Reklama

Reklama

Série(21) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tento seriál nabízí mnoho témat k zamyšlení, protože nám představuje čtyři rodiny žijící v různých koutech Aljašky, seznamuje nás s jejich všedními životy a každodenními zkouškami. Rodiny se snaží zvítězit nad dlouhou, temnou a mrazivou zimou v krutých končinách, kde teplota pravidelně klesá pod extrémních -62 stupňů Celsia a lidské údy tuhnou během několika minut. V nelítostných povětrnostních podmínkách, uprostřed bojů o hubené zdroje a zápasů s nebezpečnými lidožroutskými šelmami je hlavní otázkou každého dne otázka přežití. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shledl jsem vetsinu dilu. Serial tezi hlavne z toho, ze  Yukonu je dvakrat vetsi nez Velka Britanie, ale zije zde jen 45 tisic obyvatel. Zivot zde je poradna drina. Jsou to life houzevnati a sobestacni. Muzete sledovat steategie preziti ,zajmy a pracovni cinnosti postav. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Pätorka za vo väčšine prípadov biele kulisy, čisté lesy, rieky, pláne, vzduch, svetlo, zvuky, oblohu ...... Také by sme to tu asi mali, keby sme sa nemali/nemali radi. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

člověk se ani nediví že jsou lidé, kteří do života hypoték,smradu benzínu ,otravných sousedů a neustálého sekání sekačkou atd hodí vidle a začnou žít někde v divočině ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Takmer som dal tejto nekonečej sérii (zatial je pripravených 190 epizód) dve hviezdy, ale rozmyslel som si to. Hlavne kvôli cez všetky čiary prestrelenej stopáži, ale aj preto, že tieto pyšné "hviezdy" ma nedokážu takmer ničím zaujať. Dookola ukazujú, že vedia spíliť strom, pribiť klinec, opraviť strechu, vymeniť žiarovku, ísť na nákup 30km záprahom, spotrebovať galóny nafty, využiť zviera až do kosti, použiť sobí tuk na sviečku, alebo spraviť búdku pre psa.  Možno sa mi väčšina týchto osôb zdá byť krajne nesympatická, ale to je tým, že z nich stále cítim neúprimnosť. Povolenie celý rok loviť - to je to pravé, prečo sú tam - luxusné kožušiny, luxusné mäso, zabíjanie ako druh zábavy - dať pascu na chytré miesto, oklamať a nevyplašiť zver . Často stačí nasadnúť na nový skúter a zábava môže začať. No hlavne im to tam nechoďme kaziť - veď je tam mínus 70, je to každodenný boj o prežitie, aká hrôza! Medveď sa vám hocikedy prebije do domu cez stenu a keď sa v poslednej sekunde zobudíte a stihnete ho zastreliť tak ste iba mali šťastie. Ona rada strieľa lebo jej to ešte tak dobre nejde, on miluje potom to pitvanie a porcovanie. Hlavne nepoškodiť kožušinu.. Jeden samotársky exot vraví -"ja túto prírodu a to ticho potrebujem k životu, mňa ten lov zase až tak nezaujíma ako iných". Potom ten tip sedí za laptopom na FACEBOOKu (ano, elektrocentrálu si vezmete kam chcete, lebo bez facebooku to nejde [ale ide] ) a vedľa v izbe arzenal zbraní. Tak tento umelý reality dokument, ktosi vypľul na TV SPEKTRUM (inak moja celkom obľúbená TV) a ja blbec som to pozeral. Žiadni domorodí obyvatelia, žiadne veľkolepé zábery prírody, žiadna vtáčia perspektíva, len samý pľuvanec. A možno tak jedna osoba ktorá nebola až tak nesympatická. Tú si už pravda mohli kľudne aj nechať . ()

ProfChudak 

všechny recenze uživatele

Prestrihavané ukážky zo života 4 osadníkov v drsných podmienkach Aljašky. Asi by som takto žiť dlho nedokázal (ak vôbec) ale treba uznať, že ti ľudia majú niečo čo mi v civilizácii nikdy nenájdeme. Obroti iným dokumentom ma bavila forma seriálu - je to vlastne survival movie, zamerané na príbehy ľudí, nie len na scény troliacich sa medvedíkov. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

existují lidé kteří vymění veškerý luxus a strasti moderní společnosti za absolutní čistotu ve formě přírody mínusových teplot a spolehnutí se sama na sebe. I třeba 316km za polárním kruhem v malé chatce. Vhled do života těchto lidí donutí k zamyšlení co je vlastně lepší. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Aljaška. Země mých snů. Obdivuju ty sveřepé, houževnaté osobnosti, co mají odvahu a žijí v souznění s tou přenádhernou a nebezpečnou krajinou. Já bych tam do týdne zemřela hlady a zimou nebo bych se stala potravou nějakého toho médi. Tento seriál mě fakt baví, díky němu se ocitám v krajině, kterou nikdy nejspíš na vlastní oči nespatřím a přece po ní mé srdce touží. Díky všem zúčastněným, že nás nechávají nahlédnout do svých životů a díky všem tvůrcům, že nám tento zážitek zprostředkovávají. ()

tosastava 

všechny recenze uživatele

Nekonečná dokumentárna séria plná svalnatých kecov a patetických fráz. Aljaška je len pre drsňákov; každý deň nám ide o život, ale nemenili by sme za nič na svete; ak sa nám nepodarí nič uloviť, budeme hladný; musíme si poradiť bez výdobytkov modernej civilizácie, hlavne že skoro každý z nich má nové snehové skútre, motorové píly, pušky.................... ()

Hanecek 

všechny recenze uživatele

Zde popisovaný obsah je trochu zavádějící, nejedná se o čtyři rodiny, ale to nevadí. Pro mne je to nejlepší seriál. Jediné, co by se tomu dalo vytknout, že se objevují občas chyby. V jednom díle se připravují na zimu, v následujícím jsou uprostřed léta, lovec vyjíždí s osmi psy, aby v dalším záběru jich měl deset, ale to také nevadí. ()

Reklama

Reklama