Reklama

Reklama

Easy

(seriál)
  • USA Easy
Trailer 2
USA, (2016–2019), 12 h 44 min (Minutáž: 27–52 min)

Tvůrci:

Joe Swanberg

Režie:

Joe Swanberg

Scénář:

Joe Swanberg

Kamera:

Eon Mora

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Malin Åkerman, Orlando Bloom, Kate Micucci, Emily Ratajkowski, Kiersey Clemons, Jacqueline Toboni, Jake Johnson, Marc Maron, Dave Franco, Hannibal Buress (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

V téhle pestré antologii s hvězdným obsazením sledujeme osudy obyvatel Chicaga, kteří se prodírají moderním bludištěm lásky, sexu, technologií a kultury. (Netflix)

Recenze (21)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na to, že je Swanberg evidentně velkej milovník piva, mi teda jako tvůrce vůbec nesedí. Nemá tradičně moc co říct, jeho příběhy jsou prázdný a bez pointy, a to přirozeně zvlášť vynikne na prostoru 25minutových epizod. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Easy začína jednoducho, krátko, ako jednohubka na vychladenie hlavy po dlhom dni. Postupne však dochádza v jednotlivých epizódach k prepletaniu postáv, prípadne dejov, aj keď len námatkovo okrajovo. A z jednoduchého nám zrazu vzniká niečo premyslenejšie a komplexnejšie, pričom nikdy neviem, čím ma prekvapí ďalší diel (aj keď niekedy som nedočkavá a musím si prečítať obsah). Druhá séria si polepšila a tretia je zatiaľ top. ()

kittylinda 

všechny recenze uživatele

věřím Swanbergovi každý díl. seriál, kde největší drama je něco, s čím se dost možná jednou budeš vypořádávat taky. jo a víc takhle fajn soundtracků, prosím ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě obyčejné, však velmi silné psychologické příběhy o intimitě, lidských vztazích a hledání sama sebe. Často super závěrečné vyznění. Hodně dobrý. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

První setkání se Swanbergem mě uchvátilo. Strašně příjemná antologie povídek ze života, kde se neděje nic dramatického a právě v tom spočívá kouzlo seriálu. Zároveň koncept využívá premisy, že každý jsme hlavní postavou svého vlastního příběhu, ale mnohdy jen bezvýznamnou vedlejší postavou příběhu někoho jiného. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Nenápadný seriál, který hlavně zaujme hvězdným obsazením. Každá epizoda má vlastní příběh a své hvězdné herce. Jednotlivé příběhy jsou fajn a většinou potěší, občas je nějaký slabší a tolik nebaví, ale nijak extra to nevadí. Po dvou sériích 70% a doufám, že se dočkáme i třetí. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Vezměte libovolné české hořkoladké drama a prdněte na to nálepku Netflix. Nemá šanci mě oslovit něco, co je "ze života" a byl bych pokrytec, kdybych zatracoval nekonečnou Ulici a zároveň vyzdvihoval Easy, které je o tom samém, jen anglicky. Je to jak sledovat přes okno sousedku věšící prádlo, a zhruba stejně zábavné. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pustil jsem si pátý díl (pozdější ponzmá: všechny díly jsou skvělé), kde vystupuje můj oblíbenec Maron. Díl je klasickej nářek starého muže nad dnešní narcistní youtuber érou. Maron zde v podstatě hraje sám sebe – autor, co píše autobiografii, rozvedený, randí s o 20 let mladšími. Nechci moc spoilerovat, ale pointa toho Maronova dílu je moc dobrá. Opravdu je stará generace páprdů lepší než „umělkyně se selfie tyčí?“ Není to prostě jen tak, že současné technologie umožňují tvořit autobiografické umění doslova z minuty na minutu, ovšem podstata zůstává stejná – někdo nám své srdíčko (a někdy i genitálie) předkládá otevřeně na talíři. Ber, nebo nech být. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je život. Vsadím levou kouli, že se každý alespoň v jednom díle našel. A k dalším se možná dopracujeme, jelikož dost reálně hrozí. Nenápadná série, která baví svým civilním přístupem. Pokud tu někdo tvrdí, že tyhle krátké příběhy nemají pointu, tak to přejdi, jsou to ignoranti s nulovou empatií a o životě ví zřejmě velký ho*no. P.S. Čtvrtá epizoda mě dostala, všichni totiž víme, jak reálné to může být. Ouch! ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Swanberg chtěl být upřímný a to se mu povedlo! ___ Série střípků nevšedních všedností života. Zrcadlení zkušeností se seriálem může člověka udělat lepším, empatičtějším a pomůže si uvědomit, že ačkoliv to skoro vždy nevypadá, tak při kontaktu s jinými osobami máme vždy proti či při sobě citlivého člověka, který pod nánosem zkušeností a/nebo i jako obrana před zraněním vlastní duše, je více či méně na povrchu zatvrzelým, ale uvnitř je to komplikovaný labyrint zřetězených, nevysvětlených a často zmatených, ale vždy opravdových citů, jejichž odhalovaní není vůbec běžné, ať už před někým, nebo dokonce před sebou samým. ()

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Koukám, že mám úplně jiný vkus, ale mě to nějak nenadchlo. Viděla jsem celou první sérii a jediné, co mě zaujalo, tak ty dva díly s domácím pivovarem a druhý díl Vegan Cinderella (po tomto díle jsem si myslela, že další epizody začnou mít nějaký spád, ale ono ne). Jednotlivé díly jsou většinou nevtipné (i když se snaží tvářit jinak), bez pointy, která, když už se objeví, tak je vždycky na konci smetena ze stolu nějakým nelogickým rozhodnutím. Škoda. Ideální seriál, když nechcete moc vnímat děj a máte ho jen jako kulisu, ale na nějaké celovečerní hltání série po sérii je to propadák. ()

llydeb 

všechny recenze uživatele

Netypický styl vyprávění, divák je nezasvěcený pozorovatel, a tak to zůstane až do konce. První z povídek je o neuspokojivém sexuálním životě manželů, kde se muž-umělec věnuje dětem a žena vydělává. Druhá je o sbližování na začátku vztahu a o tom, jak moc je člověk ochoten předstírat, aby zaujal. Třetí, která se točí kolem pivovaru, je nejméně dějová, spíš pocitová. Čtvrtá je celá španělsky a je nejznepokojivější. O páté píše Fifer. Šestá je o manželské dvojici, která si hledá někoho do trojky přes Tinder (hraje tam Orlando Bloom). Povídky se prolínají tím, že se všechny odehrávají v Chigacu a že se občas mimoděk mihne postava z jiné epizody. Dobrá je recenze na variety, kde vysvětlují filmařský styl Easy (tzn. mumblecore). ()

Micoldee 

všechny recenze uživatele

První dvě série jsou úplně skvělá oddychovka, u které nemusíte přemýšlet a v mnohých situacích se určitě najdete. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak strašně low-stakes, že je to až nezajímavé, většinu času to nikam nevede a téměř nic se tam nestane. Pointu člověk musí hledat s mikroskopem a i tak ji většinu času vůbec nenajde. Povídka prostě jen tak nějak doběhne a vyšumí. Nejvíc to dokáže zaujmout snad jen nahotou a některými slavnějšími jmény, ale to na kvalitní seriál nestačí. ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, tohle dílo je nazýváno chybně antologií, čož dle výkladu slovníku cizích slov znamená výbor z literárních děl více autorů, ale je bohužel celé od jediného autora a to Joe Swanberga. A ten je co se psaní "příběhů" naprostý zoufalec bez talentu a schopnosti zaujmout. Odpudivě nudné, trapné, nezáživné a neinventivní historky, zvláště první dvě epizody ze série 1 mě nezaujaly ani nerozesmály ani jednou, což je další fail, jelikož v jejich záhlaví se píše žánr comedy. Protože však dávám šanci každému seriálu vždy třemi episodami, zhlédl jsem bohužel i část té třetí. Ovšem jen 8 minut protože Swanbegr servíruje opět to co v předchozích dvou, všichni nechutně usměvaví, šíleně v pohodě, hlasití a přeřvávající se, neustále se navzájem objímající, a obnoxiously američtí. Všechny tři episody mě neskutečně sraly naprostou absencí jakéhokoliv příběhu, vzrůša, či vykreslením absolutně nevěrohodných postav a odporně přehrávanými charaktery. Hnus a odpad nejhrubšího zrna. Na Swanberga si budu od teď dávat pozor a religiózně se mu vyhýbat! ()

phoebinka 

všechny recenze uživatele

Nektere dily super, nektere podprumerne. Je trochu matouci, ze nektere storyline pokracuji a nekde stejni herci hrajou uplne jine postavy. Ale da se celkem rychle vzdy zorientovat. ()

Reklama

Reklama