Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

Madsbender 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokiaľ ste nemali v Murder House psychopatov dostatok, Asylum vám to bohato vynahradí. Miestami je v ňom možno až príliš veľa motívov (sériový vrah, doktor robiaci pokusy na pacientoch, mimozemšťania, posadnutie diablom, ctižiadostivý monsignor...) a opäť je tu podobnosť s Twin Peaks, no je to ešte lepšie ako prvá séria. Apropo, Oliver "Bloody Face" Thredson a Lana Winters sú jedny z najzaujímavejších a najsilnejších charakterov, s ktorými som sa v histórii televíznych seriálov stretol. Nemám čo zhodiť. 100% ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem si myslela, že se mi tato série nebude líbit tolik jako první, a že ji více než 4 hvězdičky nedám, což byla také dlouhou dobu pravda, ale v polovině se to zlomilo. Už od začátku to bylo zajímavé, ale v tu chvíli mi to přišlo tak poutavé, že jsem musela sledovat další díly dál a dál a napětí se jen zvyšovalo. Postupem času, jsem si říkala, jak je to všechno propracované, jak kdyby to bylo skutečné. Byly tu i dojemné chvilky a postavy jsem si začínala zamilovávat. Musím říct, že takový konec jsem opravdu nečekala, možná dřív bych si myslela, že to takhle dopadne, ale ne teď. Tohle všechno změnilo moje původní tvrzení a dávám zasloužených 5 hvězdiček, ale 1. série, se mi stejně líbila víc. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asylum má všechno co by si kdokoliv mohl přát od vzorového blázince šedesátých let.Jsou tu kymácející se blázni,smějící se blázni,divně vypadající blázni,blázni v kazajkách,lehce sadistické jeptišky a šílený doktor s mesiášským komplexem,který na nich dělá pokusy.To by samo o sobě stačilo na solidně vyšinutou zábavu,jenže ono to není všechno.Navíc je tu ještě masový vrah (několik),někdo posedlý ďáblem,bývalý nacista a kdyby o přeci jen někomu přišlo málo,přijdou ještě mimozemšťani.Těžko říct jestli je druhá řada lepší než první,ale i přes svou přeplácanost mě bavila víc.Někdy by sice méně opravdu znamenalo více,ale i tak tenhle hororový psycho eintopf kupodivu funguje.Pokud je tu někde opravdový posun k lepšímu oproti jedničce,pak jsou to jednotlivé postavy.Tady jich je opravdu hodně a prakticky nikdo není normální (a některé jsou čistě jednorozměrné "karikatury"),ale i tak dost z nich dovede celkem rychle přirůst k srdci a to dokonce i takové jako sestra Jude...80% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No...zacatek slibnej..silenej nazi doktor, kterej dela pokusy na kretenech byl hodnej slusnej..pak vstoupil dabel do ty blby nany, ktera si to uzivala a psychiatr, kterej si bral domu holcicky a brecel nad nima, ze jsou jeho mama mi pripominali mojeho retardovanyho kamarada, kterej skace jak mama rekne...jinak se ztoho pak stala pekna sracka, ktera byla uplne o hovne a nejakej ufo unos to nezachrani..pulka pecka, ale pak prujem neskutecnej...nechapu vole jak to nekdo takhle mohl posrat ! 3 a kus ! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asylum. Hmm, tak rozjezd velmi slušný, máme tam všechno - emzáky, démony, excorsisty, šílené vědce, nacisty, vrahy, psychopaty, kurvy i jeptišky. Až by z toho jednoho rozbolelo bříško. Ale zhruba v polovině tomu dojde dech, tvůrci se potácejí z kouta do kouta, epizody jsou dějově roztříštěné a nastupují vatové vycpávky. Kočkopsí dortík nakonec explodoval a v poslední epizodě jsme akorát stírali zbytky ze stěn. Pro příště, méně drog, více talentu. Jo a když se Jessica Lange obnažuje, je mi proti srsti ještě více. Chyběla mi tam ta pěkná hospodyňka z první sezóny. Byla tam jen ta škaredá, převlečená za havrana. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Při rozhovoru s Annou Frankovou (Franka Potente) Grace (Lizzie Brocheré) řekne, že odešla s rodinou z Francie, když jí bylo 9 let. Brocheré je skutečně Francouzkou, která se narodila v Paříži. (noelcoward73)
  • Když Dr. Oliver (Zachary Quinto) a Lana (Sarah Paulson) vychází ze střediska, můžeme si všimnout hodin, které jsou z IKEI. Avšak příběh se odehrává 1964, kdy IKEA ještě tento typ hodin nevyráběla. (Sayko)

Reklama

Reklama