Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

paja. 

všechny recenze uživatele

Desetkrát se na ten film dívám a pořád nechápu jak to ten týpek dělá. Každopádně se podívám ještě několikrát.Dvojka nemá ten správný šmrnc prvního dílu. Takže zůstanu věrný The Butterfly Effect jedna. ()

qamar 

všechny recenze uživatele

V první půlce to bylo fakt napínavé, jenže potom se z toho stalo spíš scénáristické cvičení, a takových už tu pár pár bylo. Navíc některé detaily mi přišly nedotažené nebo nevysvětlené, což trochu zkazilo výsledný dojem. ()

Dig2 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí sci-fi, které by nebylo takové bez geniálního Ashtona Kutchera. Navíc s tak malým rozpočtem, smekám. ()

Akatsuki 

všechny recenze uživatele

Proč já musím vždycky mít nějaký problém s koncem? Ale k filmu..Netušil jsem do čeho to jdu, takže výsledek byl extra nad moje očekávání. Jednotlivé vzpomínky jsou vizuálním skvostem, momenty vzpomínání a zjišťování nové "reality" jsou po herecké i scénáristické stránce kvalitně odvedenou prací (vězeňská epizoda a aluze na stigmata vévodí). Já mám zkrátka šťourání se v mozku rád (vzpomněl jsem si na Počátek). Surovost podání je v kontrastu s jinými částmi (extrémní kontrast mezi scénou "s pejskem" a "párem snů"), jen mi zkrátka a dobře zase vadil závěr - poslední pětiminutovku bych vystřihl, kazí dojem z jinak perfektního thriller/dramatu. Ale za nadprůměrnou podívanou a pomyšlenou pět hvězd dát musím...(90%) ()

femur 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film dovede překvapit! Ve chvíli, kdy Ashton Kutcher přijde na svoje možnosti, absolutně se všechno převrátí a takových zvratů je tam několik. Hlavně buďte trpěliví, po zmateném začátku do sebe všechno zapadne a mě osobně film zaujal i originálním zakončením. Skvělý nápad! ()

Futilita 

všechny recenze uživatele

Ne každý film mě dokáže udržet v židli, tenhle to zvládl. Na film jsem chtěl na začátku jen nakouknout s tím, že už jdu spát, pak ještě chviličku a ještě kousek a najednou byl konec... Docela strhující podívaná. Herci, scénář, režie, hudba, všechno klape a celkový výsledek mě příjemně překvapil. Ještě dlouho do noci mi v hlavě vrtalo, jak to vlastně autoři mysleli. Zvládli překvapivě i konec, který bývá někdy problémem. Přitom jsem nikdy předtím o filmu neslyšel. Stalo se něco naprosto vyjímečného, dospěl jsem k přesvědčení, že si to příští týden pustím ještě jednou, byl to na mě příliš velký nářez. Takže dávám 5 hvězdiček. ()

1normalny 

všechny recenze uživatele

Ale áno, kto z nás by nechcel v určitých míľnikoch života znovu mávnuť motýlim krídlom? Ashton si túto vymoženosť celkom užil, ale zvolil si tú najlepšiu cestu? ()

DapaCz 

všechny recenze uživatele

SciFi... pořád jsem čekal na ty mimozemšťany, až to tam rozstřílí a ta holka s tím klukem na obalu dvd zachrání tuhle planetu před jistou zhoubou ve světle světového míru a pleskající americkou vlajkou za zadkem... a ono nic... Místo toho skvělá podívaná, která mě donutila k zamyšlení a tak večeře kterou si rád dávám k béčkovejm filmům u závěrečných titulků byla již studená a nepoživatelná. Vřele tento snímek doporučuji a myslím si že náročného diváka neurazí, ba naopak nadchne... Více takových snímků a začnu večeřet před nimi :) ()

Danny71 

všechny recenze uživatele

Film, který nám ukazuje jak náš budoucí život ovlivňují předchozí činnosti, jako jsou prní lásky a další dětstké průsery. Bude sice pro někoho složitější na pochopení, ale to u filmů tohoto žánru bývá běžné. Děje se často mění a pokud se film řádně nesleduje těžko se chápe, jelikož nám některé detaily utečou. Ze začátku jsem si připadal trušku znuděný, ale postupem mne do sebe ten film vtáhnul. Stojí za vzhlédnutí. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Ale jó, dá se, ale přece jen... věci se stávají až moc divně, resp. hrdinové reagují v zásadních momentech až moc zkratkovitě a nerozumně (aby se příběh mohl posunout dál a nebyl hned happy end, nó. škoda). ()

m62 

všechny recenze uživatele

Románová predloha od U.LeGuin patrí medzi moje obľúbené, ale filmom som bol dosť sklamaný. Celé sa to zostalo len na povrchu a v porovnaní s predlohou dosť detinské. ()

phoenix9 

všechny recenze uživatele

Film na ktorý len tak ĺahko nezabudnem , a čoskoro si pustím znova, pretože je presne podľa môjho gusta . Celá atmosféra a napätie vám nedá ani minútku pokoja , a tiež ma potešilo , že chýba absencia typického amerického happy-endu. 95 % ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama