Reklama

Reklama

VOD (1)

Harryho vyprošťovák na spisovatelský blok má nečekané vedlejší účinky. (Disney+)

Recenze (12)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. série American Horror Story přichází v rámci seriálu se svěžím konceptem. 10-dílná série totiž bude rozdělena do dvou rozdílných polovin, přičemž zůstává záhadou, zda budou dva příběhy (6 epizod + 4 epizody) v rámci jedné série na sebe nějakým způsobem napojené. První polovina série (prvních 6 epizod) nicméně nese podtitul The Red Tide a prozatím to celé působí tím dojmem, že se seriál vrací ke kořenům, ubírá na humoru z předchozí série s podtitulem 1984 a přichází s brutálnějším pojetím prvních sérií. První dvě epizody 10. série jsou jednoduše skvělým příslibem.   American Horror Story doposud netrpělo fillery, zde je ovšem hrozba o poznání méně pravděpodobnější právě i díky tomu, že díky rozdělení do dvou částí má 10. série na jeden příběh o poznání méně času. Jakmile poté dojde na setkání s novými postavami v podání starých známých jako Finn Wittrock, Evan Peters, Lily Rabe či Frances Conroy a nebo rovnou s novými tvářemi jako Macaulay Culkin, je jasné, že tahle série bude opět stát za to. Tvůrce seriálu Ryan Murphy povolal osvědčené schopné tváře, sázka na herecký comeback Culkina se prozatím očividně vyplatila a především je od začátku jasné, že se děj bude točit kolem závislosti. Po vzoru 5. série dojde k setkání s vampýry, šedivé prostředí opuštěného pobřežního města je ovšem neokoukané a celkově start 10. série American Horror Story napovídá, že se Murphy a spol. rozhodně prozatím nevyčerpali.   Skutečně se ubírá na humoru a díky tomu to celé působí ještě temněji. Finn Wittrock i Lily Rabe jsou v hlavních rolích skvělí, Evan Peters, Frances Conroy či Sarah Paulson ve velmi výrazné roli za nimi poté nezaostávají. Macaulay Culkin poté na malé ploše skutečně dokáže, že svůj talent z dětství neztratil.   Double Feature odstartovalo zajímavý příběh, který se bude určitě zajímavě vyvíjet. American Horror Story opět nechybí trochu černého humoru, trochu sociálního komentáře i pořádného napětí. Jde o ten nejlepší možný start, který mohlo American Horror Story v nové sérii dostat. Jde o slibný start, který naznačuje, že by nás potencionálně mohla čekat jedna z nejlepších sérii v rámci celého seriálu. To ovšem rozhodnou následující 4 epizody a následně druhá část této speciální 10. série...... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Harry nachádza nielen inšpiráciu pre svoju tvorbu ale prichádza na chuť aj iným veciam a jeho vzťah k tehotnej manželke a dcére Alme sa zhoršuje...dve poznámky ktoré utrúsil synovec boli: neznášam keď spomínajú staré filmy ktoré nepoznám (Čeluste 2 aj s vysvetlením ich osudu) a už si to videl? (keď som mu vravel čo spraví Harry potom ako mu nechutil sendvič s tuniakom) Presne vieš čo sa stane, aj keď neprekvapí to nikoho ale opísať scény presne to ho naozaj prekvapilo. Pokračovanie vo veľkom štýle. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, citatelne je to cim dalej viac. O dcerke to bolo jasne hned. Teraz este mamina a budu opat "stastna" rodinka so spolocnym stravovanim na bezdakoch a inych. Ach jo. Zatial mi vsak herecky jednoznacne najviac imponuje Evan Peters. U ostatnych vnimam obcas dost silny afekt. Hej, nezdielam tunajsie nadsenie. :) ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej časti predsa len trochu nuda a mierna stagnácia. V druhej epizóde nám tvorcovia začínajú hlbšie vysvetľovať veci, ktoré sa dejú okolo rodiny, napr. o tajomstve záhadných tabliet. Všetko sú to ale veci, ktoré sme tak nejak tušili už z náznakov objaviacich sa v prvej epizóde, takže je to také trochu nudné prešľapovanie z nohy na nohu. Dej je pomerne predvídateľný - pobyt rodiny vo vyľudnenom upírskom pardon v prímorskom mestečku sa podľa očakávaní "prekvapivo" predlžuje (lebo ak by sa nepredĺžil, bol by samozrejme koniec seriálu) a osobne som čakal aj to, že to s dcérou dopadne plus mínus presne tak, ako to s ňou nakoniec aj dopadlo. Seriál začína vystrkovať pazúry, je krvavý, drsný a úchylný, ale pravdupovediac mrazivé budovanie atmosféry v časti č. 1 mi pripadalo zaujímavejšie. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„I love movies. They‘re my whole life.“ Side effects, ako sa dali čakať. Atmosféra konečne hustne aj vnútri rodiny, na druhú stranu, ak sa stalo toto všetko do 60 minút čistého času, ako sa to celé ešte prehĺbi? Opäť kvalitne natočené. Finn Wittrock a Lily Rabe už našťastie nemusia hrať príčetných, ale psychicky narušených ľudí s vážnymi problémami, v čom sú ako ryby vo vode. . Absencia logiky: hlavný hrdina vidí na ulici podobných ľudí tomu, s akým mal tú česť u seba doma, keď na neho zaútočil, ale nie je veľmi znepokojený na to, aby sa vrátil domov a volal políciu. Macaulay Culkin pridáva príbehu peknú hlášku a spolu so Sarah Paulson potešia dojemnou scénou priateľstva. Off key bass notes robia audio atmosféru pri tajomných šokujúcich scénach. Epizóda si ale pri kreatívnom bloku požičiava aj Teardrop od Massive Attack, známy najmä vďaka seriálu Dr. House. Po kvalitne prežitom výlete hrá zase Wanda Jackson, či Deftones s ich Change. Hudobný podmaz sa nedá nič iné, ako chváliť. Pri váhaní hlavného hrdinu, akou cestou sa vydať, to znie ideálne. Dej predvídateľný. Od príčiny ku následku tu vedie veľmi krátka cesta, až si fanúšik nevie vychutnať prerod hlavného hrdinu. „Enough talking. Mama’s hungry.“ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě zazní písně „Teardrop“ od Massive Attack, „Funnel Of Love“ od Wandy Jackson a „Change“ od Deftones. (Duoscop)

Reklama

Reklama