Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

JimmBass 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování, zajímavý děj, ale hlavně výborný herecký výkon Ashtona Kutchera . Bohužel jediný jeho dobrý výkon... ()

RajmikCZ 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl na Nově. Musim říct, že mi skoro vypadly oči na to, jak jsem byl zmaten a překvapen jaký film dávají na Nově. Přeci jenom na tomto kanálu, dávájí možná, že i občas nějaký trefné filmy, ale stejně.. Tenhle film má v sobě naprosto něco vyjímečnýho a hlavně je tam vše... Napětí, hororové prvky, prvky překvapení, zklamání a hlavně ten dotek.. ()

oleg121 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade drastický, na city tlačiaci snímok, ktorý vás dokáže aj napriek tomu príjemne dojať bez toho, aby ste po konci mali potreby roniť slzy. Nielenže je téma neuveriteľne skvelo prepracovaná, taktiež je aj vynikajúco podaná a myslím si, že kvalitu snímku len nadvihne fakt, že sa pri sledovaní divák doslova nemôže nudiť. Kutcher je bezchybný. ()

Lodovico 

všechny recenze uživatele

KEBY je hlavným nástrojom filmu a spolu s motívom lásky mi to asociuje jednu vetu textu skladby Vody čo ma drží nad vodou od Elánu: "Keby bolo niečo, čo sa ti dá zniesť..." Bohužiaľ, láska a priateľstvo sú vedľajšími motívmi, a tak poézia je skoro stratená a napätie a kontrast pojmov krídiel motýľa a sveta/času/vesmíru sú využité k spektakulárnym jazdám hlavného hrdinu v čase. Dramatické premeny postáv sú fajn zážitok, ale Evan a jeho matka neprejdú žiadnou povahovou zmenou v alternatívnych častiach. Páčila sa mi realizácia koncepcie, keď sa vyberie čriepok z obrazu, a neskôr použije. Rovnako pútavé je využívanie motívov lásky a smrti, a tak je tento film plný napätia a prvé pozretie málokoho nechá chladným. ()

Acner 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju tajemno ve filmu. Člověk s napětím očekává, jak se všechno zamotá a jen se trochu bojí, aby násilný happyend příběh nezkazil. Zde se však scénáristé tomuto klišé vyhli a díky za to. Herci, zvláště ti dětští, hráli přesvědčivě, mile překvapil i Kutcher. ()

Masinfira 

všechny recenze uživatele

Hodně nabušený děj plný zvratů a napětí dělá z tohoto filmu jeden z nejlepších snímků, které jsem měl možnost vidět. Pravda je, že herecké výkony nejsou vždy zcela přesvědčivé (např. role "staršího" hl. hrdiny) ale naopak jsou tam postavy při jejichž spatření jsem pociťoval mrazení a které zahrály naprosto přesvědčivě. Doporučuji všem. ()

LDvorak 

všechny recenze uživatele

Na zacatku jsem to skoro vzdal jak me opet iritovalo znazorneni detstvi a dospivani mladeze v USA :D Proste kazdej druhej strejda je nejak ujetej, ale rozhodne s tim nejde nic udelat. Kazdej prvni kamos je bud retard, nebo taky ujetej a TAKY s tim nejde nic udelat . No, kdyz jsem se pres to prenesl tak jsem se najednou zjistil ze me film cim dal tim vic upoutava a v zaveru ho skoro hltam! Konec dobry, vsechno dobre takze rozhodne 90% PS: vzhledem k tomu ze nemam vyhrady k obsazeni postav erotickych snu pritelkyne, tak na rozdil od nekterych muzu nemam s Kutcherem zadny problem ;) ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Nemám slov! Jamile jsem na tenhle thriller narazil na csfd.cz, říkal jsem si : Ashton Kutcher a v thrilleru?! Vždyť hrál jen ve sladkých romantických komediích! Takže. První půlka je nejlekavější, co jsem kdy viděl. Tak nepředvídatelný děj jsem nezažil. Amy Smart je vynikající herečka a v každé verzi byla úplně jiná. Ashton Kutcher ukázal, že OPRAVDU umí hrát + k tomu připočteme skvělou hudbu, tak dostaneme jeden z nejlepších thrillerů tohoto milénia. Vynikající! ()

Lucka.. 

všechny recenze uživatele

Thriller, s Ashtonem Kutcherem v hlavní roli, odkrývá příběh chlapce, který prožívá nelehké dětství plné nepříjemných zážitků a špatných zkušeností. Díky svým psychickým problémům si začne psát deníky, díky nimž se později dokáže, pomocí schopností zděděných po svém otci, vracet do minulosti, kde se bude snažit napravit to, co se onehdy nemělo vůbec stát. Neuvědomuje si ale, že změněná minulost výrazně ovlivní současnost a budoucnost všech zúčastněných. Ruku v ruce jde působivá atmosféra filmu spolu se skvělými vizuálními efekty a báječnou hudbou v pozadí filmu. To vše vytváří nezapomenutelný zážitek plný překvapení, naděje a přemýšlení nad skutečnostmi a především nad našimi vlastními chybami, které tolik ovlivňují celý (nejen) náš život. 7/10 ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Je trochu smutné, že jsem před lety viděl většinu tohoto filmu a až po letech i jeho konec. Přesto si pamatuji velmi dobře jednotlivé scény. Je tu pár věcí, kterým se zdráhám uvěřit, pár situací, které jsou nelogické, ale budiž, nic není dokonalé. ()

patko7777 

všechny recenze uživatele

fantasticky postavený dej a napínavý príbeh, dychtivo som hltal tento film, kúsok po kúsku a čakal čo sa stane ked Evan otvorí znova svoj denník- a konečná scéna bola úplná čerešnička na torte - naozaj vynikajúci kúsok - určite s mojej strany 5 hviezd ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Perfektní, originální film, ale možná jsem, to s tím bodováním přehnala:). Ovšem nechce se mi podhodnit dobrý nápad a dobrý tým, který věci jedině přispíval. V čem příběh možná pokulhává je to že během "přenosů"do minulosti, nedojde k nějaké opravdu závažné komplikaci, bez ohledu na to že režisér popřel trochu logiku na konci tím že zaměnil cestu a taky žádný problém.Ovšem s těmito trhlinkami tomu dávám plný počet, protože to bylo víc jak slušeně vybudované, sestínované víc než pouze uspokojivé. ()

petros25 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý film. V příběhu je pár trhlin, ale i tak je to super nápad a myslím, že se to hodně povedlo. Je ironií, že na konec, po všech peripetiích, aby byla v pohodě máma, Kaylie, Tommy a Lenny to nakonec musel udělat tak, že jí k smrti vyděsil. Po tom, co mu dalo tolik práce, aby všichni byli v pohodě, se mi ale nechce věřit, že by Kaylie nechal jen tak jít. Film končí tak, že volá s mámou a říká o pacientovi. Kolem projde Kaylie, která s bráchou z něčeho promovala, asi z medicíny.. No tak jsou ve stejným městě a oba už v pohodě, teď by mu přece nic nebránilo po všem, co ví, s ní začít. Tak jinak mi přijde, že by to ani být nemohlo. :-) Jako já normálně romanťáky nemusím, ale tohle říznutí se sci-fi a obětí, ukázkou toho, co v životě dokáží maličkosti, to mě dostalo. Excelentní kousek 90% ()

katjaaa 

všechny recenze uživatele

Mrazivý thriller postavený na skvělé myšlence, který patří mezi málo filmů ,které mají u mě doma čestné místo a ráda si ho vždy pustím. ()

AnciThePuby 

všechny recenze uživatele

Myšlenka toho, co se stane "kdyby" je naprosto úžasná. Film je perfektně natočený a špinavost lidí je v něm zachycena nadmíru reálně, až se mi nechce věřit tomu, že taková stránka života existuje. Jen mě mrzí trošičku přehnaný konec, (který vlastně není při zohlednění charakterů postav ve filmu možný), a který si člověk musí spíše užít a říct si, že vše, až na lásku hlavních hrdinů, dopadlo dobře. Z mého subjektivního pohledu musím dodat, že výběr písně na konec filmu od Oasis mi přišel asi srovnatelně úžasný jako Bitter sweet symphony na konci Cruel Intentions :) ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama