Reklama

Reklama

Loučení

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Upřímný a vysoce podmanivý snímek Loučení zobrazuje těžký úděl mladého afghánského páru, který se ruku v ruce vydá z Íránu do Evropy na nebezpečnou pouť za lepším životem. Je to příběh, který barvitě vykresluje životní nejistotu migrantů, příběh naší doby v nepochopitelném a strastiplném světě, jehož středobodem je nejen válka, ale také láska. (Festival íránských filmů)

(více)

Recenze (2)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vážím si toho filmu za to, že řeší důležitý sociální problém. Po umělecké stránce mě ale tolik neoslovil, ubral bych na stylu, který je míst až dokumentaristický a neoslovila mne ani dynamika manželského dua, jejichž vztah není až do finále nějak rozebírán. Kulturně to pro mě také bylo hůře stravitelné kvůli Nabimu a jeho nerovnémj postoji k Feresteh, jejíž výkon mě ale dostal. No, jsem z toho na vážkách. (Festival íránského filmu 2018) ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Téma snímku je důležité a těžké. Ale někdy se jen na těchto vlastnostech nedá postavit celý film. Většina filmu mi připomínala "jak šel kohoutek pro vodu" a příliš mě nebavil. Ale je možné, že jsem ovlivněná tím, že jsem filmů a dokumentů s podobnou problematikou viděla už hodně, takže mě závažné situace, do kterých se dostávali, tolik nepřekvapovaly a nedostávaly. Ale na závěr jsem pár slz uronila... (hodnocení 3/4) ()

Reklama

Reklama