Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

freelex

A co je na tom nepovedeného? Teď jsem to viděl po letech znovu (cca pošesté, podruhé s DC koncem) a ten je prostě nejlepší.
Fakt to stojí za to a je to vlastně nejlogičtější vyústění filmu. Navíc tam je jen částečný happy ending.

Konce jsou navíc celkem 4. A tenhle je z nich jako jediný originální.

Hex6

Hex6 (hodnocení, recenze)

ten název byl ale jednoduše přeložitelný....já si myslím, že prostě některým lidem chybějí znalosti...ne jazyka, ale ty faktické a pak to dopadá, jak to dopadá a pak máme ve filmech v dabingu místo neurální sítě sít neutrální....v několika filmech jsem to zaznamenala a doslova vždycky šílím

JADIM

JADIM (hodnocení, recenze)

marlboro

Bohužial, často tam ide o komerčnú úspešnosť aj vtedy, keď sa to dá jednoducho a doslova preložiť :D

freelex

freelex (hodnocení, recenze)

Pokud někdo kouká prvně na tu director's cut verzi, pak se o hodně připravuje hlavně díky tomu nepovedené alternativnímu konci.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Tak dnes jsem viděl film po nesčetněkráté... Ale poprvé jsem to zkusil s DC. Že tam budou scény navíc jsem čekal, ale že bude jiný konec? Totálně mě to odvařilo. Nedokážu říct, zda byl lepší nebo ne. Na jednu stranu v originále je tak nějak happy end a klasickej závěrečnej soundtrack, který prostě k filmu patří - na druhou stranu, alternativní konec vezme mnohem více za srdce.
Tak jako tak, je to super film, který by v dnešní době asi kvůli nelogičnostem neobstál, ale pro mě to bude vždy klasika.

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

Zvládli jste si během filmu zapamatovat všechny dějové roviny? Já teda ne.

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

Xtr3m

viac menej ber do úvahy iba dva konce :)

pretože ten šťastný koniec a otvorený koniec sú nezmysel :D 

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

***SPOILER***a som si myslel že on sa mohol vracat len do momentov ked mal to okno ale potom nechapem ako sa vratil na tu oslavu kde povedal tej babe ze ju nenavidi pripadne DC verziu kde vratil do toho brcuha....

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

Hodně dobře udělaný film, fakt jsem u toho konce seděl s otevřenou pusou. Ale teda za české pojmenování "Osudový dotek" bych vraždil..

Tremono

Tremono (hodnocení, recenze)

chaometic: Ale cestoval časem. Nebo lépe řečeno, cestováním časem vytvářel paralelní vesmír...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

funtastic

funtastic (hodnocení, recenze)

Podľa mňa najlepší Kutcherov film. Pre mňa to nikdy nebol herec a tu ma naozaj prekvapil. Možno viac žáner a spracovanie, ale aj to sa cení, keďže obyčajne točí samé nechutné akožekomédie. Super film.

HOODY

HOODY (hodnocení, recenze)

Kdyby někoho, kdo viděl pouze klasický Theatrical cut, zajímalo, jak vypadá konec v Director's cut, plus dva další alternativní konce, tady je odkaz... http://www.youtube.com/watch?v=T8zO9rDKmyA&feature=related Spoiler na konec directors's cut: To, že neměl nikdy žít, že nemá žádnou čáru života, mu říkala jedna věštkyně někdy uprostřed filmu (v "normální" verzi ta scéna nebyla). Také v té scéně zazní hlas její matky, která mu říkala, že před tím, než se narodil, bla bla bla...To mu povídala po té scéně s věštkyní...

cyberic

cyberic (hodnocení, recenze)

jedna z najlepších vecí, čo sa mi dostala do rúk v poslednej dobe - výborná gradácia deju... doporučujem ;)

safety

safety (hodnocení, recenze)

Výborný snímek. V první polovině se ukazuje jak velký vliv mohou mít zážitky z dětství na celý budoucí život a že až na prahu dospělosti vás dostihne stín minulosti. V druhé polovině se děj začne rozjíždět hlouběji a ukazuje se, že někdy je lepší nechat věci tak jak se skutečně staly, protože kdybychom měli tu moc se vrátit do minulosti a něco udělat jinak, mohlo by to mít vliv nejen na náš život, ale i na životy všech kolem nás a všechno může být ještě horší. Trošku kýčovitý na filmu bylo to, že každý špatný zážitek z dětství vedl ke špatnému životu a naopak, ale to je detajl, který nejspíš nikdo neřeší. Celkově byl filmek skutečně moc dobrej, skvělá atmosféra, děj, nápad.. doporučuji :)

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

fefee: Nebolo to zrovna z môjho súdka :) film fajn, pozerateľné, no nezaujal ma. Videla som skôr dvojku, možno to dosť zavážilo, vedela som do čoho idem, bola tam vlastne len iná katastrofa a herecké obsadenie

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

To Pretenderi: A bol či nebol...? :) Podľa tvojho hodnotenia asi skôr nie ako áno... ;)

DANTE[RK]

DANTE[RK] (hodnocení, recenze)

dnes som si to po dlhej dobe opat pozrel,a v diskusii som nasiel odkaz na alternativny koniec,kde sa evan ako nenarodene dieta zabije. sice trosku crazy,ale bol to este lepsi koniec ako vo filme. teh happy ending bol zase trapny,a vobec by sa tam nehodil.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Handle: tiež milujem tento film. Ja by som to povedal ešte inak: VŠETKO ČO SA DEJE MÁ SVOJ ZMYSEL(ČI UŽ DOBRÉ ALEBO ZLÉ)!

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Pro mě doposud nejlepší Sci-Fi ! A hlavně ta pointa, přemýšleli jste nad tím ? Tento film je příkladem, že se NIČEHO nemá litovat. Dám příklad (hloupý, ale převeďte si to na cokoliv jinýho): Maminka Vás ve 13-ti letech požádá, abyste s ní šli na nákup. Vy nepůjde a maminka poté příjde smutná, že se těšila, na nákup s Vámi. Začnete toho litovat. Proč jen jsem nešel/nešla ? A prostě toho litujete. ALE TEĎ SI VEMTE. Kdybyste šli, třeba Vás mohlo cestou do auta přejet auto a Vy byste tu třeba ani dne nebyli. No a nebo byste potkali vysněného kluka/holku a poté se s ním vzali, odjeli do USA a měli dokonalou rodinu. Ale riskli byste to i přesto, že by Vás mohlo přejet auto ? Takže, proč lidé denně něčeho litují ? Měli by si uvědomit, že by na tom v přítomnosti nemuseli být tak, jak se mají teď. Mohli, ale nemuseli.. :) Proto se nemá ničeho litovat, ani toho špatnýho.. (jak jste viděli, Ashton Kutcher, vždy změnil jednu jedinou věc a přítomnost poté byla o hodně lepší, ale nebo i o hodně horší...) TAKŽE KVŮLI TÉTO MYŠLENCE, TEN FILM MILUJU! :) Věděl jsem to i předtím, ale Osudový dotek ji opravdu skvělé ztvárnil! :)

gregis

gregis (hodnocení, recenze)

I když film múže být složitější na pochopení, tak to vůbec nevadí, protože myšlenka filmu je úchvatná a mění pohled na život(y).

Ryan97

Ryan97 (hodnocení, recenze)

Už jsem to viděl asi 5krát a i když to už nikdy nebudetak dokonalej zážitek jako při prvním shlédnutí, tak ten film stejně žeru. A pořád vzpomínám na ten den, kdy jsem na to naprostou náhodou na Nově narazil.

Tremono

Tremono (hodnocení, recenze)

Já jsem spokojený s oficiálním koncem, snad i proto, že jsem ho viděl jako první... ovšem kdybych tak mohl skočit o pár hodin zpátky ;) Jinak tedy, filmový zážitek super, podívám se rád znovu. Samotný způsob takovýho cestování vypadá na první pohled logicky a jednoduše, netřeba nic vysvětlovat, protože to do sebe pěkně zapadá. Na druhý pohled je tam tolik logických trhlin, zbytečně komických (a Kutcher to umocnil) nebo extrémních situací a urychlujících obezliček. U Návratu do minulosti to fungovalo a tady naštěstí taky, jinak bych se asi nudil. (proč tu není nálepka komedie?)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

MzK

MzK (hodnocení, recenze)

nechápu, že tento film není TOP 20… nádherný zážitek z filmu, děkuji.

Kosuke

Kosuke (hodnocení, recenze)

Ashton Kutcher,hrozne sem se ho bal,nedokazal jsem si ho predstavit v necem dobrem,a nakonec super :)

Hees

Hees (hodnocení, recenze)

No hej je tych "ENDOV" viac .) v podstate vo filme je pouzity ten neutralny ked sa prihliada na tie ostatne.

cent

cent (hodnocení, recenze)

Já jsem viděl jako první ten SPOILER!!! kde se vrátí ještě do doby před narozením a uškrtí se pupeční šňůrou. To je docela maras konec. Teď jsem se díval, že ten další je o tom, jak je o osm let později a minou se na ulici a jdou dál. Jestli je ještě nějaký, tak to nevím. Ten s tou šňůrou je působivý a pro mě lepší.

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

cent: Je jich víc. Myslím, že dva happy-endy a jeden brutální. :) Nakonec ale ten oficiální je asi nejlepší...

cent

cent (hodnocení, recenze)

jozefson: Pokud se v oficiální jen rozejdou, pak alternativní rozhodně není happy end.

IronFan

IronFan (hodnocení, recenze)

Heh takový vynikající film a na nově ho dávají po půlnoci. Stejně jako v době, kdy ho vysílali poprvé.

jozefson

jozefson (hodnocení, recenze)

chcel som sa spytat na spominany happy end,happy endom koncia len alternativne vezie,oficialna konci takz e sa na seba pozru a idu dalej kazdy svojou cestou nie?

k0dex

k0dex (hodnocení, recenze)

Skvělí film, který mě dokázal po celou dobu filmu maximálně zaujmout a na konci filmu sem se nestíhal divit.

majka0001

majka0001 (hodnocení, recenze)

zanechalo to vo mne nieco, co este zatial ziadny film..ked som sa postavila po doporezani tohto filmu z postele a isla do inej izby, mala som pocit, ze o chvilu sa zas ocitnem niekde inde, v uplne inom case..uzastny film..aj ked sci-fi velmi nemusim, no vynimka potvrdzuje pravidlo .. :) keby bolo 6 hviezdiciek, tak idu prave tomuto filmu..

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Včera jsem to chtěl při první reklamě vypnout, ale film mě natolik zaujal, že jsem ho dokoukal do konce (ještě že v pondělí nemusim vstávat :)).

Hees

Hees (hodnocení, recenze)

Ja si myslim ze je najlepsi ten co aj bol vo filme .) alebo este ten co ide on za nou :))

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama