Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 579)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, který ovšem zůstal nedotažený. Jakoby scénárista nevěděl, jak dál. Takže onen dobrý nápad začal opakovat v různých variacích a pak to ukončil, aby se to netáhlo donekonečna. Bohužel se tak vytratí v úvodu skvěle vybudovaná atmosféra a film upadá do šedi průměru. Naštěstí se to děje pouze pozvolna a konec přichází relativně včas. Mohlo by se zdát, že můj komentář je v rozporu s mým hodnocením. Chápejte tento výlev spíše jako postesknutí nad tím, že skvělá myšlenka tak nějak vyšumí do prázdna. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Čekal jsem zajímavou podívanou alá Donnie Darko, ale kdepak to. Osudový dotek je lehce sledovatelnou báchorkou zaměřenou na nenáročné mladší publikum, přičemž hrátky s časem tu jsou pouze na efekt a nemají žádnou hloubku. Dívat se na to určitě dá, ale mojí srdcovkou se TBE určitě nemá šanci stát. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Od Ashtona Kutchera prekvapenie po hereckej stránke a konečne hrá znesiteľnú postavu a nie len nejakí komický žváchanec, celý príbeh poskladaný z niekoľkých dejových línii sa nesie v strhujúcom tempe s určitou dávkou sci-fi, o tom ako každá drobnosť môže pomeniť chod života a čakaný efekt môže nakoniec vyznieť úplne opačne než by hlavný hrdina, so schopnosťami putovať v čase čakal. Záchytný bod sa tu stáva životný denník a priamo cez napísané vety v ňom sa dá vrátiť do minulosti a pomeniť chod udalostí... Film je svojou témou a spracovaním dosť jedinečný a naplno dokáže zaujať zmysli po celý čas trvania, od neznámych režisérov ako Jonathan Mackye Gruber a Eric Bress je to prvotriedny debut a už len na vybudované zázemie treba nadviazať aby presvedčili že to nebola len náhoda. Z hercov sa tu ešte dobre uviedla Amy Smart dobre dopĺňajúca Kutchera. ║Rozpočet $13miliónovTržby USA $57,938,693Tržby Celosvetovo $96,060,858║ prípad keď za málo peňazí je veľa muziky ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Mackye Gruber, Eric Bress .. Zajímavý nápad a dobře napsaný scénář na téma teorie chaosu. Kdyby tohle (nápad a cool scénář) měla většina filmů, nemuselo by se vše zaplácávat nesmyslnými triky a podobně.. Začátek mě opravdu vtáhl do děje a nastolil spoustu otazníků. Vyprávění bohužel zvolní a začnou přicházet odpovědi. A bohužel už ne tak extra zajímavé jako začátek. Duo scénáristů/režisérů stvořilo zajímavý snímek, který místy sice lehce zmateně, ale nakonec vkusně namíchal několik paralelních příběhu Evan Treborna. Při poslední scéně, jsem se začal (ač to vlastně neumím) modlit, ať to nemá po příjemném a snesitelném happyendu další sladce příšerný konec. Uff! Nechybělo mnoho a dobrý dojem byl ta tam.. Naštěstí nestalo se tak a vcelku zajímavý snímek si udržel konečnou nadprůměrnou úroveň. Hodnotím 70%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film má vydařenou atmosféru, dobrou hudbu, přiměřené výkony (Ashtona bych ale zase tak nepřeceňoval - jen ostatní nečekali, že je schopen přiměřeného výkonu v nekomediální roli - lepší mi přišli dětští herci). Samotný nápad s cestováním v čase není špatný (tohle téma mám moc rád), ale je třeba si dávat velký pozor na logické nesrovnalosti - ty myslím v mnoha chvílích překračují únosnou míru. Dále SPOILERY - ČTĚTE JEN PO ZHLÉDNUTÍ FILMU: Hlavní logické nesmysly: Jeden z hlavních motivů je, že se Ewanovi v dětství stávalo, že si určité chvíle nepamatoval - později to je vysvětleno tak, že právě v tu chvíli byl ve svém těle Ewan z budoucnosti. Tady ale nesedí mnoho věcí. Otec se na něj vrhne právě proto, co mu řekne Ewan z budoucna - tzn. důsledek jeho cesty do minulosti se projevil hned, jindy ale (výpadek při natáčení porna, při kreslení ve škole) se důsledky hned neprojeví (např. nemá propíchnuté ruce). Mimochodem četl jsem o režisérské verzi - tam film končí jinak, Ewan se ke konci dívá na projektor, ale nevidí na něm dětskou oslavu, ale svůj porod a způsobí svou smrt a spáchá tak sebevraždu - uvědomí si, že příčinou všech potíží není jeho vztah s Keyleigh, ale on sám. Nevím, jestli to je lepší závěr, ale určitě je temnější. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Ashton Kutcher si před natáčením udělal průzkum mentálních poruch, studoval psychologii a vůbec se na roli důkladně připravoval. (don corleone)
  • V době kdy je Kayleigh (Amy Smart) prostitutkou se s ní Evan (Ashton Kutcher) setká v restauraci. Povídají si spolu a v různých záběrech je vidět, jak se mění poloha zapalovače na stole. (orkadimenza)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama