Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (99)

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle hororový seriál nabízí skvělou zábavu, bohužel ne každou sérii i když je každá jedinečná tak jsem rád za strávené chvíle, pokaždé to má něco do sebe, pokaždé je to novější a zajímavější a nebo i trochu méně radostnější podívání a tak dám do kupy celý seriál tím že začaly na výborným ději a základu solidního hororu v seriálu a postupem šli jednotlivé série nahoru dolu ale pro mě je důležité že jsem se v tomhle bláznivém seriálu nenudil i když skáčou moje pocity mezi 3 a 4 hvězdami pořád je to úspěch za který jsem rád. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

1. série: super začátek asi nejlepšího hororového seriálu nového tisíciletí. skvělé, prostě skvělé. nejsilnější epizoda je pro mě ta halloweenská. Taissa Farmiga, Frances Conroy, Jessica Lange, Evan Peters... herecké objevy které mi přinesla první sezóna. 5/5 2. série: slabší. řada trpí přeplácaností (psychopat, blázinec, náckové, mimozemšťani.) poprvé jsem si všiml toho jak dobře a zajímavě murphy dokáže obsazovat (adam levine). plusem je také dojemné finále. 3/5. 3. série. Taissa, Jessica, Frances, Sarah, Gaby Sidibe a Kathy Bates, Skvělé obsazení, skvělý námět (čarodejnice). Pár nečekaných zvratů! Love it! 4/5. 4. série. Začátek mě nebavil ale s přibývajícími díly se vše naštěstí zlepšilo. Nováček Wes Bentley mi přišel výborný a celá scéna kdy Jessica zpívá Gods and Monster mi přišla skvostná. Obecně ty songy byly parádní. Opět musím pochválit Murphyho za obsazení. (Tolik odvážných rozhodnutí). U finále jsem plakal dojetím. Sbohem Jessico. 4/5. 5. série. Nejslabší série ale zároveň do té doby nejtemnější. Gaga je božská, Katy Bates a Denis O Hare byl GENIÁLNÍ! Přesto bylo vidět že absence Jessicy je výrazná. Gaga měla dostat více prostoru, chybí opravdu výrazná hlavní postava. Sarah Paulsen mě iritovala. Finále tradičně boží. 3/5 6. série: Za mě zatím nejlepší kus do AHS. strašidelné, nepříjemné, brutální a sadistické. Dobře zde jde sledovat vlivy které si Roanoke půjčuje (Blair Witch, Texaský masakr, Nenávist, Paranormal Activity, Evil Dead...) Kathy Bates asi nejlepší výkon za dobu účinkování. Wes Bentley mě hodně potěšil, Lady Gaga taky. Sarah boží a Angela Basset konečně hraje něco jiného než Bitch Queen, Seriál se po odchodu Jessicy konečně našel. 5/5. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zaujímavé,ale tá tiesnivá atmosféra... no ja ju nepociťujem. Pár kvapiek umelej krvi už dnes horor neurobí. Trocha duchariny, tak povediac netradičnej, tu je, ale čakal som jej oveľa viac. Vtedy by to bolo naozaj strašidelnejšie, no to, že sa prejde pár postáv popred kameru, mi husiu kožu veľmi neurobí. To je pocit po prvých častiach, po polovici ale zistíte, že je to zaujímavé skôr niečím iným, ako ste čakali. Lange vo vrcholnej forme, to som ani nevedel, že vie tak skvele zahrať. Herecky ale vystupuje výrazne aj Kate Mara, mladá Farmiga má našliapnuté nasledovať staršiu sestru. Vďaka deju sa to oplatí sledovať. Dosť upúta, má svoje zvraty aj prekvapenia. V prvej sérii boli len dva časti slabé, inak všetko výrazný nadpriemer, najmä halloweenske časti. Záver však nenadchol. O druhej série veľký prepad až k šialenostiam s Lady Gaga. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Další typická US-americká krvavá a vulgární slátanina o ničem podle zaběhnuté šablony = hnus všeho druhu, ale zato silně cenzurovaný sex i nahota. Už tak otravná forma vyprávění je úplně rozbouraná hrubým/násilným střihem. Dekadentní americká produkce, která může (po)bavit jen mentálně oslabené obecenstvo nebo blázny, kteří už nevědí, co roupama. Poslední novější americké veledílo, které jsem prubla - další už nebudou. Thenks very mač!!! ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád horrory a velké herečky (i jmenovitě Langeovou nebo Batesovou), zajímají mě gay postavy a nevadí mi camp, tudíž by seriál měl být pro mě ideální. Jenže nejstrašidelnější bývají fantastická proma, žánrově tvůrci sahají až k melodramatu, tematicky to vždycky přeplácávají a ačkoli tam gay postavy cpou horem dolem, bývají zapomenutelné a často jen pro okrasu. Z queer postav zatím nejzajímavější lesba Lana Wintersová (Asylum) a transka Liz Taylorová (Hotel). Podobně bývá obsazení vždy zajímavější v ženské části, mužští jsou spíš jen snaživí. // 75% (po 5 sériích) ()

Galerie (1 923)

Zajímavosti (216)

  • Niektoré postavy zo štvrtej série seriálu sú inšpirované reálnymi ľuďmi z minulosti. Ako napríklad postava Ma Petite (Jyoti Amge) je inšpirovaná Luciou Zarate, Ethel Darling (Kathy Bates) je kópiou Annie Jones. Taktiež v minulosti existovala umelkyňa, ktorá vystupovala pod menom Koo Koo, the Bird Girl - slúžila ako predloha pre Meepa (Ben Woolf). Pepper (Naomi Grossman) a jej dvojča majú tiež svojich predchodcov, a to dvojčatá z Yucatánu - Pip a Flip. Postava Paula (Mat Fraser) je inšpirovaná umelcom nazývaným "The living skeleton" - Isaacom W. Sprague. Pre základ Postavy Jimmyho Darlinga (Evan Peters) taktiež čerpali z minulosti, existoval muž, ktorý vystupoval s rovnakou vadou na rukách, plus podobné znetvorenie mali aj jeho chodidlá. (Kreminka)
  • Postava Kita Walkera (Evan Peters) má stejné jméno jako alter ego Lee Falka. Jedná se o fantoma, který se objevil v několika knihách, komiksech, videohrách i filmech. (Mrs.Blue)
  • V 11. díle 2. série při rozhovoru Lany Winters (Sarah Paulson)a matky Claudie (Barbara Tarbuck) zazní hudba z filmu Candyman (1992). (vimanzen)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama