Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že i hvězda rom-coms může hrát dobře, když má kvalitní scénář. Skvělej film, kterej dokazuje motýlí efekt v praxi a že není tak blbě, aby nemohlo bejt ještě blbějc.. ()

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

Byly tu drobnosti, které mě lehce štvaly, ale nemá cenu to rozebírat. Takhle za mě skvěle udělaný. Miluju hrátky s časem... :) ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Suprové sci-fi se zajímavým konceptem, dětští i dospělí herci to zahráli parádně. Některé scény byly dost brutální a disturbing, viděn Director's Cut, konec ještě drsnější. True happiness can only be achieved through sacrifice, like the sacrifices our parents have made for us to be here today. ()

Leonora 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem dva z alternativních konců a musím říct, že ta verze z porodnice rozhodně mnohem líp sedí ke všem těm tragédiím, co jich ve filmu je. Jo, je to drastický a těhotná bych se na to asi koukat nezvládla, ale ty ostatní verze jsou prostě jen tupý happyendy. Hodně čtu, že je Kutcher mizernej herec. Nevím, nic jinýho s ním jsem neviděla, ale řekla bych, že v tomhle podal dost dobrej výkon, hlavně teda v těch psychoscénách. A taky jsem si všimla nápadně dobrého castingu, mladší verze jsou mu dost podobné. ()

Frix 

všechny recenze uživatele

PERFEKTNÍ! Pro mě zatím bezkonkurenčně nejlepší letošní překvapení, Ashton Kutcher dokazuje s vervou, že dovede výtečně hrát, scénografie i hudba je na úrovni Fight Clubu nebo Donnie Darka a k těmto dvěma filmům bych Butterfly Effect asi nejlépe přirovnal i obecně - svojí drsně temnou náladou a celkovým dojmem, který v divákovi film zanechá. Rozhodně doporučuji mrknout na Directors' Cut verzi, jejíž zakončení je o něco více disturbing, než běžná verze. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Golfistou. Originální námět, výborný scénář, režisér to nepodělal, herci odehráli maximum. Lepší než Frekvence. ()

ZajoMajo 

všechny recenze uživatele

Zaciatok mi bol jasny ako facka, stred ma zarazil a uz som o filme uvazoval ako o zbytocne zamotanom deji. No ked som v nasledujucich scenach pochopil, ze hlavny hrdina si vlastne meni dej svojho zivota a potom vidi vysledky co urobil - povazujem to za perfektnu novinku a skvely napad. Len jedno mi nejde do hlavy. Preco z Fantasy planet nam naordinoval tento film za 3, ked tu ma takmer 90 percent?! Zeby autor sa hral na velkeho znalca filmov az do takej vysky, ze uz nic nie je dobre?! ()

benyy 

všechny recenze uživatele

Tento sci-fi thriller nehýri hereckými výkonmi hlavných predstaviteľov, ale stojí na zaujíavom príbehu plnom nečekaných zvratov ()

forrest11 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mi presne sadol do vkusu! Nieco takehoto som dlho hladal a konecne som nasiel :) Velmi zaujimavym sposobom je tu rieseny posun a cestovanie casom spolu s velmi dojimavymi pasazami a skvelym vykonom Ashtona Kutchera. Nakoniec z toho vsetkeho vyplynie, co vsetko je schopny spravit muz pre jedinu zenu svojho zivota a zaverom toho je, ze vsetko radsej vzda, aby mohol sam zit zivot taky ako chce. Velmi prikladne... ()

booom 

všechny recenze uživatele

Než jsem si snímek pustil, tak jsem o něm nevěděl ani ň, o to víc mě překvapil. Původně jsem u něj chtěl příjemně vydechnout popřípadě usnout, ale film mi to nedovolil. Strhující tempo a každou minutu děj vygraduje k maximu. Tedy výborný film, napínavý od začátku do konce. Divák do půlky filmu tápe (alespoň v mém případě) a druhou půlku si už doslova vychutnává. ()

Humprt Pum 

všechny recenze uživatele

Morbidni atmosfera mi pripominala Kubrickovo "Shining". Ale zatimco v "Shining" me tesil kazdy i sebemorbidnejsi a sebedivnejsi obraz diky fantastickym zaberum a barvam, tady prevladal jen mrazivy pocit, ze neco neni v poradku...ze je tu neco divneho. Herecke vykony prumerne, rezie prumerna, vlastne vsechno prumerne...nakonec i scenar byl svym vedenim celeho pribehu nezvladnuty. Nakonec je tedy tim co vas pripouta k sedacce jen samotny namet. Jen diky zvedavosti, jak se rozplete variace na zname tema alternativnich casovych rovin jsem se vydrzel divat az do konce. Prestoze od pulky filmu byl zaver dobre predvidatelny, prestoze zapletka hrala jen sama pro sebe, aniz by dala filmu zvlastni smysl, presto byl konec dobrou teckou. Vlastne jen poslednich par sekund stoji opravdu za to. Zaver klape jak po rezijni, tak i herecke a fotograficke strance. Konec je svetlym okamzikem tohoto filmu a jen diky nemu mohu dat 3 hvezdy, ktere beru jako limit ke shlednuti, aniz by mel clovek pocit ztraty casu. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezchybný snímek, který mi zůstal dlouhou dobu v hlavě. Skvělý neokoukaný děj, výborná atmosféra a gradující beznaděj. Nejvíce mě na filmu dostal závěr, o kterém jsem musel ještě několik hodin přemýšlet. Výborný snímek, jeden z nejlepších v žánru které jsem viděl. ()

Efreeti 

všechny recenze uživatele

Béčkový film, který si díky VÝBORNÉMU SCÉNÁŘI získal moje srdce. Nenechte se zmást hereckým obsazením, které připomíná americké teenage komedie! ()

Předseda 

všechny recenze uživatele

Chyběla tomu sice hustější atmosféra jako třeba u Hráčů se smrtí, ale od začátku do konce mne to udrželo v napjaté pozornosti. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně skvěle natočený film, ani minutu jsem se nenudil a byl jsem doslova přilepený na obrazovce. Takto si představuji Sci-fi - až do konce filmu napětí, tajemno, ale přitom navození dojmu reality. ()

psohli 

všechny recenze uživatele

Ashton Kutcher mě po komedii Hele vole, kde mám káru? mile překvapil.. Nejdřív nepřikládáte jeho výpadkům paměti žádnou váhu, ale později vám všechno začne zapadat. Když zjistí, že může změnou zlomových situací v jeho životě měnit následující život, a to nejen svůj, tak se snaží, aby na tom byli všichni dobře, ale vždy je něčí život v troskách. Nakonec to ale vyřeší asi nejlíp, jak jen mohl... Efekt motýlích křídel vám po shlédnutí tohoto snímku nedá spát.. ()

Baudelaire 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, silná atmosféra, solidní herci (Kutcher překvapil), dobrý soundtrack, efektní kamera. Prostě film který mě na hodinu a půl vtáhnul do sebe a dal mi vydechnout až se závěrečnými titulky. Byl velmi efektní. Co bych ale vytknul je přeci jen viditelná plánovitost, vykonstruovanost. V druhé půlce trochu docházel dech. Přesuny v čase fungovaly stále stejně spolehlivě, navíc tam byly některé logické problémy... Myslím, že se z toho nápadu dalo vytěžit rozhodně víc. Ale jak říkám: na první shlédnutí je to dost silný zážitek a hlavně to celkově vybočuje z nudného zástupu většiny filmů. ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama