Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

dANo 

všechny recenze uživatele

Teóriu chaosu si filmoví tvorcovia vyberajú do svojich filmov dosť často, ale v tomto prípade je realizácia scenáru a samotného filmu ozaj vydarená. Úvod je pre diváka trochu mätúci, lebo zanecháva mnoho nezodpovedaných otázok počas "black-outov" hlavného hrdinu, ale v ďalšej časti, keď sa ako študent pomocou svojich denníkov "rozpamätáva", je na každú z otázok nejaká odpoveď a hlavne sa začne aplikovať teória chaosu... Veľmi dobrá záležitosť! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film o paralelních životech a o jednom styčném bodu. Jediná událost změnila životy všech čtyř zúčastněných, přičemž jakkoli se hlavní hrdina snaží minulost obelstít, vždy to někdo odnese. Film by mohl mít i tisíc minut a Ashton Kutcher mohl mít nespočet pokusů, až by to snad jednou ideálně vyšlo... Poselství tohoto filmu je ale jednoduché: "Nehraj si na Boha". Což si myslím, že je nejdůležitější sdělení. Samozřejmě i právo vracet se do minulosti s cílem ji změnit je vykoupeno velkými problémy, ať už neuronálními, tak mravními. Nakonec tedy Ashton Kutcher udělal to, co zřejmě udělat musel. To znamená, že obětoval životní lásku pro své dobré svědomí. Daň to byla velká, ale v rámci daného filmu prakticky pochopitelná a jediná možná. PS: Zamrazilo mě ve scéně, kdy se A. Kutcher probouzí a zjišťuje, že nemá ruce. Ten záběr byl fakt velice nepříjemný. ()

Linka2 

všechny recenze uživatele

Ze začátku fim vyznívá dost drsně (pak si už člověk zvykne:)). Rozhodně to není odpočinkový odlehčený film. Nabízí ale hlubší témata k zamyšlení. Já jsem si z něj vzala myšlenku, že nejde změnit to, co se stalo a že některý lidi prostě nemůžou být spolu. A i když si člověk říká, že v minulosti něco mělo být jinak, nikdy neví, co všechno by se změnilo. A upozorňuju na skvělý závěr (kterému hodně dodává ta písnička)... Další film, ke kterému jsem citově vázaná:) ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Takéto potešenie z filmu som už dlho nemal. Film, ktorý má všetko - parádny scenár, zápletku(ktorá nenechá váš mozog chladným), a herecké výkony (Ashton Kutcher konečne predviedol že vie hrať). ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravu nečekal, příběh podobný jako u Donieho Darka, nebo Svěrací kazajky, který vás dokonale pohltí. Z počátku si řeknete ,,Co to má být?", ale čase se všechno vyjasní, a vy z toho máte hlavu jako meloun. Až na nepatrné nesrovnalost v ději jsem na výsost spokojen. Nádherný příběh lásky, a cestování časem, kde každý výlet do minulosti se projeví většinou pro všechny ještě hůře. Jenom mi vadil ten Happy end , který mi k ději nějak nepasoval. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí toho snímku jsem zůstal oněmnělý, udělal na mě obrovský dojem a přemýšlel jsem co je vlastně realita! Životní role Ashtona Kutchera. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Občas se ten film sice nacházel na pomezí áčkových a béčkových titulů, a to hlavně kvůli né příliž výrazným hercům, kromě Ashtona Kutchera... no ale 5* dám, protože závěr byl celkem dobře vymyšlený a celkově až na pár odfláklých scén jsem tam nenašel žádné nelogičnosti, a to je u tohoto žánru celkem kumšt. Byl to fajn film :) ()

Imune 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem že mě po filmu Sedm už nic nepřekvapí, ale tady jsem uz od začátku hltal každou minutu filmu. Škoda těch přeplácaných vracení se do minulosti a změn osudu, jinak by to nemělo daleko k dokonalosti. 90% ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Neopakovatelný zážitek, ať už někým nedoceněný. Vyjímečný a nadprůměrný ve svém žánru vzhledem ke konkurenci. Obdivuji a nebudu (nechci) hledat chyby. Je přece úžasné vidět, jak naše rozhodnutí ovlivňují naše blízké okolí. Kamarád z bláznivého a zakřiknutého kluka se stal na okamžik chlapcem jeho životní lásky. Takto bych mohl pokračovat dál, ale nechci zdržovat a odvádět pozornost od toho hlavního... ()

Andreas83 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se s tímto parádním kouskem potkal celkem pozdě, tak že vše co bych chtěl vyzdvihnout už udělal někdo za mě. Snad je je to parádní podívaná a jestli se ještě najde někdo kdo neviděl, tak jen a jen doporučuji! ()

tere.z 

všechny recenze uživatele

No rozmýšlím mezi čtyřkou a pětkou, rozmýšlím... Ale je to tak nějak hezky kvalitně natočené, je tam prostor pro přemýšlení, je tam prostor pro emoce a není tam SPOILER slaďoučký happy-end, takže nakonec, proč ne. Přiznávám, že jsem taky ovlivněna efektem příjemného překvapení, čekala jsem horší záležitost (důvod obav, tedy jméno Kutchera, se ukázal jako lichý). ()

Allenka 

všechny recenze uživatele

Spoiler nejspoilerovatější (a to až takovej, že to rozhodně nikdo nečtěte, pokud jste film neviděli. A možná ani kdybyste to viděli ;) ) : Nevím, jak se to všechno stalo, ale viděla jsem poprvé tento film s tím (podle mě klasickým, ale kdo ví?) happy endem. Takový to potkání na ulici. A najednou se na to člověk podívá o nějakej ten rok později a na konci zjistí, že to vlastně žádnej happy end nemá? Okej, následně jsem zjistila, že film má několikero konců, ale řeknu vám teda, konec s prenatální sebevraždou, aneb čtvrtým mrtvým dítětem (ha, proto ta narážka v půlce filmu), člověka rozseká. Zvlášť, když jsem měla celou dobu pocit, že to končí jinak a pak na mě bafne tohle. A celá tahle situace nejvíc umocňuje kompletní dojem z toho filmu. Na trhu je fakt více verzí - nic není takové, jak se zdá. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé se mi ve filmu líbil Ashton Kutcher. Není to zrovna můj oblíbenec, ale tady byl úžasný! Role je na něho jako ušitá. Miluju filmy, ve kterých se prolíná minulost s přítomností a budoucností a poslední dobou mě víc a víc zajímají filmy, ve kterých se cestuje časem. Jsem taky naprosto nadšená ze všech dětských (následně už dospělých) hlavních postav. Jejich charaktery byly neotřelé a do detailů vymyšlené. Jediné, co mi tam chybělo je trochu víc hudby, na ni si fakt potrpím, ale jinak paráda. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film. Výtečně vymyšlený scénář, zářící Ashton Kutcher v hlavní roli a parádní hudba. Jedno z mála sci-fi, která má i hlubší pointu, třebaže já mám rád i ty akčnější, tak ty s originálním nápadem miluji. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem v komentářích to správné slovo a našel jsem ho: děsivé. Vůbec to není film na pohodový sobotní večer, ale celkem kruťárna po které se špatně usíná. Sice mi to chvíli trvalo, než jsem přišel na to proč a komu fandit a ve výsledku si tím taky nejsem úplně jist, ale jde o to, že jsem dostal dalších pár brouků do hlavy a to se mi líbí. Pět hvězdiček nedám, protože si nedovedu představit, že bych se na to chtěl podívat znovu... Natož na pokračování. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nemám slov! Film který vás hned od začátku jemně přiškrtí a dřív než si stačíte uvědomit, že máte nedostatek kyslíku, stiskne ještě víc. Z mého pohledu naprosto vynikající thriller, u kterého jsem se s narůstajícím časem obával čím dál víc toho, čím mě ještě scénáristi dokonale uzemní! ŽÁDNÉMU (tedy k mému překvapení ani Kutcherovi) hereckému výkonu nemám naprosto co vytknout a totéž platí i o technické stránce filmu. Samozřejmě, když se s odstupem času zamyslíte nad logičností scénáře, nedostanete příliš valný výsledek, ale na druhou stranu - extrémně temná a vyvážená atmosféra, brilantní podání a naprosté divácké vtažení do filmu (nějaké dvě hodiny mě nezajímalo prakticky nic jiného než film - a to jsem byl v práci!:) tyhle nelogičnosti s přehledem vyváží, protože u filmu jde především o to, jaký má efekt na diváka - a ten má Butterfly Effect naprosto pompézní.... (Rozhodně musím poděkovat režisérům, že si nevybrali zde nastíněný alternativní závěr - to už bych asi vážně nedal....:) ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Opět jeden perfektně vypracovaný film jak po stránce herecké tak po stránce vizuální. Brzo se podívám ještě jednou . ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama