Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze (99)

Brano 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím len prvé dve série. Všetky ostatné sú jeden veľký nepozerateľný odpad. Pri pozeraní prvej a druhej sérii som sa doslova nemohol odtrhnúť od obrazovky. Už dávno ma tak nejaký seriál nezaujal. Veľmi kvalitné prepracovaný dej, výborné zvolení herci, dobré napísaný scenár a pútavá hudba. Takže pre mňa top seriál. škoda len že ďalšie série boli takým veľkým sklamaním. Každá séria ma iný dej, postavy, ale toto už nemalo ani hlavu ani pätu. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story je tajomný, zvrátený a občas nechutný seriál, ktorý je jednoducho úžasný. O tom, že je to horor sa dá hovoriť asi len o prvých dvoch sériách, pretože neskôr to hororové prvky takmer úplne vypustí. Páči sa mi na ňom, že každá séria je o niečom inom avšak série sú vzájomne nejako prepojené čo je geniálne. Veľké lákadlo seriálu sú úžasní herci. V prvých 4 sériách je jednoznačná kráľovná Jessica Lange, ktorá dodáva seriálu ten správny drive. Mladší a neopozeraní herci sú rovnako skvelí a ich postavám všetko veríte. Seriálu nechýba ani dávka humoru, ktorá občas odľahčí dramatický dej. Postavy sú zväčša veľmi komplikované, zvraty dosť drastické a nečakané. Novšie série už trochu strácajú tú starú atmosféru a možno aj kvalitu no musím povedať, že herci to zachraňujú a stále je na čo sa pozerať. Rozhodne neľutujem, že som s AHS začala a vrelo odporúčam! Najobľúbenejšia séria - Asylum Najobľúbenejší herci - Jessica Lange, Lily Rabe, Finn Witrock, Angela Bassett, Evan Peters ()

martingaga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne najlepší hororový seriál aký som videl - MURDER HOUSE- začiatok navodil super atomosféru, herecké výkony boli dokonalé najme Jessica Lange, ktorá keď bola na scéne brala si všetok priestor, ale potešila aj Francesca Conroy a ostatní, ale podľa mňa záver bol nie využitý naplno na mňa moc happy ending a celkovo za 4*....väčšina má túto sériu najradšej ale u mňa je zatial asi posledná...ASYLUM- moja najoblúbenejšia séria, ktorá sa začína pomaly ale skončí v úžastnom kolotoči emócií a strachu a všetkého neskutočne vás to vtiahne a núti pozerať epizódu za epizódou sestra Jude to celé ťahá a určite potešia aj iné postavy...nie je núdza na krásne zvraty pri ktorých niekedy ani nedýchate....a nakonie pesnička Name Game je vrchol dokonalosti😂😂...celkovo 5*....COVEN- po dokonalosti prišlo schladenie v podobe čarodejníc, ktoré nesklamú ale ani nepotešia jak by mali, na mňa možno až trochu moc girl power, ale zas krásne potešia pesničky, ktoré super zapadnú....celkovo mi coven príde trochu moc pubertálny 4*.....FREAK SHOW- budem sa opakovať a zasa poviem že pomalý rozjazd dokonalý záver bohužial na môj vkus až moc pomalý....freak show hrá veľmi na city, ktoré ale niekedy vynucuje až moc že máte chuť už fakt nekoho zabiť, ale napr pri diely s pepper som mal na krajičku slzičky aj ja....a koniec bol asi najlepší zo vsetkých sérií, proste dokonalé vyvrcholenie....a zasa sa budem opakovať dokonalé pesničky 4,5*....HOTEL- je asi najbláznivejšia séria, ktorá má ale tempo hneď od prvej minuty má veľa menších príbehov a flashbackov, ktoré sú príjemné osvieženie a príjemné je aj občastné gore, ktoré je veľmi potrebné v hororovom seriály....bohužial posledný diel ma trochu sklamal nečakal som taký happy ending ako v rozprávke a celkovo v tom mohlo byť niečo viac, no a musím spomenúť dokonalú GaGu a Denisa O'hara 4,5*....Nakoniec posledná séria a priznám sa že som sa pár krát aj naozaj bál úplne neskutočná séria plná zvratou a neskutočných hercov, ktorý to ale občas trošku preháňajú a robia nelogické rozhodnutia a celkovo formát druhej polovice serie je trošku lacno hororový 4.5* takže a nakoniec CULT, ten má asi najslabší začiatok ale od 3-4 dielu je to perfektná seria, veľmi ma teší že sa v tejto serii kladie dôraz na ludsku mysel a správanie sa pod tlakom, za nevýhodu ale považujem málo hororových scén a otvorený koniec 4,5*....takže celkovo majú všetky serie perfektných hercov a príbeh, ale občas zamrzí naozaj málo hororových momentov a v každej sérii prítomný ,,happy ending", mu sím ale povedať že AHS nemá v hororových serialoch konkureciu❤️ ()

inuisibilis 

všechny recenze uživatele

Musím uznat že AHS patří a patřit bude mezi nejlepší seriály doby. Ovšem vše má své mouchy a i AHS se tomuhle nevyhnulo obloukem. Pořadí řad podle oblíbenosti (od nejlepší po nejhorší) 1, American horror story-Coven "Tato série svojí jednoduchostí a temnotou (ne)vinných dívek opravdu bodovala. Herecké výkony **** Příběh ***** Akce *** Napětí ** Celkový dojem ***** hvězdiček (90%) 2, American horror story-Hotel "Šlo vidět že i bez božské Jessici Lange jde vymyslet skvělý příběh plný drsných a temných momentů. Herecké výkony **** Příběh **** Akce **** Napětí *** Celkový dojem ***** (85% Hotel šlape Covenu opravdu těsně na paty) 3, American horror story-Asylum "Dokud nevznikl Coven hltal jsem Asylum plnými doušky až do sytosti. Herecké výkony **** Příběh **** Akce ** Napětí ** Celkový dojem **** (80%) 4,American horror story-Murder house "Jakožto první série mně nijak moc neohromila, ale když se obrátím vzad musím uznat že stále má co nabídnout narozíl od zbylých dvou. Herecké výkony **** Příběh *** Akce ** Napětí ** Celkový dojem *** (70%) 5,American horror story-Freak show "Tato série na mně působila opravdu uměle a nereálně. Prostě málo okořeněno. Herecké výkony *** Příběh *** Akce ** Napětí *** Celkový dojem *** (65%) 6,American horror story-Roanoke (My Roanoke Nightmare) "Tato série nemá kromě dvou až tří prvních dílů nic nabídnou. Prázdno a ticho. Herecké výkony *** Příběh ** Akce * Napětí ** Celkový dojem ** (50%) ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál se vážně povedl. Každá série o něčem jiném. Některé jsou lepší, jině horší a nekoukatelné. Jinak velice dobře zahrané né moc známými postavami, příjemně strašidelný, propletený příběhy, někdy až nechápavě zamotaný ()

hruska.32 

všechny recenze uživatele

Duchové, kulty, čarodějnice... je tu všechno. Tady Ryan Murph a Brad Falchuk prozkoumávají hororový žánr... a dělají to opravdu skvěle. Každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Všechno, ale opravdu všechno tu je na výbornou. Seriál mě vůbec nezklamal a ty odkazy... je jich tu požehnaně. Pro tenhle seroš mám opravdu slabost, a proto je za mě i ten nejlepší❤️❤️❤️. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako celkovú sériu nemožno hodnotiť nižšie ako za plný počet. Každý season je ultimatny vo svojom žánri a prináša absolútny súhrn k danej téme. Tenká červená niť sa tiahne cez všetky série ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Freak show: 9/10 Jednoduše nejlepší série. Rozhodně by si zasloužila více pozornosti. Je nejvíce emotivní, napínavá, a výborně zpracovaná a natočená. Scénář je úžasný, a hudba taktéž. Velmi mě bavily postavy, a záporák byl vážně zajímavý a skvěle zahraný. A poslední dvě epizody jsou vážně naprosto parádní konec. Roanoke: 8/10 - Tak mě šestá série rozhodně nijak nevadila. První polovina je jednoduše skvělá, prvních šest epizod výborných. Potom sedmá a osmá už byly slabší, poslední dvě vyloženě slabé. Každopádně i tak mě to bavilo, a byla to nejspíše nejvíce WTF série AHS. / Žebříček Sérií: Nejlepší: 04, 06, :Nejhorší. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS jako revoluční seriál a dost možná nejcooltovnější show vůbec. Vymyslet koncept, kdy každou sérii jde o něco jiného s rámcově stejnou skupinkou herců, je v podstatě hrozně tak banální nápad, že jsem až v šoku, že šlo o něco tak svého. Výhodou je, že si nezamilujete jen jednoho herce-postavu, ale máte nespočet možností. Jednou vám nesedne, pak ho milujete a obráceně. Příběhově si to razí svoji strukturu a přijde mi, že ty série jsou vždy originální, přestože se ne vždy podaří nadělit stejně vysokou kvalitu. AHS si razí svoji cestu hlavně přes ty postavy, jak jim fandíte, jak obdivujete ty herecké výkony, Navíc si můžete být jistí, že pro Vás je nachystáno nějaké překvapení. Ačkoli to není vždy úplně Horror, tak je to mnohdy opravdu nepříjemné. Hrozně mě to bavilo, i když mi ně všechno sedlo, tak jsem to nějak přešel a věděl, že v další sérii to bude jiné. Nespočet legendárních postav! Doufám, že někoho nenapadne to po "desítce" zabalit, jelikož potenciál to má pořád neskutečný.  1. série - Murder House - 85%. 2. série - Asylum - 75%. 3. série - Coven - 70%. 4. série - Freak Show - 75%. 5. série - Hotel - 90%. 6. série - Roanoke - 40%. 7. série - Cult - 60%. 8. série - Apocalypse - 70%. 9. série - 1984 - 75%. 10. série - Double Feature - 50%. 11. série - New York City - 75%. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

První 3 série za 4*. 4 - 5 série za 3*. 6 série za 1*. 7 série...ehm po prvním dílu dávám odpad a končím s AHS ()

Ajculka 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál, ktorého každá séria má vlastný príbeh a v sériách hrajú rovnakí herci iné postavy. Baví ma tento koncept. Niektoré série sú strašidelnejšie, iné menej. Každý si príde na svoje ♥♥♥♥ Séria 1 - Murder House - Po prvom diele ma chytá závislosť na tomto seriáli. Strašidelná atmosféra, super herecké obsadenie. Začiatok dielov je premakaný flashbackmi, ktoré pridávajú postavy do seriálu. Napínavé, koniec seriálu kúsok horší ako napínavý začiatok ♥♥♥♥ Séria 2 - Asylum - Horrorový seriál postavený do bláznica bola skvelá voľba. Boli diely, kde som musela mať zapnuté svetlo lebo som sa cítila nepohodlne :D Veľmi dobre vymyslené dejové zvraty. Nuž karma je zdarma ♥♥♥♥♥ Séria 3 - Coven - Táto séria nebola až taká strašidelná ako prvé dve, ale vynahradili to krásami New Orleans. V seriáli bola krásne ukázaná ženská sila, mužských postáv tam bolo veľmi málo. ♥♥♥♥♥ Séria 4 - Freak Show - Séria ma veľmi zo začiatku nebavila, príšerky nie sú moja šálka kávy. Musela som sa nútiť, aby som pozrela ďalší diel. Pri 4-5 dieli sa to zlomilo, keď sa príšerky začali strácať. Príbeh série je skvelý, ale aj tak je to pre mňa asi najslabšia séria ♥♥♥ Séria 5 - Hotel - Od prvej časti som hltala príbeh Hotela. Svelé postavy, výborne dejové zvraty, vyšetrovanie vraha, feťáci, transka, príliš starostlivá matka a nevďčný syn, upíri, odkazy na reálnych masových vrahov a ten prízvuk Evana Petersa, keď hral Jamesa Marcha, úžasné. Fakt sa im táto séria podarila pekne namiešať. Zo začiatku mi vadila Lady Gaga (keďže tú postavičku veľmi v reálnom živote nemusím), ale za postavu, ktorú zahrala, skladám klobúk dole. ♥♥♥♥♥ Séria 6 - Roanoke - Nebolo mi všetko jedno, pri pozeraní tejto série. Ako už dávno ma nič nedesilo, tak ako ma desila Záhada Blair Witch po prvom pozretí. Páčilo sa mi, že sa pobrali štýlom realityshow, čo dodávalo strašidelnú atmosféru. Bolo to iné ako predchádzajúce série a predsa to bol skvelý nápad a myslím, že tých čo predchádzajúce série až tak veľmi nedesili, táto séria ich presvedčila, že je to horror story. ♥♥♥♥ ()

baron156 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murder House 100%, Asylum 85%, Coven 70%, Freak show 75%, Hotel 90%, Roanoke 65%, Cult 40%, Apokalypse 90%, 1984 95% Double Feature 60% NYC 35% Delicate 70% 13 série 0%. Co to vlastně AHS je? Je to nejúspěšnější hororová show plná hereckých hvězd, hororových žánrů na výběr, perverze a černého humoru. MURDER HOUSE je koncertem pro Jessicu Lange (Zlatý glóbus), kterou jsem si hodně díky Murder House oblíbil a Evana Peterse jako malého psychopata Tatea. Prakticky se hrálo jenom v jednom domě co hercům dodávalo hodně prostoru. Slet amerických krimi případů a nevyjasněních událostí v jednom z nejstrašidelnějších domů Ameriky. Zvraty...hudba...efekty a Rubber man. Moje nejoblíbenější série. ASYLUM je zase něco nového a dechberoucího. Má to zase jiný nádech a atmosféru. Příběh opět táhne Jessica Lange (nominace Emmy), Peters a Paulson. Mimozemšťani, exorcismus a zombie. Zase nádherné zakončení a hlavně písnička Jessici Lange, The name game. COVEN je zpracování čarodějnických sabatů. Nováček Kathy Bates (hororová legenda z filmu Misery nechce zemřít, Emmy awards) exceluje v roli vraždící hraběnky hned vedle Frances Conroy (nominace Emmy) a Jessici Lange (Emmy awards) jako nejvyšší čarodějky. Na návrat Taissy Farmigy jsem se těšil. Čarodějnická škola kde mizí služebnictvo, podřezávají se krky a pořádá se vyvolávání duchů, nemá chybu. FREAK SHOW je už trochu slabší, ale i tak dobrá série. Jessica Lange (nominace na Zlatý glóbus, Emmy) exceluje, ale i bere prostor jiným hercům, což byl asi záměr režiséra, ale i tak zůstává nejlepší herečkou AHS. Mezi další hvězdy Freak show patří Frances Conroy a Kathy Bates (Emmy awards). Hodně se mi líbilo i zpracování skutečného sériového vraha Twistyho. HOTEL je spíš nahrazovací série, ale i tak dobrá. Kathy Bates je z hotelu nejlepší postava s Denisem O'harou, který by měl dostat za Liz Taylor cenu. Lady Gaga (Zlatý glóbus) zahrála upírku s noblesou a vnesla do seriálu něco nového. Hotel si asi ze všech sérií drží tu nejděsivější atmosféru (démon závislosti). Druhá nej série. ROANOKE kraluje Kathy Bates se Sarah Paulson (nominace Emmy), ale jinak mě série moc nenadchla. Série je na téma zmizelé osady v Americe a temných silách domu. Slovem KROATOAN a prasohlavem se série propojuje s Murder Housem. Do sedmého dílu to bylo napínavé, ale ten konec mě absolutně zklamal. Proč museli autoři zkazit poslední díly tím stylem Záhada Blair witch nevím. Pro mě druhá nejslabší série AHS. CULT opustily dobří herci a všechno zůstalo na Sarah a Evanovi (nominace na Zlatý glóbus). Pokus o politický horor se zdál dobrý, ale nedopadlo to tak. Trochu mi to připomíná snímek Očista. Cult i přesáhl hranici násilí, ale i tak se na to dalo dívat. A hlavně velké plus u Cultu má český dabing. APOKALYPSE je plná nováčků, ze kterých září nejvíc Joan Collins (nesmrtelná mrcha z Dynastie) a Cody Fern (American Crime story Versace). Návrat čarodějnic jako Francise Conroy, krásné Emmy Roberts a Taisi Farmigi se mi moc líbil. Propojení mezi Murder House a Covenem není špatné. Návrat do vražedného domu byl nejlepší díl z celé série. Jessica Lange (nominace Emmy awards) vypadala jako by ji přinutily, ale i tak se vrátila do role Constance Langdon ve své nejlepší formě a dokázala, že i v sedmdesáti letech dokáže zahrát tu nejmrazivější postavu AHS ever. Osmý a devátý díl nám toho nic moc neřekly a byly nudné, ale poslední díl byl úžasný. A vše doprovázela píseň The spirits in the material Word. DEVATENÁCET OSMDESÁT ČTYŘI parta lidí odjíždí na letní tábor Redwood, kde před léty došlo k masakru. Starou gardu zastoupili nováčci, ale změna je život. Úžasný příběh, krutej sériový vrah Mr. Jingles a úžasný výběr hudby (hlavně Billy Idol). Vše se točilo kolem slasher hororů a odkazů na legendární horory z 80.let (Pátek 13, Stopař, Noční můra v Elm Street a Halloween). Vrátila se Lily Rabe jako dáma v bílém a Dylan McDermott jako vrah stopař. Nezdá se, ale nejvíce táhla sérii Emma Roberts. „Osmdesátky nikdy neumřou.“ DOUBLE FEATURE začala jako jedna z nejslibnějších sérií, plná podivností, krve, neočekávaného děje, jako ze světa Stephena Kinga, ale bohužel byla rozdělena na dva samostatné příběhy a první nám dokončili strašně rychle a uspěchaně, aby nám naservírovali oblast 51, která by, podle mě, si zasloužila samostatnou a lepší sérii. Celkový výsledek z DF nebyl tak dobrý. Na druhou stranu, ale musím zmínit velmi dobré obsazení, zejména Frances Conroy, která si pro sebe kradla nejednu scénu, a Macaulay Culkina. () (méně) (více)

lubica1995 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie dávam po pozretí prvej série a viem určite, že si nepozriem žiadnu inú sériu. Príbeh mal priam humorné, až komediálne prvky... zbytočne sa naťahovali nepodstatné scény ( tým myslím skutočne naťahovanie nie pre dramatický efekt...) a dej bol chaoticky ( mne v pravom zmyslel slova chaoss vo filmoch neprekáža, ale neviem použiť iné prirovnanie..), nedostatočný. Nedávam hodnotenie bezprostredne po pozeraní, ale nechala som si priestor na spracovanie. Nemám problém so strihom príbehu, neprekáža mi ak je príbeh rozložený na viac dejových liniek, nevadí mi ak sa prelínajú rôzne časové úseky. , ani slabé herecké výkony. Viem pochopiť skutočne rôzne filmové absurdity.. Tento príbeh bol však len lacnou porno-drámou, v ktorej žiaľ ani to porno nebolo až tak uveriteľné a dráme chýbalo akékoľvek dramatické napredovanie. Nerozumiem za tie hodnotenia, ktoré príbeh dostal. Ale budiš...žiaľ, som tak rozčarovaná a sklamaná... že som zvažovala napísať, že to bol asi vlastne najhorší príbeh, aký som kedy videla. Hoci myšlienka nebola zlá... dosť dobre rozumiem, čo sa malo docieliť tým záverom. Žiaľ, nezasiahlo to u mňa žiadnu s mojich hemisfér. A to ani nehovorím o tom, že v príbehu nie sú vôbec žiadne prvky, ktoré by naháňali hrôzu. Dopozerala som to len preto, že som NIEČO očakávala. ( nebolo to tam a všetci mi hovoria, že mám pozerať ďalšie série...len ja som tak znechutená, že VIEM, že nikdy viac..)Ani horor, ani komédia, ani porno, ani dráma..Neviem to zaradiť. Som len jednoducho sklamaná, koľko času som strávila pozeraním na NIČ. ( a to som už ozaj videla všeličo...dokonca aj Stopára z roku 2007... ten u mňa práve stúpol o jednu hviezdu...) ospravedlňujem sa fajnšmekrom. PS: samozrejme, malo to aj pozitívum: Jessica Lange - jej postava bola skutočne excelentná...uveriteľná. To je všetko. ()

Colomba666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší Apocalypse, nejslabší Roanoke, bohužel. Super seriál s homogenním obsazením, avšak proměnlivým prostředím. Ve finále se jedná o 7 výborných serií a 2 ne až tak super, o desáté se nevyjadřuji, neboť jsem ji, prozatím, neměla šanci shlédnout. Kdyby se tvůrci vyvarovali propagace všech momentálně "populárních" úchylek, byli by učinili lépe, ale chápu, že jim jde o vyvolání zájmu u všech potenciálních diváků, ať už jsou on-ona-ončo-onča-janča-fanča-dlaňovka,.... Solidní 4 hvězdy, jedna jde dolů právě za protlačování oněch "zájmů". ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama