Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(série)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý a celkem aktuální nápad, který hlavně ze začátku dokáže navodit solidně nepříjemnou atmosféru, ovšem lehce za půlkou tomu několikrát spadne řetěz a vaty je víc než by bylo záhodno. Třeba Murphymu někdy dojde že méně je občas více a dokáže v tomhle směru ukočírovat sam sebe. V rámci AHS se mu to za sedm řad co jsem zatím viděl nepovedlo pořádně ani jednou…60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby absurdita kvitla, siedma séria “AHS” je tým najväčším pralesom na tejto planéte. Myšlienka ponižovania vlastného národa, sa mi nesmierne páči, pričom vykresľovať tých čo volili Trumpa, za absolútnych looserov či idiotov, je taktiež jeden z pomerne zaujímavých nápadov. Akurát je obrovská škoda, že sa to dotklo práve tejto úspešnej hororovej série, ktorá síce siedmym pokračovaním opätovne preukazuje originalitu, no na tej druhej, stojí úplne za hovno, na základe čoho jej sledovanie po 4 epizóde, bez akéhokoľvek váhania, vzdávam. Zabíjať čas, sa totiž dá aj lepším spôsobom, ako čumieť na takúto kokotinu, ktorá pôsobí viac trápne, ako hororovo či vtipne. Chápem, že chceli tvorcovia opätovne zažiariť v žiari reflektorov, no toto je hodné skôr postrčenia do klietky, plnej hladných tigrov. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že AHS je jak na horské dráze. Jedna série je skvělá, ta další zase nic moc, tahle série je něco mezi tím. Ze začátku jsem byla nadšená, líbil se mi kult ve formě klaunů, přišlo mi to aktuální a děsivé zároveň. Je fakt, že Sarah Paulson byla dost otravná s tím, jak neustále brečela a křičela, ale velmi se mi líbil růst její postavy, když se na konci stala tím bossem ona, kdo to měl všechno v hrsti. V polovině seriálu jsem začala být malinko zklamaná, protože se to začalo točit kolem chlapů a ženský z toho úplně vynechali. Ale konec se mi zase líbil, nicméně nepatří to mezi mé oblíbené série. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ehm, to asi tvůrci původně chtěli do American Crime Story ale zamítli jim to, tak to trochu zalili krví a šoupli sem, ne? Jako uznávám tu všudypřítomnou tísnivost, kterou to vyvolávalo, než to v závěrečných dílech začalo bláznit a podléhat tradičním neoriginálním kýčům, oceňuji, že se AHS po několika předchozích sériích konečně zase oprostil od vizuálního pozlátka a představil v mnoha ohledech ryze přirozenou a realistickou sérii založenou na ději a pocitech, oceňuji skvělé herecké výkony Sarah Paulson a Evana Peterse (naprosto a beze zbytku jsem propadl kouzlu Billie Lourd), uznávám, že fiktivní příběh umožňuje si volně pohrávat se skutečnými postavami (ale fabulování ohledně několika historických postav se mi moc nezamlouvalo), ale tak nějak, nebýt tam pár vložených, pro děj a zápletku ne zcela nosných a důležitých prvků, asi by to u mě moc neuspělo. Nijak nezpochybňuji horrorovost realistické hrůzy (sám jsem jeden z těch, kdo razí, že horror nemusí být nutně nadpřirozený), ale prostě mi v tomhle ohledu tato série do seriálu moc nesedla (pořád je ale lepší než druhá série). ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy keď si poviem, že horšia séria ako predošlá nebude, vždy sa sklamem. Vždy vkladám do každej novej série nádej. Tento seriál mám veľmi rada, vždy sa naň teším ale táto séria bola pre mňa rozhodne tá najtupšia a rozhodne i najnudnejšia. Politika? Ako vážne?! Keby viem pozriem si televízne noviny na Jojke, takisto je to plné sračiek. Banda bezmozkov čo nepremýšľa, a tak za celú partiu premýšľa jedna veľmi dementná postava. Pozerať sa 11 epizód na hysterickú čúzu je na mňa naozaj veľa a o jej partnerke ani nehovorím. Tá pravdepodobne mozog nechala v kurníku. Postavy pravdepodobne boli členmi lobotomistického krúžku "Milujem prázdnotu v mojej hlave". Aspoň, že tie morbídnosti sú stále na dobrej úrovni. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (5)

  • Americký zločinec a vodca kultu Charles Manson, ktorému sa značná časť tejto série venuje, zomrel päť dní po premiére záverečnej epizódy. (Marceloo)
  • V čase 37:35, kdy se Kay (Evan Peters) chystá k holení, si natře vousy i s celou pusou. Avšak ihned na to následuje záběr z boku v čase 37:38, kde pusu ještě natřenou nemá a natírá si ji znovu. (Agressor69)

Reklama

Reklama