Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Lima 

všechny recenze uživatele

"A nyní hlavní zprávy. Česká televize: bezprostředně po dnešní hlavní zpravodajské relaci byl v budově televize zatčen redaktor zpravodajství o počasí Ján Zákopčaník pro opakovaný sexuální styk se zvířaty. Zákopčaník sám na obrazovce přiznal, že nejtepleji bylo v Oslu." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak takhle teda jo. Nic moc víc se k tomu říct nedá. Možná místy trochu tvrdý a nechutný humor, ale nezapomenutelný a geniální. Prostě Alles Gutte!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze několik desítek scének, které se povalují na internetu a velice mě mrzí, že něco takového už není v televizi k vidění. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší satirický výplod, jaký kdy v Čechách vznikl, ten humor snad musí urazit i stoika! Škoda, že na Českou sodu nebyla ve své době ČT absolutně připravená (inu, asi po ní nemůžeme chtít, aby si nechala na hlavě dříví štípat jako třeba BBC od Pythonů :o))), protože jinak bychom snad měli alternativu k na koleni slátanému a bezzubému TELE TELE. Sodička je nepřeberná zásoba těch nejčernějších, nejnižších, nejpokleslejších gagů, jaké si vůbec dovedu představit. Pánové se nebojí vrtat ve velice živém mase a vrtat se v něm takovým způsobem, že vás prostě nutí zaujmout nějaké stanovisko (to je přeci princip satiry!). Tahle sodovka nikdy nevyšumí. Díky TV reprízám i díky tomuto filmu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu soda!!! Jediná skutečná televizní satira u nás... Většinu věcí člověk už sice zná z původních dílů série, ale stejně je tenhle celovečerní filmový tvar geniální... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Českou Sodu sleduji z úkrytu balkánskou optikou a vždy si k obrazu pustím i zvuk. Škoda jen, že pánové Čtvrtníček, Šteindler a Vávra již svůj helvétský kříž nenesou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Značně nevyrovnané... - - - P.S. Nu, po všech těch letech bublinky značně vyšuměly, ale tak ještě že si to děcka s tím Česťou a Ferdou tou svou čestně mravenčí prací tenkrát tak užili... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hodnotím logicky níže než původní pořad, protože jde pouze o sestřih toho údajně nejlepšího. Navíc kvůli neschopnosti tvůrců dohodnout se ohledně práv není skoro možné film vidět a do Pardubic kvůli tomu fakt nepojedu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Úroveň jednotlivých scének se pohybuje od téměř genitality až po téměř genialitu. Vhodné hodnocení by asi byla trojka, ale "Arbeit macht bleifrei" lekce Alles Gute je dodnes tak dokonalá, že překlápí celkové hodnocení na čtyřku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já, ubohý narocenec 1991, jsem na to systematicky koukala v roce 2010. Můj závěr je takový, že dost procent bublinkové tvorby je svázaných s dobou vzniku (některé souvislosti už prostě nechápu, protože to nepamatuju, a tudíž se nemůžu smát, i když bych chtěla). Jen některé kousky jsou nadčasové, nicméně se pořád jedná o zázrak na českém poli. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že už to pánové zabalili (jak se zdá), protože - souhlasím s Marigoldem, lepší českou satiru na televizi neuvidíte... nepouštěl bych se do srovnávání Sody s Cirkusem, vždyť to je nejenom jiná liga, to je vskutku jiný sport... Ale kuš... Soda zmizela, přišlo TELE TELE... jde to jaksi od deseti k pěti... "Tak a teď to na mě všechno spadlo...Tak buďme tolerantní!" 90% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád sarkazmus. Nevadí mi ani irónia v podobe zosmiešňovanie národa či ich vysoko postavených hodnostárov. Lenže toto mi prišlo dosť trápne, a tak táto česká sóda, úplne vyšumela do prázdna. Za mňa odstupom času skúsenosť s filmom, ktorý ponúkol len minimum komediálnych vložiek, kedy jedna scénka priemerná, striedala scénku hlboko podpriemernú. Nie, díky .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Neznám žádný jiný příklad toho, kdy by dokonalá trapnost dokázala takovýmto způsobem pobavit. Občas je to na mne sice moc, ale čert to vem. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vsechny dily sody se nedaji ohodnotit jinak nez "ALLES GUTE". Na tomto poradu jsem ja i moji soucasnici vyrostli. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Obdobná spolupráce jako u Monthy Pythonů, obdobná scénickost a náhled na netradiční humor.... "Tak černí, jak jen mohou být." :-)) Ps: Takovýchto geniálních skupinek bylo po světě pramálo, snad na jedné ruce se dají dopočíst..možná na obou.! ()

Reklama

Reklama