Reklama

Reklama

Konfucius

  • Velká Británie Confucius
Velká Británie / Zimbabwe, 2015, 89 min

Režie:

Hugo MacGregor

Obsahy(1)

Před 2500 lety se narodil muž, jehož myšlenky ovlivnily život miliardy lidí a uvažování celého národa. Tímto národem byla Čína a oním mužem byl mistr z rodu Kchung, největší filozof, na západě známý jako Konfucius... Před více než 2500 lety přišel jeden muž se způsobem myšlení, který dodnes výrazně ovlivňuje jeden z nejmocnějších a nejlidnatějších národů na Zemi. Jmenoval se Konfucius. Tento mudrc, filozof a učitel, který stejně jako Sokrates a Buddha žil v úžasném období evoluce lidské civilizace, patří k nejvýznamnějším osobnostem dějin. Dramatický snímek zkoumá život a dobu Konfucia a demystifikuje jeho myšlenky. Každý chce porozumět dnešní Číně a právě Konfucius nám to umožní. Jeho jméno dobře známe. Ale kým skutečně byl? Jaký byl jeho životní příběh a jak ovlivnil jeho životní filozofii? Co je středobodem jeho myšlení a proč ho celý čínský národ přijal za své? (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Človek by pri tom aj zaspal a pritom jeho život veľmi nerozobrali, skôr čo sa o ňom hovorilo neskôr. Tých princípov, ktorých sa Číňania držia je dosť, takže to chcelo detailnejšie rozviť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Užitečné shrnutí Konfuciovi filosofie , kterou by bylo třeba importovat mezi české politiky. Vše je ilustrováno dobovými kostýmy. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama