Reklama

Reklama

American Horror Story - Apocalypse

(série)
Trailer
USA, 2018, 7 h 10 min (Minutáž: 38–55 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Kathy Bates, Evan Peters, Joan Collins, Adina Porter, Billy Eichner, Leslie Grossman, Emma Roberts, Cheyenne Jackson, Billie Lourd (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Los Angeles sa ocitne v panike, keď sa začnú objavovať správy o tom, že mesto čoskoro zasiahne atómová bomba. Coco (Leslie Grossman) má to šťastie, že sa jej vďaka bohatému otcovi podarí dostať medzi vyvolených, ktorí majú rezervované miesto v záchrannom úkryte. Tu narazí na ďalšie osoby, ktoré prežili vypuknutie apokalypsy, ale ich boj o život sa ešte ani zďaleka nekončí. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak v této sérii jsem vůbec nevěděla co se bude dít...A když jsem viděla před sebou Murder House - který pro mě byl prostě průlomem tvorby Ryana Murphyho, tak jsem věděla, že tohle ještě bude hodně silný zážitek. Vůbec nedokážu pochopit, jak to všechno mohl takto propojit, zapojit do sebe, aby to dávalo smysl a dalo se na to koukat :) Jako obrovské wau. A prosím - ať už nic dalšího nedělají - jinak to podle mě totálně přepí*í. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět se seriál vrátil do svých starých zaběhnutých kolejí, určitě za to může i návrat oblíbeného Covenu nebo Jessicy Lange, bože jak ta mi v tom seriálu chybí! Třeba jí díky této sezóně Ryan přemluví, aby se zase vrátila, protože nejen skvělé příběhy a stále se držící obsazení, ale i ona byla velkým tahounem AHS. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mnohaletém volání, aby se tvůrci vrátili k určitým postavám a aby propojení mezi sériemi nebylo jen v podobě lehkého pomrkávání se vyplatilo a tvůrci se vrátili ke kořenům. Doslova. Dostali jsme propojení skvělé první série s o něco slabší sérií třetí a miniaturní pomrknutí k sérii páté, ale opravdu minimální, takže se o ní prakticky zmiňovat nebudu. Právě třetí sérii je v této kolaboraci přiřazena veškerá pozornost. Teď ale něco málo stručného k ději. Po světě začnou padat atomovky a my dostaneme možnost k nahlédnutí do jednoho z pár krytů, kde je ukryto několik lidí, co se hlavně díky svému bohatství a vhodnému DNA mohli do této společnosti dostat. A sledujeme jejich pomalý psychický rozklad pod nátlakem vedení a zároveň rozklad samotného vedení pod nátlakem ještě většího vedení. Když tu náhle se zjeví naše tři známé čarodějky ze třetí série a dostaneme flashback, který tvoří většinovou část celé série. Kde se rozjede slibovaný crossover. Vrací se nám v podstatě všechny podstatné postavy z obou sezón, některé na malou chvíli, některé na celou série. Přichází ale i postavy nové, které většinou nejsou tak nosné a zajímavé jako postavy starší, což je hlavně způsobeno tím, že nezbyl čas k rozvinutí jejich charakterů či jejich backstory i když se jedná o postavy dosti důležité pro dění. A některé postavy prostě zmizí bez žádného vysvětlení... Na celém Apocalypse je ale nejlepší právě ta část crossoveru, kde se vyskytuje prostředí a postavy ze série první, která, jak jsem řekl, má prostoru málo, vlastně dostala jen jednu, ale zase delší epizodu. A právě tato epizoda svojí kvalitou rozcupovala celý hlavní příběh, který je sice díky této epizodě rozvinut, ale zároveň pohřben. Jak jsem řekl, návrat do Vražedného Domu je vskutku smrtící. Dostaneme snad všechny hlavní postavy, jejichž návrat mě opravdu potěšil (a to i v případě postav, které mě tehdy v první sérii moc netankovali). Každá dostala svou část, v některých případech i minimálně, ale naprosto dostačující. Nejvíc pozornosti ale dostala Jessica Lange, na kterou jsem (a nejsem sám) čekal nejvíce a její výkon mohu označit za nejlepší v celé sérii a zároveň mohu potvrdit mnohými řečená slova a to ta, že Jessica tomuto seriálu opravdu neskutečně chybí. Tato epizoda byla na jednu stranu pocta a na druhou stranu skvělé uzavření série první. Což se ale nedá říct o samotném Apocalypse, které bylo ukončeno dosti slabě, všechno bylo zbytečně urychlené, bez chuti, bez zápachu a kde hořskosladkost vůbec nepomohla. Dávám čtyři hvězdičky, a tu čtvrtou jenom díky oné jedné skvělé epizodě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna „American Horror Story: Apocalypse“ je za mě jen další ukázkou toho, že se tvůrci chtějí hodně patlat v originalitě, chtějí být jiní, zajímaví, ale nakonec z toho vylézají jen přeplácané paskvily, které mě osobně nebaví a sleduji je jen ze setrvačnosti. Osmá sezóna je toho příkladem, trochu doufá, že devátá bude opravdu jen slasherová... Sázet na to ale nebudu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová řada je docela zajímavá. Začátek je sice pomalejší, ale pak se to rozjede. Jak už název napovídá, jedná se o konec světa. Posledních pár lidí přežívá v podzemních bunkrech. Vše se změní, když do děje vstoupí čarodějnice. Děj je propojený s 1., 3. a 5. řadou, takže se podíváme na známá místa. Dost děje se odehrává v minulosti. Nakonec nešlo o nic převratného. Dokonce se tam i cestuje časem. Už by to mohli ukončit, dochází jim nápady... "Hail Satan!" ()

Galerie (133)

Zajímavosti (13)

  • Písnička, která hraje v laboratoři, je „The Morning After“ od Maureen McGovern. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ve 30. minutě, je „You're Gonna Miss Me“ od Connie Francis. V 35. minutě hraje „Tonight You Belong To Me“ od Patience and Prudence. Ve 45. minutě v autě hraje „The Reaper“ od Blue Oyster Cult. V 54. minutě hraje „Spirits In The Material World“ od The Police. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ke konci epizody, je „Glory Box“ od Portishead. (Duoscop)

Reklama

Reklama