Reklama

Reklama

Filmové písničky Karla Hašlera

(pořad)
všechny plakáty
Hudební
Česko, 2016, 2x27 min

Obsahy(1)

Hudební pořad postavený na písničkách legendárního pražského písničkáře Karla Hašlera. Pořadem provází populární imitátor Petr Martinák. (CS Film)

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zakladatel české písničkářské tradice 1) předchůdce skvělých písničkářů 20. století i dneška Karel Hašler byl člověk mnoha profesí. 13 let člen Národního divadla, kabaretiér, ale především psal písničky, texty i melodie, sám je zpíval a později i prezentoval ve filmech._____  2)  Jeho interpretace mi přijde dnes poněkud melodramatická a nemoderní, i když songy samotné jsou pořád zajímavé a mají co říci i dnešku._____ 3)  Vášnivému vlastenci jeho výhrady k liberálnímu režimu první republiky a sympatie k českým fašistům nakonec nebyly nic platné, zemřel v Mauthausenu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jdu s hodnocením dolů. Nejprve neskutečně iritující střih. Za jedno vyprávění mezi písničkama se vymění pohled na moderátora Petra Martináka asi desetkrát. A tohle je normální? To musel dělat asi nějaký schizofrenik. A hlavně to vůbec nedává smysl. Martinák se točí jak holub na báni anebo slepice na extázi. Oceňuji mnoho neznámých písní a filmů, přeci jen jsem jich neznal mnoho, ale faktem je, že zatímco písničky a filmy Vlasty Buriana zná i dnešní střední generace, filmové písničky Karla Hašlera, hlavně ty uvedené, již dneska málo komu a málo co řeknou. ()

Reklama

Reklama