Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Okopírováno z původního profilu) Bůh tomu chtěl. ale stalo se to, co jsem čekal - Coven je JEŠTĚ lepší než Asylum, což znamená, že je to doposud nejlepší série vůbec a je rozhodně moc dobře, že má tenhle seriál vzestupnou tendenci, rozhodně mu to prospívá. Naprosto fantastický herecký koncert Jessicy Lange a Kathy Bates, okořeněný bravurním dabingem Barcelky a Nadi Konvalinkové, vynikající zápletky, prostředí, atmosféra a obsazení je taky vyšperkované... Moje závislost na AHS se díl od dílu zlepšuje. A já se tedy ptám. Může být "Freakshow" opravdu ještě lepší, než všechny předešlé série dohromady? Hm? Teď už je to čistých 100% (předtím to nebylo ani náhodou) a já to žeru. P.S.: Konečně to tady rozdělili do samostatných sérií, mé přání se splnilo, díky bohu za to:) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 3. série (Coven) - Po naprosté duševní temnotě druhé sezóny hladce do přemrštěné komediálně-hororové parafráze na X-Meny, kde místo mutantů řeší ústřední téma menšin a většin čarodějnický slet. Trojka je jako celek po eklektické dvojce taky o poznání soustředěnější ve svém ději, který doplňuje akorát několika reálnými figurami s poupravenou historií (Delphine LaLaurie, Marie Laveau, Sekerník z New Orleans). Zároveň představuje zatím nejlepší cast (připojují se herecké legendy Kathy Bates či Angela Bassett, a zároveň se vrací oblíbenci jedničky, O'Hare, Farmiga či Brewer) ve zdaleka nejtrhlejších rolích seriálu, nechybí nemluvný úchylný sluha, rasistická masová vražedkyně, novodobé Frankensteinovo monstrum, či má zřejmě nejoblíbenější postava celého AHS, neuvěřitelně výstřední a vždycky stylová čarodějka s vlasy barvy ohně a slabostí pro extravagantní módní výstřelky Myrtle Snow (navzdory tomu, že Jessica Lange svým oslnivým výkonem v roli stávající Supreme Fiony dokazuje, že dovede být i ve čtyřiašedesáti pořád svůdná i nechutná, zranitelná i totální badass, právě Frances Conroy v roli Myrtle si kradla každou scénu pro sebe). Coven se zkrátka nebere vážně, proto působí tak osvěžujícím a zábavným dojmem, a proto je dost možná mou nejoblíbenější sérií. 5* ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria Coven odohrávajúca sa v škole pre čarodejnice v New Orleans bola príjemným prekvapením, aj keď v niektorých chvíľah pripomínala skôr Sabrinu, mladú čarodejnicu ako Horror stories. Avšak najmä vďaka Delphine a čiernej rasistke marie Laveauovej mala zaujímavý dej, tvorcovia si nedávali servítku pred ústa a kedže Delphine výborne sekundovali aj postavy Fiony, Kylea či Spaldinga možno Coven považovať za vydarené pokračovanie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - v mnohém podobná těm předešlým a přece jiná. Na první pohled mě zaujal čarodějnický svět, jeho hierarchie, zákonnitosti, tradice a vlastně všechno, co s ním byť jen okrajově souvisí. Velice jsem uvítal obsazení Kathy Bates, která si svou roli chladnokrevné masové vraždkyně z let minulých užívala s grácií (hned jsem si přitom vzpomněl na Misery). Věrně jí sekundovala její hlavní protivnice Angela Bassett. Nicméně hlavní hvězdou byla jako vždy Jessica Lange jako Nejvyšší - označení, které jí sedlo jako ulité. Díky seriálu se mně dostala do podvědomí Stevie Nicks, jejíž Seven Wonders si rád čas od času pustím do uší. Zkrátka jsem se již potřetí nechal hezky unášet na AHS-vlně, která byla tentokrát plná kouzel, intrik, vraždění, ožívání, morbidity a mnoha dalších věcí. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem příliš spokojen. AHS se vydalo cestou telenovelových hrůz (neustále přicházení a odcházení stávajících postav). Babinec, kde se intrikuje a je to vlastně všechno o tom, že každá čarodějnice potřebuje svého čaroděje s kouzelnou hůlkou. Hnízdo mutantek nemůže utáhnout 13. dílů. Navíc celé to dospělo do nepovedeného závěru. Strašidelnosti to také moc nepobralo, sem tam nějaké to přehrávání...bylo tam moc chyb. Pozitiva? Vybroušený styl, některé momenty a hudební stránka. 63%. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)
  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama