Reklama

Reklama

VOD (1)

V létě roku 1984 utíká pětice přátel z Los Angeles za prací na táboře Redwood. (Disney+)

Recenze (24)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K AHS už jsem zakopal válečnou sekeru nějaký ten pátek,kdy jsem to zkoušel aspoň na tři díly a vždycky to přestalo bavit u novějších sérií,některý si radši ani nedal,protože stejné osazenstvo už přestalo neskutečně bavit.Hle a tady máme komplet novou a ještě a to hlavně díky tomu rok 1984 v retro slasheru.První díl jede lookem až moc na hranu.Miloval jsem film Pátek třináctýho a samozřejmě Jasona.Byl to boom a tentokrát to máme i v seriálové podobě.Ano už je sice nějaký ten pátek seriál Scream,ale tady první díl byl absolutní čistá kopie filmu.Ať už jedete k benzince či potkáte nějakýho blázna na silnici až po kemp s jezírkem.Má to neskutečný soundtrack,kdy tyhle retro wave synťáky miluju.Bohužel se obávám,že trochu to ztratí glanc celkově.Ono masakr to má hned ze začátku,ale zrovna "Klíčník" nevypadá zrovna bestiálně.Kulhá jak debil a ještě to stíhá do záběru,kdy před ním nějaká frajerka utíká.Jasně,ono to taky může být účelné či ne.V tomhle mají Murphy a Falchuk dobrý strike,protože dříve se takhle točilo a je vidět,že se zatím žánru slasher drží se vším.Malinko jsem si říkal,že jestli na každý díl zemře "důležitá" postava z partičky,tak bude finiš v jezeru.Ale nečekám,že to bude tak účelné.Přesto se malinko obávám opět,že vyschne nádřž a budem koukat na totéž každou epizodu.Pilot 70% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prológ efektný a atmosférický, osemdesiate tiež, bratia Coenovci by mali z hlúpych postáv radosť. Napadnutie v desiatej minúte je veľmi nepresvedčivé. Obeť má možnosť ujsť alebo sa brániť, no nevyužíva ju dostatočne a páchateľ zbytočne riskuje. Kamera a strih tradične skvelé, krv a atmosféra strachu zaručené, rovnako aj fresh dojem ako aj pri každej predošlej sérii. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooke ktorá je v Los Angeles nová sa na aerobiku zoznámi s partiou mladých ľudí, z ktorých jeden prijal ponuku pracovať ako vedúci v letnom tábore a keďže sa v meste začínajú letné olympijské hry nemá problém presvedčiť ostatných aby sa k nemu pridali.Brooke najprv odmietne, ale potom čo ju v noci prepadne Nočný stalker sa rozhodne s novými kamarátmi do tábora Camp Redwood vyraziť. Po príchode sa zoznámia so svojráznou vedúcou tábora ale najmä s desivou minulosťou kempu, v ktorom v roku 1970 Benjamin Richter známy ako Kľúčiar zabil 9 mladých ľudí. Brooke ani nikto v kempe netuší, že sa Benjaminovi podarilo újsť z ústavu pre duševne chorých...K zaujímavostiam, ktoré tvorcovia pri otváracom ceremoniály olympiády vraveli asi toľko - je pekné, že si spomenuli na černošského športovca, ktorý v Berlíne v roku 1936 vyhral niekoľko pretekov. Mohli však spomenúť aj to, že v roku 1964 bol v Tokiu posledným bežcom 19-ročný Jošinori Sakai, mladík, ktorý sa narodil 6. 8. 1945 v Hirošime, v deň, keď Američania na ňu zhodili atómovú bombu...tento skutok sa podľa liberálov Murphyho a Falchuka zrejme nestal. Vďaka pocte hororom na ktorých som vyrastal (Piatok trinásteho či Halloween), ktorým tvorcovia vzdávajú poctu o jednu hviezdičku vyššie hodnotenie, toto retro ladenie AHS celkom sedí. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série American Horror Story je tu s tématem 80. let, který bohužel mě vůbec nesedí. První díl nezklamal ale ani neoslnil. Hned na úvod musím říct, že mi dost chybí klasické úvodní titulky s již dobře známou znělkou. Tohle byla fakt bída. Chybí i staré dobré známé tváře z předchozích sérií, které rozhodně tahle partička nemůže nikdy nahradit. Ta uječená blondýna mě štvala už dvě série zpátky. Příběh je tajemný docela nahání husí kůži, ale to je tak celý. Děj založený na sériovém vrahovy skoro jak z Halloweenu nebo z jiného podobného filmu mi do tohoto seriálu vážně nesedí. Tohle téma je sice zajímavé ale po úvodním dílu nějak nechápu kam to bude směřovat. Upřímně jsem si myslela, že všichni hned ten večer umřou a konec. Není to AHS jak jsme ho znali chybí tomu nějaké to nadpřirozeno a ta až téměř depresivní atmosféra. Příběh je jak z typického béčkového hororu. Mizející mrtvoly, tajemný hlas v telefonu, bláznivý uctívač satana a holka, které se tohle všechno děje akorát jí nikdo nevěří. Přijde mi, jak kdyby AHS už všechny děsivé příběhy dávno vypotřebovala, tak se zaměřili na něco jako hororovou kriminálku nebo co. Prostředí tábora u jezera v lese je docela fajn uvidíme, jak efektivně ho dokáží dál tvůrci využít. Hodnocení: (3*) ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem víc, než že se jen splácá Pátek třináctého s Halloweenem a za osmdesátkových songů se bude zesměšňovat aerobik. Ale kemp v lesích u jezera má atmosféru a krvavé scény jsou správně nepříjemné. Nevím, co si mám myslet o tom, že jsou tu dva vrazi, kteří mají od začátku oba odhalenou tvář. No, uvidíme, co z toho vyleze. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Jesse Owens, jehož jméno zazní při sledování zahájení olympijských her, byl afroamerický sportovec, který na olympiádě v nacistickém Berlíně získal čtyři zlaté medaile: v běhu na 100 metrů a na 200 metrů, ve skoku dalekém a jako člen vítězné štafety na 4×100 metrů. (Duoscop)
  • V dodávce hraje „Somebody's Watching Me“ od Rockwell a při odjezdu z benzínky zase „Photograph“ od Def Leppard. (Duoscop)

Reklama

Reklama