Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme za sebou i Freak Show a abych to shrnula jedním slovem – zklamání. Myšlenka, která měla obrovský potenciál, byla celkem nevyužitá. Zabiják, který byl opravdu slibný, zmizí ani ne v půlce série. Musí se ale uznat, že jeho odchod byl velkolepý. Tolik zvratů a nečekaných událostí. Celá série byla totální vyvražďovačka. A co teprve poslední díl. Byl tam vůbec díl, kde by nikdo neumřel? Musím ale smeknout před psychopatem Dandym. U toho člověk neví, jestli ho miluje, nebo se mu hnusí. Asi spíš to první, protože jsem mu byla i bývala snad přála, aby mu to všechno prošlo. Různé „zrůdičky“ byly opravdu zajímavé a musí se ocenit, že jich nalezli tolik, co by se zapojilo a ke všemu uměly aspoň trošku hrát. Byly tak jiné, trochu i zvrácené. Bohužel úroveň postupně klesala. Před úplným dnem ji ale zachránil poslední díl, který celkem důstojně sérii ukončil. Co mi ale vadilo, byly lajdácké chyby. V některých scénách bylo strašně vidět, že je druhá hlava dvojčat umělá, nebo když se Else vyhrnula sukně, tak najednou zmizela protéza! Inu škoda. Z celé série mám velmi smíšené pocity. Šlo to hrozně jako na houpačce. Něco dobrého, něco špatného a spousta WTF momentů. Každopádně zatím ale nejslabší, avšak se skvělými herci. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série je zatím nejvíce melodramatická, naopak prvky horroru se jaksi vytratily. Opět velmi originální prostředí, žel stejně jako každá série postupem děje ztrácí na své atraktivnosti a závěrem je dějová linka poměrně vleklá a zmatečná (alespoň do posledních dvou dílů, až tam si režisér vzpomněl, že už mu moc dílů nezbývá a posledním dílem to de facto vyřešil). Freak Show se nám snaží nabídnout co největší rozsah postav, výsledkem pak jsou kvalitou střídající se díly a empatie k nějaké postavě se nedostává. I když v paměti mně zůstane díl o Pepper, který nám krásně prováže dvě různé série. No jsem zvědav, co předvede AHS v další sérii... už to chce nějakou pořádnou horrorovou podívanou a dostát svému názvu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech dosavadních sérií je tahle nejslabší. První série byla dějové sevřená a nová, druhé Asylum rozmáchlý, hutný spektákl, třetí Coven byl zábavný. Freak show v ničem nad svými staršími bratříčky nevyniká. Schází tu zaměření na jeden hlavní příběh, souběžně tu běží několik dějových linií a ani jedné se tvůrci nevěnují dostatečně. A bát se rozhodně nebudete. Stále je to ale AHS, takže je tu spousta fajn ujetostí a WTF momentů. Ačkoli sama série sama o sobě není nic, na co by se vzpomínalo, některé momenty jsou skvělé - například klaunův příběh, příchod Wese Bentleyho coby viktoriánského ducha, dějové napojení na Asylum nebo momenty s Neilem Patrickem Harrisem. Příště prosím více pozornosti na nějaký ten hlavní příběh. ()

elanius

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(17/2015) / Je zrejmé, že AHS ide dolu vodou. A keby štvrtá séria nebola "freaky" asi skončím v polovici. Takto som si nemohol nechať ujsť kopu bizarných nápadov. Dejovo o ničom, atmosféra ale stále drží AHS nad vodou. Úplne samostatnú kategóriu predstavuje casting pre štvrtú sériu. Kopa reálnych freaky nehercov, fakt klobúk dole, že sa na to dali. Pred sériou č.5 dúfam, že sa tvorcovia uvedomia a vrátia ku kvalite. (6/10) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murphymu nějak dochází šťáva. Po řemeslné stránce je vše stále v tom nejlepším pořádku. Atmosféra sice už nemá s hororem takřka nic společného, v mnoha scénách však režie stále umí navodit správně tísnivou a napínavou atmosféru, z níž vám v některých případech nebude zrovna dobře. Ani kamera, výprava, hudba či herci si ani napočtvrté ostudu neudělají. Jenže tvůrci jakoby nevěděli, jakým směrem se ve své čtvrté řadě vydat. Místo toho, aby se soustředili na pár stěžejních zápletek, se totiž utápí v řadě vedlejších linií, které buďto nikam zásadně nevedou, nebo sérii jen zbytečně natahují a zdržují hlavní dějové linky. Vznikl tak velmi odtažitý a chladný mišmaš, v němž vás postavy vlastně příliš nezajímají a všechny rádoby šokující úmrtí a twisty vás nechají naprosto chladným. Zatím asi nejslabší série. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (19)

  • Postava sestry Mary Eunice, ktorú hrá Lily Rabe, bola už druhou postavou, ktorá sa "presunula" z druhej série do štvrtej. Tou prvou bola Pepper, ktorú stvárnila Naomi Grossman. (Carol Pifková)
  • Série se začala natáčet 15. července 2014 v Louisianě. (Varan)
  • Při scéně, kdy Dandy (Finn Wittrock) zabíjí monstra, vystřelí z pětiranného revolveru nejméně třináctkrát bez jediného přebití. (Oxik49)

Reklama

Reklama