Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Esgalnor k tomuto seriálu (11)

Šarády se jmény (2013) (S02E10) 

Hvězdička navíc za excelentní Jessicu Lange! ()

Hlava (2013) (S03E09) 

TAKOVÉ zakončení epizody, která nebyla finálová, jsem už dlouho neviděl. Celý díl je poměrně průměrný, ale to finále za doprovodu Oh Freedom mě dostalo. ()

Kouzelné radosti Stevie Nicksové (2014) (S03E10) 

Chjo, teď mi zabíjej nějak moc oblíbenejch postav :C Samotný díl skvělý, plný šokujících momentů, ale jako celek trochu nudnější. Každopádně Stevie Nicks byla skvělým oživením. ()

Kapitola druhá (2016) (S06E02) 

Úbytek atmosféry vynahrazuje větší posun v ději. Zatím mě to baví nejvíc ze všech sérií. ()

Kapitola třetí (2016) (S06E03) 

Prosím, ať to nesklouzne k té klasické AHS vztahovce, jakou byla např. 5. série - spousta sexu, řešení vztahů a psychologie postav, ale příběh a atmosféra nikde. První dva díly byly atmosféricky luxusní, tady atmosféra ubyla ve prospěch řešení vztahů mezi postavami a nadbytkem dokumentárních prostřihů, bylo jich možná až moc. No, možná, že když se v epizodě objeví sex, stojí to za nic :D Každopádně horší díl než první dva. Jako série pořád na vysoké úrovni, pořád daleko před Freak show i Hotelem. ()

Neboj se tmy (2017) (S07E02) 

Pro mě o krapet lepší než první díl, ale pořád mě to prostě úplně nebere. Bez atmosféry, s nelogickým chováním postav (člověk s fobií z klaunů by rozhodně takhle neběžel do schodů proti jednomu). Zajímavých scén tu bylo víc než v minulé epizodě, ale furt se to celý tak divně táhne. Do toho mi tu nehorázně leze na nervy Ally (postava mé oblíbené herečky Sarah Paulson), která je teda šílená hysterka. IVY! už silně překonává MATT! z minulé série. ()

Sousedi za všechny peníze (2017) (S07E03) 

Ale jo, tohle už bylo lepší, takže teda ve sledování pokračovat budu. Oproti minulým dílům to bylo napínavé, nepředvídatelné a s rychlým spádem. Takže aspoň lehký nadprůměr - kazí to hlavně odporně hysterická postava Ally, a pak také až moc nelogického chování a situací. ()

9. listopad (2017) (S07E04) 

Flashbackový díl mě bavil, spousta věcí do sebe konečně zapadla a nebyla tam skoro žádná Ally. Především jsme se ale konečně dočkali objevení Emmy Roberts (a doufám, že v osmé sérii bude taky), více Winter (Billie Lourd je výborná) a i postava Kaie se začíná zajímavě vybarvovat (takový Malíček v současnosti). Série se naštěstí postupně zlepšuje, tak snad nesklouzne zpět k úrovni pilotu. ()

Díry (2017) (S07E05) 

Jediné, co bych mohl vytknout, je fakt, že se Ally opět zachovala jako hloupá kravka. Jinak ale ještě lepší, než předchozí díl, plný zvratů a napětí - už teď to začíná značně překonávat předchozí tři série. ()

Síla ženského hněvu (2017) (S07E07) 

Pořád mě to baví, ale po třech předchozích vynikajících epizodách se trochu polevilo - obrovským mínusem byla Lena Dunham, jejíž (ne)herecký výkon byl místy fakt až urážející. O tý děsivý snaze o přízvuk ani nemluvím. Co se Zodiaca týče, moc to nesedí s pátou sérií, ale budiž. Závěrečný twist na mě působí jako trochu moc velká snaha o šok, ale co, snad se najde místo pro vysvětlení. ()

Konec (2018) (S08E01) 

Hodně, hodně slabé čtyři hvězdy především za potenciál, než za zpracování první epizody. Úvod mizerný, televizní část s moderátorem směšná. Většina nováčků se herecky vůbec nechytá, slušné to začíná být až zjevením uhrančivé Sarah Paulson. Oproti prvním řadám zase pokulhává scénář a dost mizerné jsou tentokrát i efekty (zaostávají i v porovnání se starším Asylum). Po příchodu původní herecké gardy, nástupu nějaké atmosféry a naznačení zajímavějšího příběhu to ale působí slibně. Každopádně místy to hraničí až se sebeparodií, v úvodu a především při scéně "The stew is Stu" (to jsem teda fakt vyprskl), tak snad jde jen o chytrou sebereflexi tvůrců. Námět má kam směřovat, tak hlavně ať to neztroskotá jako... posledních pár sérií. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama