Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 1
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (904)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zaujímavé,ale tá tiesnivá atmosféra... no ja ju nepociťujem. Pár kvapiek umelej krvi už dnes horor neurobí. Trocha duchariny, tak povediac netradičnej, tu je, ale čakal som jej oveľa viac. Vtedy by to bolo naozaj strašidelnejšie, no to, že sa prejde pár postáv popred kameru, mi husiu kožu veľmi neurobí. To je pocit po prvých častiach, po polovici ale zistíte, že je to zaujímavé skôr niečím iným, ako ste čakali. Lange vo vrcholnej forme, to som ani nevedel, že vie tak skvele zahrať. Herecky ale vystupuje výrazne aj Kate Mara, mladá Farmiga má našliapnuté nasledovať staršiu sestru. Vďaka deju sa to oplatí sledovať. Dosť upúta, má svoje zvraty aj prekvapenia. V prvej sérii boli len dva časti slabé, inak všetko výrazný nadpriemer, najmä halloweenské časti. Záver však nenadchol. ()

Mi Nü-Chai

všechny recenze uživatele

--- zatím nehodnoceno, neviděna do konce ani první série...ale upřímně řečeno, už jen fakt, že se mi ji nějak moc nechce dokoukoukávat, neboť mi přijde zbytečně překombinovaná a zároveň připitomělá, nesnáším asi úplně všechny postavy (hlavně ten psychoLOLog je vážně k zblití) a napětí se ztratílo někde cestou, nejspíš o něčem svědčí. Moc nerozumím, čím si tohle nikterak kulervoucí dílko vysloužilo tolikeré ovace. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím povedať, že nikdy som nijak zvlášť nevyhľadával horory a tento žáner som vlastne úplne ignoroval. American Horror Story som začal pozerať len zo zvedavosti a netušil som, že ma to tak chytí. Zatiaľ boli natočené dve série, každá má niektorých rovnakých hercov, ale totálne odlišné príbehy, ktoré spolu nesúvisia. Niečo však majú obe spoločné – výborné herecké výkony, mrazivú atmosféru, kopec šokujúcich rozuzlení a zvratov, perfektný scenár a hudbu. A teraz k jednotlivým sériám. 1. séria: Príbeh v strašidelnom dome, v ktorom prebývajú duchovia sa môže najprv zdať trochu nezrozumiteľný a chaotický. Každý diel odhaľuje niečo z minulosti, prináša kúsok skladačky a na konci to do seba všetko zapadne. Plusom sú jedinečné postavy a štipka čierneho humoru. 2. séria: Prvá je v porovnaní s touto rozprávka od Disneyho. V druhej sérii je všetkého viac. Viac napätia, prekvapení, zvratov, ponurejšie prostredie a omnoho viac minút, ktoré som strávil so zatajeným dychom. Dejových línií je taktiež viac, niekomu to vadí, podľa mňa je to len dobré. Postavy sú prepracovanejšie, medzi hercami kraľujú hlavne Jessica Lange, Zachary Quinto a Joseph Fiennes. Už teraz sa teším na tretiu sériu. PS: Nutnosť pozerať osamote a v úplnej tme. :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 1. série (Murder House) - Mulchuk (ha!) úspěšně rozčeřili stojaté vody hororového žánru hned prvním dílem první série, a udělali to prostřednictvím (jak jinak) nefunkční rodiny. Murphy miluje komplikované postavy, rodinné krize a dramata, temná tajemství, a žánr hororu se pro jejich prozkoumání jeví překvapivě logicky. Nešťastný ústřední pár (výtečná Connie Britton a spolehlivý Dylan McDermott), jejich depresivní dcerka Violet (sympatická Taissa Farmiga), psychopatický Tate (neokoukaný Evan Peters), mrazivá a děsivá Constance (vpravdě (ne)uvěřitelná Jessica Lange), tajemný původní obyvatel domu Larry (Denis O'Hare!), perverzní/dobrosrdečná hospodyně Moira (úžasná Frances Conroy) a další hromada ujetých postav vytváří dohromady skutečně chutný mix černého humoru, tíživého napětí a sem tam i chvíle nefalšovaného strachu. 5* ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ si všetky tri videné série odo mňa vyslúžili 5*. Do AHS som sa asi zamilovala :-) Hoci TV seriály slávia renesanciu, toto je jeden z mála, ktoré ma skutočne zaujali. Vo väčšine ostatných ma doslova trýznia tony klišé a trápnych dialógov už v pilote, takže o pokračovanie nemám záujem. American Horror Story ma chytí hneď na začiatku a drží až do konca. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • V 11. epizodě 1. série ve scéně, kdy mimčo sedí matce (Connie Britton) na klíně, dudlík nemá, po střihu ho následně ale v puse má. (dandislav1991)
  • Vo „Vražednom dome“, keď agenti obklopia Tata v jeho dome po masakre v škole, sformuje ruku do tvaru pištole a zastrelí sa. Toto je odkaz na Taxikára (1976), keď Travis Bickle (Robert De Niro), ktorý robí rovnaký pohyb ruky po streľbe v nevestinci. (Peter.N.5688)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama