Agnes Mary Winsteadovou, která se do své role vžila tak, že ztropila na ulici výtržnou se sekáčkem na maso a byla hospitalizovaná na psychiatrii. Tvrdí, že už je v pořádku a těší se na natáčení, Sidney jí ale rázně oznámí, že končí. Už ji nepotřebují. Žena se nepříčetně rozzuří a všem vyhrožuje zabitím …
Zatímco skutečná Lee Harrisová s natáčením souhlasí a doufá, že objasní její nevinu, její představitelka má problémy s alkoholem, což Sidneyho poněkud děsí. Během příprav dojde k několika podivným událostem: u stromu kdosi objeví kruh ze stažených prasečích embryií a zanedlouho si jeden z dělníků sám podřízne krk pilou. Na nehodu to nevypadá. Diana se nerozmýšlí a odjíždí: na takovém místě nezůstane. V autě ji ale kdosi přepadne. Kamerový záznam, který pořídila, se dostane do rukou policie až za tři měsíce a její tělo se nikdy nenajde … Do domu přijíždí představitelka Shelby Audrey Tindallová, která se mezi časem provdala za Roryho Monahana, představitele prvního majitele domu. Rory ale dostává nabídku na konkurs v Los Angeles a chystá se odjet. Právě v tu chvíli kdosi rozbije okno, což Audrey vyděsí. Že by se už Agnes začínala mstít? Následně přijíždí Matt se sestrou Lee, která se okamžitě pohádá s Shelby, která stále doufá, že by jí manžel mohl nevěru odpustit. Matt všechny vybídne, aby se podívali z okna: začíná „Krvavý měsíc“ … Zamilovaná dvojice Audrey a Rory se koupe venku v lázni. Matt, který nechce spát ve stejném pokoji jako Shelby, si najde jiné místo, kam za ním ale Shelby brzy přijde a přemlouvá ho, aby spolu odešli. Matt tuší, že pobyt v hrůzyplném domě přinese další neštěstí … Lee vyčítá představitelce své postavy, že příliš moc pije. Pak kdosi zabuší na dveře a když jde Shelby otevřít, stojí za nimi Dominic Banks. Přihlížející Matt se na něj ihned vrhne a vypukne rvačka, takže je ostatní musí od sebe odtrhnout. Audrey, která si zašla dát sprchu, vyděsí jakási temná postava, která ji v koupelně pozoruje. Rory se okamžitě vypraví děsivý zjev hledat. Náhle se na něj vrhnou dvě zakrvácené ošetřovatelky, které kdysi v domě bydlely, a ubodají ho. Na zdi se najde krví napsaný velký nápis „MURDER“. Dříve chybělo poslední písmeno, teď už ne: „R“ jako Rory … (TV Prima)

(více)

Recenze (14)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten twist, respektive posun druhé poloviny šesté série úplně jinam, než byla první polovina, je skvělý. Ale ještě skvělejší by byl, kdyby ho debil Ryan Murphy v PR řečích neavizoval už od první epizdy. Když člověk ví, že má něco přijít, tak bohužel celkem lehce odtuší, v čem přesně bude ten základní fór. A ono jo, žádnej větší mindfuck v tom nebyl. (V tomto ohledu by se mi víc líbil můj vymyšlený alternativní twist, když jsem v průběhu série očekával, že reální Matt a Shelby ve skutečnosti zemřeli, načež filmaři/dokumentaristé dělají rozhovor s jejich duchy na půdě onoho prokletého pozemku.) Takže prostě míra překvapivosti šesté epizody je o něco málo níž, než jsem doufal, ale realizace se mi líbí moc. Interakce mezi různorodými postavami mě v závěru bavila extrémně, hlavně díky čemuž mám pocit, že ten twist mohl klidně přijít o epizodu až dvě dřív. To dusno mohlo být dlouhodobě nosné. Pět hvězd nějde za strašidelnost (protože v tomto ohledu je šestá epizoda spíše takovým intermezzem), ale za hravý a přesvědčivě realizovaný koncept. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kokos ja tomu nechápem, to je úplne šialené. Šiesta séria mala radšej vyjsť s "limitovaným" počtom dielov 5, ale bolo by to 5 poctivých, dobrých dielov, taká AHS klasika. Smer, akým sa v šiestej časti tvorcovia vybrali, je jednak WTF a jednak strašne nudný. Foud footage mám rád, ale toto bolo hrozné, hrozné, hrozné rozhodnutie. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejhorší díl v historii celého American Horror Story. Tvůrci si již od úvodu série zavařili nesmyslným dokumentárním pojetím, které spolehlivě ničilo budovanou atmosféru, a tak jsem coby zdejší hororový expert očekával, že se dříve či později ve vlastní šťávě dočista uvaří. Autorský záměr, jenž mírně důvtipnější divák bezpochyby odhalil již dlouho dopředu, si pro své vysvětlení vyhradil téměř kompletní epizodu. Údajně hororový seriál se tak na 40 minut proměnil v jakýsi krajně nezáživný film o filmu. A dechberoucí pointa? Po příběhové stránce se můžeme vrátit zpět na začátek a sledovat, jak si s touto natahovanou kaší poradí dvojnásobné množství hlavních postav. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá řada American Horror Story už se pomalu blíží ke svému konci což se dokazuje tím, že začala její druhá půlka. Hned na začátku přijde zvrat, který otočí celou sérii na jiný pohled. Některé postavy o kterých jsme si mysleli, že jsou perfektní ukážou že tak perfektní nejsou, zájem o peníze se preferuje před bezpečím a vše se postupně hromadí a hromadí. Všechno to je patřičně děsivé a mrazivé, díl opět nenudí ani sekundu a i když, odhalí něco co by diváka mohlo další díly strašit nakonec se ukáže, že i tak budete napjatí. Takže........... Kdo přežije celou hru bez problémů? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start do druhé poloviny šesté sezóny jsem vůbec nepochopil. Co tím tvůrci vlastně sledovali? V předchozích epizodách mě štvaly příliš časté dokumentární vstupy, šestý díl je v dokumentárním stylu natočen pro jistotu celý, zápletka je okázale nelogická a stupidní a začíná to zavánět těžkou katastrofou. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia dokumentu sa po úspechu rozhodnú pokračovať v sérii a v Roanoke usporiadať reality šou, ktorá bude pokračovať v dome počas 3 dní krvavého splnu s Mattom, Shelby, Lee a rovnako tak hercami, ktorí ich v dokumente stvárnili. No zvrat v sérii prispel aj k tomu, že je pomerne obtiažne napísať komentár z prehľadným obsahom epizódy a neprezradiť dôležité detaily. V každom prípade Mäsiarka je naďalej najlepšou postavou, avšak celé ponímanie pokračovania ako Big Brothers mi proste príliš nevonia. Uvidíme, či tým okolo Ryana Murphyho tento krok zvládne úspešne. ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mazec, tohle jsem fakt nečekala, ale co jsem viděla, jak jsou všichni zmatení a nechápou to, tak jsem se zorientovala celkem rychle. Byla to relativně čára přes rozpočet, ale líbilo se mi to. :) Akorát mě naštval konec, ale "R is for Rory" bylo dobré, najednou to do sebe začalo všechno zapadat. Nemůžu se dočkat, co bude příští týden, je to vážně napínavé. Ale naštvali mě s tím Evanem, protože si moc nezahrál, ale nechme se překvapit, třeba ho uvidíme i v dalších dílech. :) ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý normálny divák od začiatku vedel, o čo v tejto sérii ide. A preto tento zvrat nie je ani tak prekvapením, ako skôr zaujímavým pojatím druhej polovice série. Nejde len o to strašenie, ktoré ostáva v rovnakej rovine - duh, čo by ste od jednej série chceli - ale i dramatické a na sledovanie neskutočne zábavné interakcie "hercov", "reálnych ľudí" a "štábu". Za mňa teda spokojnosť najvyššieho kalibru, Ryan Murphy sa vytasil s niečím, čo v televízii opäť nemá nápodobu a mňa to baví. ()

Reklama

Reklama