Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

kocik1 

všechny recenze uživatele

TAk nejdřív mě zaujalo, kolik psychopatů se dovede nasčítat v jednom filmu, na jednom místě. Pak jsem hodinu čekala, až to začne být tak skvělý, jak si tady většina myslí a mezitím jsem se pomalu ukousala nudou k smrti. Po hodině jsem pochopila, že skvělý už to nebude nikdy, ale aspoň se pod "velkým nic" objevila myšlenka, kvůli které jsem film nakonec i dokoukala. Takže dobře, neusnula jsem u toho, ale kde je sakra to napětí? Pro mě film, který vyšumí dřív než člověka začne "bavit". A ty 3 hvězdy jsou fakt jen s přimhouřenýma očima. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Lola běží o život byl asi první hit zabývající se kauzalitou v době, kdy jsem nejvíc chodil do kina. Dnes mi přijde vyčpělý a málo nápaditý. Tenkrát jsem byl z něj u vytržení. Osudový dotek dopadl napodruhé líp, i když mnoho navíc nenabízí. Je to v podstatě stravitelná popcornovka pro tehdy mladé diváky, kterým zamotá šišku a jdou z kina spokojení, že to dobře dopadlo. Dobře se koukalo na Amy Smart, kterou vždycky rád vidím a na závěr hrají Oasis ve správnou chvíli. A to je asi tak všechno, co mne opravdu potěšilo, jinak film nevybočil z běžného průměru. 70% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Taky si často představuji, coby kdyby. Kdybych ne/řekla, ne/udělala to či ono, ne/byla tam či onde, všechno by bylo jinak. ANO. V tom je ten problém. O teorii chaosu a souvislosti motýlích křídel v Brazílii s tornádem v Texasu jsem četla už před časem, ale nikdy jsem nedomyslela, jaký to může být ve skutečnosti hukot. Obrovský. A pocit z filmu? Beznaděj. Když se to vezme kolem a kolem, každý další krok je z určitého úhlu pohledu chyba. Neudělat ho – taky chyba. I že teď někde jste a dýcháte, definitivně mění milion dalších věcí. Tohle je dobrý způsob, jak zmagořit. A teď mi prosím ještě vysvětlete: co má hrome znamenat ten český název?! I kdyby se to jmenovalo KDYBY, neznělo by to tak pitomě. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, který po třetím shlédnutí definitivně získává status mojí srdcovky. Zbožňuju Amy Smart :) ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Perfektní scénář s nápadem... Paralela s jinými filmy, např. Donnie Darko, Frekvence, Dark City, Cesta do neznáma a naposledy Svěrací kazajka (The Jacket)... Upoutá pozornost, i když ze začátku se pomaleji rozjíždí, pak ale nabírá grády a vystupňuje se až k uspokojení všech časových (a hlavně osudových) dimenzí... Taky jste chtěli někdy vrátit čas a udělat věci jinak a lépe, pozor, co když se to "posere" zase v něčem jiném... Myšlenka jako hrom, a tak to má být... ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Jsem rád že tak propracovaný scénář dovedli do zdárného konce. Jeden z těch nejzajímavějších thrillerů za poslední roky. Fakt nářez. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem byl v průběhu děje filmu zmatený, ale nakonec jsem se zorientoval. Napínavý příběh o tom, co se může stát, když zasáhneme do minulosti. A zase. A zase. A ještě jednou zase. Film je zajímavý a atraktivní. Jsem však přesvědčen o tom, že mi v paměti nijak neutkví. Za čtrnáct dní, možná ani ne, kdybych uslyšel jeho název, tak si ani nevzpomenu na to, o čem to je. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi povedený a celkem inteligentní thriller. Ve chvíli, kdy to prakticky nečekáte se dostaví scéna, která vás z otevřenými ústy usadí hluboko do křesla. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší film na téma cestování v čase. Rozhodně nejatraktivněji natočený. Dost nepochopitelný je fakt, že se jedná o jediný řežisérův počin a současně nejlepší role Kutchera i Smart. Jestli je na týhle děsivě silný mozaice přeci jen něco špatně, já to nenašel.. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nepochopitelný děj a myšlenka. Pár desítek minut jsem tápal, o co, že vůbec jde. Nakonec ale film utvořil vynikající celek, kostičky do sebe zapadaly a já pochopil, že duu režiséru se povedl vskutku husarský kousek. 84% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhou dobu se mi nestalo, aby mě film tak rozložil, že jsem si nepřál nic jiného, ať to celé skončí dobře. Ať se ústřední dvojici nic nestane a vše přečká. Na debut je to obdivuhodný výkon. Mrazivá beznadějná atmosféra mě bude nejspíše strašit ještě hodně dlouhou dobu. Ashton Kutcher mě mile překvapil. Podal civilní výkon, jehož přirozenost by mu mohl závidět současný filmový pekelník Nicolas Cage. Samotná myšlenka teorie chaosu je ve filmu rozvedena takřka k dokonalosti. Působivý soundtrack a především závěr mi budou vyvolávat mrazení hodně dlouho. Nemám co bych vytknul. Absolutní ničím nezkažených ryzích pět hvězd, jako ulitých. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Srdcová věc a klenot žánru, ve kterém Ashton Kutcher dokázal, že navzdory všem pochybám umí hrát. Tady nemám prostě co vytknout. Příběh mě chytil za srdce a výborný scénář a ještě lepší režie ho zvedly až do hvězdných výšin. Osudový dotek nikdy neupadne v zapomnění... 100% ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

I přesto, že nemám Kutchera rád, tak musím dát v tomto případě pět hvězd. Líbí se mi sci-fi o cestování v čase a i přesto, že to již bylo tolikrát na různý způsob natočeno, tak tady mi to přijde originální a zajímavé. I konec není úplně klasický happy end a Amy Smart je jako vždy fajn.... ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut toho nejneuvěřitelnějšího psycha, po kterém následují dvě hodiny geniálního ždímání každé špetky mého vnímání takovým způsobem, že na konci jen sedím, snad i bez dechu, a jen si říkám Můj bože, můj bože a přemýšlím, že jsem právě shlédl božské dílo. Přitom se celý film točí jen okolo toho, že se něco stane, uvědomíme si, co se děje a za chvíli už jsme zase ztracení, jelikož děj přešel do jiné dějové linie. Brilantní! Víc než to! Film, který mě prostě postavil do latě, sám o sobě vás donutí dávat pozor, protože jestliže jen na chvíli polevíte v pozornosti, už nemáte šanci vrátit se a pochopit. Sleduj, pochop, změna a můžeš se pokusit jen přemýšlet, co se právě stalo. Jen přemýšlet, co se asi tak mohlo stát, když si právě přečetl tu a tu stránku v deníku. Plus skvělý a dá se říct dojemný konec? Nezahrávej si s motýlím efektem. 100% ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn sci-fi thriller s dosti originálním způsobem cestování v čase. Přesto to v některých scénách tak nějak skřípe (a smrdí papírem). Například po první zásadní změně minulosti, při procházce lesem, jsem měl dojem, že se změnil žánr na parodii ("Koukej něco je pod stromem! Oh, to je tvá bunda!"...a záporák vyhupne z poza stromu jak v nějakém animáku. OMG, to snad nemysleli vážně... a atmosféra je rázem v tahu.) ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Velice chytře udělaný filmeček.. Musím říct, že od určité části to byla opravdu jízda a psycho. Nápadu snad není co vytknout. ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama