Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 579)

Alice Ashley 

všechny recenze uživatele

Originální a napínavé. Nemám co bych vytknula. Tenhle film mě prostě bavil, je to jeden z těch na který bych se mohla dívat pořád a nenudila bych se u toho. Brilantní scénář a i konec vyhovoval, pro mě to byl tak trochu happy end. :) Určitě doporučuji!!!! ()

dvurkarlin 

všechny recenze uživatele

Také jsem se osudově zadíval do tohoto filmu. Uchvátil mě, pohltil mě a přesto, že je to už mnoho let ( a pokud mě demence neuchvátí ), nikdy na něj nezapomenu. ()

ArNEtis 

všechny recenze uživatele

You´ll never change what´s been and gone. Od prvního shlédnutí uběhlo 15let, viděla jsem to asi 100x a pořád to nic nerekonalo a už asi ani nepřekoná. Miluju. ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Jsem po tom takovej rozpolcenej! Ze začátku, tak do první třetiny filmu, jsem byl uplně unešenej. Ale pak jsem se v tom trošku ztratil a nějak mi to nedávalo smysl, ale konec mi to naštěstí vysvětlil. Určitě nadprůměrnej film, ale stejně mi tam něco chybělo. Jenže to vyvážil uplně dokonalej výkon Ashtona, kterýho znam spíš z komedií a mam ho zaškatulkovanýho jako Jesseho z Hele vole, kde mam káru! Ten to hrál fakt luxusně!!!!! ()

Schlumpf 

všechny recenze uživatele

Jsem cílová skupina - miluji filmy, kde se objevuje cestování časem, či paralelní realita. Takže mi nezbývá nic jiného, než jen dodat - dokonalý námět, kvalitní režie, výborná atmosféra (která vás chytí od první sekundy a nepustí, dokud nezačnou běžet titulky), kvalitní herecké výkony (Zprvu jsem se Kačera trochu bál, ale ukázal, že je to kvalitní herec. A Amy je prostě skvělá) a zajímavé konce (oba dva). Pro mne jednoznačně stálice mezi TOP 10. ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle byla pecka! Filmy, ve kterých hraje Kutcher moc nevyhledávám, ale tohle bylo super! Nečetl jsem předtím pointu filmu a byl jsem mile překvapen! Na začátku jsem měl pocit, že se v ději absolutně nezorientuju, ale na konci to vše do sebe krásně zapadlo.... miluju tyhle druhy filmů. Skvělý scénář! 5/5 ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, který stojí za zhlédnutí od začátku do konce a hodně vtáhne do děje. Hodnocení: 75 % ()

Moni33 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film! Nejdříve jsem moc nechápala o co jde, tak jsem z toho moc nadšená nebyla, ale postupně jak tvůrci začali odhalovat divákům, co to vše zatím mělo znamenat, bylo to čím dál víc zajímavější a zajímavější. Bylo zvláštní, jak člověk sledoval, jak jediným okamžikem Evan změní život tolika lidem. A dokonce i konec se mi líbil, film skončil dobře, přesto to ale nebyl žádný happy end ve stylu: A žili šťastně až na věky... ()

FRANTACZ1 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zvláštní schopnost po otci, problém, a nakonec po několika nezdarech změny minulosti rozhodnutí: štěstí milované osoby je nade vše. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

První vzpomínka: Dalo mi to zabrat na přemejšlení, ale o to větší ozva ve mně hned po filmu zůstala, když jsem si musel připustit tu smutnou story. Výbornej nápad, ikdyž v druhý půlce filmu už se jede pořád dokola, těch prvních cca 45 minut, kdy jsem v tom plaval bylo spolu s těžkym koncem nejlepších. Skoro bych dal větší prostor dětskejm rolím, protože to hráli výborně a ty jejich scény v kombinaci s věkem byly silnější kafe než vejška a odpornej půltunovej spolubydlící. Přesto jasnejch 5*. Druhá vzpomínka: První skoro hodina, při které jsem nejednou odvracel oči od hardcore scén, byla plná myšlenek "proč se na to koukám, vždyť to minule bylo dobrý". Z druhý hodiny jsem si pamatoval jenom konec. Takže si dávám záležet na tom jeho cestování a updatech životního příběhu, který jsou ale vesměs od jebu k jebu a těším se na ten konec. Jenže ouha, tohle byla rejžova verze a jinej konec. A po důkladným rozboru ten jedinej správnej. A silnej jak noha u prdele. A říkám si: "Tak proto." ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Tento film mi viackrát vyrazil dych a navodil zlý pocit. Ale to je v tomto prípade len dobre. V každom prípade je Butterfly effect veľmi zaujímavý a krásny film. Určite to nie je pre slabšie povahy. **** a 80%. Aston Kutcher sa ale do takýchto filmov vôbec, ale VÔBEC nehodí. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé, hodně nadupané, a také dost podobné jako Donnie Darko, a řekl bych že dokonce o chlup lepší. Ale chtělo by to víc poetiky a někoho s kým bych se mohl identifikovat a držet mu palce. I přesto, že je příběh založen na tragických osudech protagonistů, je ve výsledku přece jenom trochu studený... ()

Diskantka 

všechny recenze uživatele

Před zapnutim mně kdysi odrazoval Ashton Kutcher, kterej hraje jenom v hovnech typu Hele vole kde mám káru, což jsou filmy, který vážně nesnášim. Za tuhle věc má u mě body k dobru. Zatim je to nejlepší film v mý kategorii- Cestování časem. Je to dobře pochopitelný, ne jako posranej Počátek kde je sen ve snu a další sen ve snu a ve snu. Do toho ten nádech předměstí a znuděnejch malejch parchantů co zapalujou schránky a dělaj bordel, táta magor, kámoščin táta pedofil,.... prostě zkurvenej život,.......kde mám já svoje deníky pičo? ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Vážně! Nechápu co pořád všichni proti Kutcherovi mají! Jasně nový Michael Caine z něho nebude, ale je to sympaťák a jak se mi líbil v That '70 show coby krasavec Kelso, tak tady ukázal, že i složitější role taky zvládá. Zvláště bych pak vyzdvihl práci s kamerou a atmosférickou hudbu - takovéhle propojení složek se hned tak nevidí. A u debutujících tvůrců prakticky vůbec. ()

DuMonT 

všechny recenze uživatele

Perfektný námet, klobúk dole. Očakával som všeličo, ale takúto senzáciu ťažko. Jediné čo môžem vytknúť je že by som viacej uvítal inú hlavnú postavu. Predsalen ten Ashton mi moc nesedí do takejto role. ()

M1k3k 

všechny recenze uživatele

Od začátku to vypadalo divně, pořád jsem si říkal, co to má znamenat? Vysvětlete to už! A pak... mmm... pak je to prostě skvělej film. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

K opätovnému pozrietiu ma inšpiroval Curtisov Lásky čas. Osudový dotyk sa zaoberá podobnou tematikou, ale s úplne iným spracovaním. Pamätám sa, že po prvom pozretí som film len veľmi ťažko dostával z hlavy. Po druhom pozretí musím uznať, že sila filmu sa trošku vytratila, napriek tomu je to nadpriemerný, veľmi kvalitný film. Možno by stačilo preobsadiť hlavného hrdinu, pretože Kutcher sa do takejto silnej úlohy nehodí, už len tým, ako je u divákov zafixovaný. Do vrecka ho schováva 7-ročný Evan Logan Lerman i uveriteľná Amy Smart. Pre mňa jeden z najlepších filmov o cestovaní v čase, ktorému k dokonalosti chýba lepší predstaviteľ hlavného hrdinu a vypilovanejší scenár... 80% ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama