Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

ceBBek 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film dokoukal poprvé, tak na mě působil ještě ještě hodinu po skončení. A to má podle mě pětihvězdičkový film splňovat. V podstatě nemám filmu co vytknout, dokonce i český dabing se povedl. Rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších filmů. ()

jofffo1 

všechny recenze uživatele

"Bolo povedané, že niečo tak malého ako šum motýlích krídel môže v konečnom dôsledku spôsobiť tajfún na druhom konci sveta - Teória Chaosu " ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších scifi co jsem kdy viděl. Od začátku až dokonce opravdová jízda, která Vám nedovolí ani na chvilku odtrhnout obličej od obrazovky... ()

maizze 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z největších filmových zážitků. Herecky není ani tak dokonale obsazen, ale Ashtona K. mám taky rád. Cestování v čase ,měnit minulost nebo budoucnost, takové Sci-Fi mám rád když to má tu pořádnou atmosféru, kterou pro mě tento film měl na 95%. ()

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Famózny nadupaný psycho začiatok neskôr prešiel do nemenej zaujímavých sci-fi príbehov hlavného hrdinu ktoré však už k blížiacemu sa záveru trošku upadali ale záver to opäť zdvihol. Herci hrali dobre ale Ashton Kutcher mi tam trošičku nesedel. Je to typ herca na iné role. Scenár sa dosť zaboril do osudovosti a teórie chaosu a miestami to trošku škrípalo pretože tým pádom nič nebolo nemožné no i tak to nebolo zo strany hlavného hrdinu využité... Hudba bola výborná a celkový dojem tým pádom dosť vysoký. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení vidět Kutchera v něčem takto silném a filmovém...ono tomuto filmu asi dost pomohlo, že to nestojí a nepadá s hlavním hrdinou - Kutcher sice hraje opravdu překvapivě, ale víc odpovědnosti k filmu by asi neustál...Film je naštěstí budován na výtečné myšlence a propracovaném scénáři (ač jsem drobné chybky v různých kontinuitách našel)... ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nějaký film nedostal tak, jako právě BE. Děj nabere obrátky od první minuty a během chvíle se dostane do obrovský obrátek a v těch vydrží až do titulků a během jich jsem ještě tak minutu seděl a čuměl tupě na ně. Film je o cestování v čase a to většinou znamená, že divák bude muset alespoň trochu přemýšlet. Nepředpokládám, že jsem všechny souvislosti pochytil hned na mé první zhlédnutí, ale jelikož jsem si pouštěl film před spaním, tak přecejen chvilku trvalo než jsem usnul. Dokonce se mi o filmu i zdálo, a když jsem se probudil bál jsem se, jesli jsem se nezbláznil. Prostě snímek BE má spád, propracovaný děj a mě osobně zasáhl. Bez diskuzí 5*. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

SF "časovek" není nikdy dost, podle mě ale měl film skončit tak dvě tři scény před koncem. Takhle to nakonec skončilo jakýms takýms happyendem, což sice hollywoodský divák chce, ale nemůže to diváka omámit takovým způsobem, jako například konec v Donnie Darkovi. Edit: Alternativní závěr přidává pátou hvězdičku ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejsmutnější film (z romantických) ... tahle myšlenka mě napadla až při posledních sekundách. Film stojí opravdu zato. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Butterfly Effect hned od začátku nastoluje hodně děsivou atmosféru, jejíž nastolení se režiserům povedlo zvládnout opravdu bravurně a za krátkou chvíli se objevuje hned několik scén při kterých vstávají chloupky na těle, ať už je to Evan s nožem v kuchyni, jeho návštěva svého kamaráda z mládí nebo něco jiného, párkrát mě to málem stálo nervy. Postupem času se film trochu pozmění a sklouzne do divácky oblíbeného prostředí kterým je cestování časem. Místy je to skvělé, místy o něco méně ale jako celek je tahle část filmu pro mě jen o něco málo slabší než úvod. Tenhle thriller dokáže oslovit a právem si vybudoval silný zástup fanoušků. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný film za málo prachov. Dynamika príbehu vás núti dávať pozor + viera v happyend, lebo zlých koncov po návrate do minulosti je neúrekom. Vytknúť možno väčšie vyhratie sa s detailami a snáď k ešte zaujímavému začiatku a zápletke vypilovať scenár. Kutcher nie je veľký pánko, ale túto rolu zvládol. ()

Majduska 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénař, skvělý Ashton Kutcher. Děj mě naprosto pohltil a konec dostal. Chvílema sice tápete, snažíte se pochopit, to všechno ale je součástí dobře vymyšleného celku, který finišuje více než excelentně. Co víc dodat? ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Naprosto bombastickej film... Od začátku do konce jedna velká show, ať už s osmiletými, třináctiletými nebo dospělými. Téměř všechno do sebe zapadá, a malé chybičky se dají snadno přehlédnout a prominout. Nemám moc rád Ashtona jako herce, ale v záplavě ostatních (především Amy Smart, ale třeba i menší role Ethana Supleeho, která byla mimochodem fakt super, grázl Tommy...) herců, hudby a ději to zapadne jako jeden skvěle vymyšlený a natočený film. Konec byl šokující a v záplavě hromady happyendů jsem za něj byl dokonce i rád. Smekám. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

Je téměř pravidlem, že film který se mi zalíbí hned na začátku, mě přilepí ke gauči a zavře mi pusu (nebo otevře?). Jinými slovy - budu ho milovat. Po úvodní scéně, kdy se rozezněly první tóny klavírní skladby jsem si ve vzrušujícím očekávání přitáhla deku k bradě a plně jsem se pohroužila do nevšedního příběhu. K už tak skvělé atmosféře přispělo i to, že jsem nemohla přijít na to, jak zapletenec osudu dopadne. A byla to sakra dobrá podívaná. Dovolila bych si říct, že jsem 2 hodiny uhranutě civěla na mistrovské dílo, přesně takové, na které jsem už dlouho čekala. PS: Hudba přímo skvěle zapadá do děje, dotáhne pocit z filmu k dokonalosti. ()

Hooya 

všechny recenze uživatele

První půle je vynikající, pomalu jsem nedýchal v očekávání věcí příštích..., jenže druhá půle film dokonale zazdila. Překombinované nic točící se pořád dokola, napětí první půle tatam. Neznám film, který by mě svým průběhem zklamal víc. ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama