Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 579)

trulda 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý crossover, který jasně dokazuje, že s perfektním scénářem se dá natočit svěží, originální a zábavný film aneb "za málo peněz hodně muziky"! ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco zvládnutý psychologický thriller s rozličnými prvkami psychológie, cestovania v čase a sci-fi rozmere. Tak toto sme tu vážne ešte nemali. Filmu ako takému je ťažké čosi vytknúť. Ak aj je, tak je toho málo a momentálne mi nič nenapadá. Jedno mi vadí, a to hlavný hrdina Kutcher, ja Vám ľudia neviem ale mne ako herec nereže, ale to je len môj subjektívny názor :) Inak film bol super a rozhodne si ho niekedy ešte pozriem. ()

petaechelon 

všechny recenze uživatele

Silně připomínající Pan Nikdo,jen o trochu lepší. Já nevím,mě se tam ten Ashton prostě hodil. Na můj vkus hodně smutných,napínavých i bohužel drastických scén (ano to stím psem). Je to taková jedna velká časová ruleta do minulosti,kterou roztočíte a prostě doufáte že se vám podaří napravit to co jste nejvíc zkazili. Výborná hudba (https://www.youtube.com/watch?v=-394cuUgvNY) a herecké obsazení tedy samozdřejmě hodně dobré:) 98%. ()

daetoxx 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi vážně můj žánr, jakmile v tom hraje roli čas, sme v tom. Naprosto geniální a originální scénář, podle kinematografie tvůrců asi životní dílo. Já nemám slova.. ()

allthistime 

všechny recenze uživatele

Top mystero- scifi-thriller, který v mých očích zatím nikdo nepřekonal (a asi nikdo ani nepřekoná), s výborným Kutcherem v hlavní roli, který dokázal, že je schopen zahrát cokoli.. ()

Archvile 

všechny recenze uživatele

Taký "Jumper" , ktorý ale skáče do minulosti aby zmenil budúcnosť. Výborný nápad a začiatok je super. V druhej polovici to scenáristi trochu prekombinovali kde aj (ne)logika dostala poriadne zabrať. Koniec pre ktorý sa rozhodli je už v pohode. Celkovo hodnotím film ako podarený a možno mu ešte pridám nejakú hviezdu keď ho za pár mesiacov znovu pozriem. ()

terez_p 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu jsem udělala co? Pustila si to znovu a na druhý den ještě jednou. Filmů o cestování časem je bambilion a málokterý je tak dobrý, že nesklouzne do škatulky "klišé, to už tady stokrát bylo"... Butterfly effect je jiný. Nejvíc mě bavily ty flashbacky a pokud k tomu přidám hudbu od Oasis, spokojenější být snad ani nemůžu. ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy namet na film, a zaroven vyborne spracovany a zahrany. Najviac sa mi na tomto filme pacilo to, ze ani 10 minut pred koncom filmu som netusil ako sa skonci. Dej filmu bol teda velmi dynamicky a pocas pozerania som sa nedokazal od tohoto filmu odtrhnut. ()

hedgi 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina už neměla co nového nabídnout. Film na téma alternativních realit. Mladík se čtením svého deníku "vydává" do svého dětství kde mění rozhodující okamžiky svého života a následně prožívá pozměněnou realitu. Bohužel, žádná z těchto realit nekončí uspokojivě... ()

Bonty 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, která mi na konci proletěla hlavou - občas bychom chtěli vrátit čas a změnit nějakou situaci tak, jak se nám aktuálně jeví jako správná. Ale myslet znamená h***o vědět, že ano. A tento film je i jakýmsi důkazem. Kdyby každý měl opravdu tu možnost v životě alespoň jednou vrátit čas a napravit životní chybu, pravděpodobně by se později ukázalo, že to byla ta nejhorší provedená věc. Ať už proti blízkým nebo sami sobě. Díky za to. 5/5 --- (87%, 96. nejlepší film & 47. nejlepší film) --- ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Skvělé sci-fi, založené na cestování v čase, až tak moc, že se v tom chvilkami ztrácíte, ale i tak mě naprosto dostal svojí originalitou. I když je film dost překombinovaný tak sledovat jaké Asthon Kutcher podstupuje úsílí kvůli změně minulosti je fascinující. Už od začátku je vám jasný že tohle bude experimentální nebezpečná jízda až do konce.. Moje srdcovka to určitě není, ale je to rozhodně jedno z nejlepších sci-fi, co jsem kdy viděla. ()

januar789 

všechny recenze uživatele

Film ma veľmi milo prekvapil. Je to jeden z filmov, po ktorom človek nad ním ešte nejakú dobu premýšľa. Film človeka plne vtiahne do deja. Zo začiatku sa síce v ňom človek trochu stráca, no postupne to začne všetko do seba zapadať. Koniec filmu je tiež veľmi dobre spracovaný. Ashton Kutcher tiež prekvapil, a presvedčil, že vie zahrať aj iné ako komediálne role. ()

PavolJay 

všechny recenze uživatele

No našlo by sa tu pomerne dosť nezrovnalostí a logických nepresností, ale na mňa ten film proste zapôsobil a naozaj ma zaujal. Najskôr som rozmýšľal, že jeho logické chyby premietnem do hodnotenia, ale potom som si uvedomil ako ma Ashtonova zúfalá snaha všetko zmeniť vtiahla naplno do deja. A práve to je u mňa určujúce pri hodnotení filmu, ako veľmi ma pohltí. A tu sa to podarilo na výbornú. Môj dojem z filmu je silný a odporúčam ho pozrieť každému, kto je ochotný prepáčiť že nie všetko do seba zapadne ako hodinky. ()

Fill98 

všechny recenze uživatele

Tento styl já můžu. Připravte se, že po skončení budete jen nevěřícně čumět na bednu a říkat si, jak někdo dokázal zosnovat takový majstrštyk. Tohle je dílo, které si zaslouží několik projekcí. Skutečně. Když jsem si přečetl, že hlavní roli hraje Ashton Kutcher, přišlo mi to jako oxymorón. Kuthcer-mysteriózní thriller... Byl jsem tedy pěkný kus blba. Kutcher mě velmi mile překvapil a dokázal, že mu hraní tohoto žánru jde stejně tak jak v přiblblých teenagerských filmech. Překrásná Amy Smart je jedna z mých nejoblíbenějších hereček a v tomto snímku předvedla svůj nadstandard. Vynikající práce dětských herců a produkce. Zde tomu napálím za pět bez mrknutí oka. (90%) EDIT: Navíc jsem zjistil, že film má celkem 4 různé konce. Když jsem si film pustil nedávno asi už počtvrté, tentokrát však s Director´s cut koncem, po skončení mi spadla čelist. Takovou husí kůži jsem dlouho neměl! ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Všechno co uděláme se odrazí v celém spektru další dějů a nemůžeme udělat něco aby to zároveň neovlivnilo něco jiného. Děj se může zdát malinko chaotickej tím jak přepíná mezi jednotlivejma alternativama, ale dá se v něm zorientovat a film nepůsobí hloupě. Zajímavostí pro mě je Aston v jedné z mála nekomediálních rolí ()

vankmi03 

všechny recenze uživatele

Tak nyní vím, kde brali tvůrci PC hry LIFE IS STRANGE poměrně konkrétní inspiraci, jen změnili pohlaví a vtrhli hrdinku do moderní doby. Námět je perfektní. A provedení celkem kvalitní ve své době... ()

gearbox 

všechny recenze uživatele

Trepotanie motýlích krídiel, môže v konečnom dôsledku vyvolať tornádo na opačnej strane Zeme. Preklad názvu z originálu je v tomto prípade podľa môjho názoru krok vedľa, keďže "Butterfly effect" je presne to, o čom je tento film. Aj nepatrná zmena zdanlivo bezvýznamného detailu v živote môže mať nesmierne následky o niekoľko rokov neskôr. Skvelý námet a miestami mrazivé scény dodávajú tomuto mysterióznemi filmu tú správnu atmosféru. Tento film vás udrží počas takmer dvoch hodín napnutých ako struny a nepustí ani len na wc. Geniálna vec za 5 hviezdičiek. ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama