Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Něco takového jde velice těžko hodnotit. Pro člověka mladší generace co se absolutně nezajímá o zprávy a o politiku zvláště pak z 90. let je toto až nerálné na hodnocení. Já to ohodnotím, protože jako film by to mělo člověku něco říct. Chápu, že to jsou zřejmě jen výtažky z asi několikadílného seriálu a nejsem si ani jist, jestli jsem sledoval ten správný film. Každopádně podobné skeče a scénky situované na tuto dobu, by mě pobavily víc, ale když nevím co se dělo v 90. letech je to pro mě nic. Většinu vtipů a scének jsem nepochopil, jen pár těch co se nelepilo na nějakou událost nebo politickou osobu. Závěrečné Alles Gute jsem znal už předtím a to jediné mi snad přišlo vtipné. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, kulturní a chytrá zábava. Snad vyjde v levných cd. Vyměnil bych to za jakéhokoli namluveného Horníčka a jemu podobné. Toto je něco, co stojí mimo tradiční zábavu. A v tom je to skvělé a průzračně krásné. Když se na to dívám je to, jako bych se vynořil ze špinavé vody a konečně viděl čistotu. Tu čistotu, která bují z této komedie. ()

Reklama

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Väčší omyl som tu v rebríku nevidel! A dosť sa divím ako tak skrolujem komenty, že som v tomto sám. Síce nie som "Husákový dítě" a teda argumenty, že tomu nemôžem rozumieť, nech sa páči... Ale toto je vážne kktina bez námahy, bez akejkoľvek ambície urobiť niečo čo by minimálne formou mohlo chytiť aspoň priemernú úroveň. Bezkonkurenčne najhoršia vec, čo som od bratov videl. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Počáteční díly byly trochu rozpačité, ale čím novější díl, tím lepší. Parodie na reklamy však nezklamaly téměř nikdy ("Už žádný drahý opravář" - tu skutečnou reklamu opravdu nesnáším) a později ani parodie na TV pořady, snad nejlepší ze všech byla ta na Risk, parodující tehdejšího moderátora, naprosto prkenného I.Vyskočila. Další lahůdkou byly dialogy z Profesionálu přimíchané do Inženýrské odysey. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

...Taťána Míková hlásí počasí a u toho se tahá za penis......Miloš Zeman jde odhalit své pravé já do pořadu podobnému "Tabu"..... Občas zavolá doktor Sova, aby se podělil o poslední zážitky..... Karl s Egonem vymetají kosti českých králů ze svatovítské katedrály..... Petra Černocká v Úsměvech českého filmu prezentuje 20 let staré porno se Štaidlem (Jo, jo, to byli giganti")... ....LUXUSNÍ A NAPROSTO "BEZSERVÍTKOVÁ" PORCE HUMORU, KTERÉMU NENÍ SVATÉ NIC. VŮBEC NIC. ()

Zajímavosti (6)

  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)
  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)
  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama