Reklama

Reklama

Júri!!! on ICE

(seriál)
  • Japonsko ユーリ!!! on ICE (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Když byl Yuri Katsuki malý chlapec, viděl v televizi vystoupení tehdy vycházející ruské krasobruslařské hvězdy Viktora Nikiforova. Yuri kouzlu tohoto čísla naprosto podlehl a rozhodl se stát krasobruslařem. Jeho snem bylo dostat se do světového poháru a bojovat o titul právě s Viktorem. Nyní je Yurimu 23 let a i když se dostal do světového poháru, tak v posledním turnaji utrpěl drtivou porážku. Navíc se na krasobruslařské scéně začínají objevovat nové a obrovské talenty, a tak Yuri zvažuje ukončení kariéry, protože sám cítí, že se svému idolu, který stále kraluje světu krasobruslení, nejspíš nikdy nepřiblíží. Útočiště a podporu hledá Yuri doma v Kyushu na svém oblíbeném místě, zdejším zimním stadionu. Zde pro svou kamarádku z dětství předvede své poslední vystoupení, dokonalou kopii jedné z nejlepších jízd Viktora Nikiforova. Toto číslo však potají natáčí na telefon dívčiny neposedné děti, které toto video velmi rychle pošlou na sociální síť. Z videa se velmi rychle stane senzace a všimne si ho i samotný Viktor, který neváhá a vydává se do Japonska. Zde překvapí mladého Yuriho svým rozhodnutím stát se jeho trenérem... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (20)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Heh, tohle bude obtížné. Ale popořadě. Nejprve budu muset se sklonit před tím, jak se povedlo krasobruslení vyobrazit. Jsem v tomhle sportovním oboru laikem, ale i tak jsem si rukou přejížděl po bradě, jak zvládnou animovat jízdu na ledě a pracovat s hudbou. Obě pasáže se zadařily na známku nejvyšší a i když si sem tam pomohli při skocích malinko jednodušší kresbou, mělo to stále úroveň. Pobavil mě i pohled do zákulisí závodů. Nejsem si jistý, jestli jsou krasobruslaří takoví narcisové, co se takhle často fotí a sežrali by svůj odraz na ledě, ale seriálu jsem to naprosto věřil (reakce "kamarád nedošel, tak si jdu udělat selfíčko se Sagrada Família" mě donutila vyprsknout). Je jasný, že když tu máme sportovní žánr, kde estetika je alfa omega, tak je nutné mít adekvátní animaci a tu dostáváme. Kde se pro mě lámal chleba, jsou postavy a děj. Viktor, i přes všechny jeho excentrické reakce, téměř až infantilní projevy a místama, no, naturalisticky nekorektními pohyby a chováním, je skvělý, vážně. Věřil jsem mu jeho dojetí, zápal, jak si užívá svoji pozici a co chce Yurimu předat. Nechci být xenofob, ale není to jedna z prvních pozitivních ruských postav? Jenže jeho svěřenec Yuri svůj příběhový závod nezajel nejlépe. Nelíbil se mi jeho rychlý vzestup nahoru. Nelíbila se mi jeho nesourodost, kde by se lekl i slunéčka sedmitečného a o pár vteřin později zajede jízdu života. Jenže až jeho finální rozhodovací salto mortale v posledních 2 epizodách ho shazuje do vod postav děsivě nerozhodných, melancholicky přepálených a na jeho věk hrůzostrašně nesamostatných. S dějem to bohužel není o tolik lepší. Zábavný, ale pro mě až moc krátký úvod se brzo přelije do repetivního závodění, kde je málo humoru, málo napětí (na můj vkus se málo kazí a výkony se šponují výs a výš, až není kam), málo času na představení dalších postav (vyjma druhého Yuria) a závěr je hodně předvídatelný. Výjimečně jsem toho názoru, že Yuri!!! on Ice by slušelo víc dílů. Samotná kapitola budiž i vztah Yuriho a Viktora, který ať už je mile otcovský, tak je pro mě předimenzovaný na hranu homosexuality. A to mě přivádí k závěru, že Yuri!!! on Ice bude jeden ze seriálů, jehož hodnocení bude genderové. Zajímala by mě statistika, ale vsadil bych se, že ženy budou dávat zdějším krasobruslařům vyšší známky. Pro mě to byl upřímný, v rámci sportovního šuplíku velmi povedený anime, jehož krátký program (až moc krátký) zvládl obstojně i díky již zmíněným detailům typu český krasobruslař anebo dobře vyslovované cizí mluvě (malinko mě jen prudil zvuk mrskání biče při skocích anebo nepochopitelně necitlivý telefonát během závodu). Jaká bude volná jízda? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čarokrásná animace bruslí, ledu, sněhu a ladnosti všech pohybů, která sice jde dohromady s okouzlující kariérní pohádkou titulního útlocitného hrdiny, ale už si příliš nerozumí s pár vedlejšími odbočkami. Motivace dalších postav mi totiž doteď přijdou trochu mimo a ať už jeden soupeř romanticky touží po životě se svojí sestrou nebo jiný zase při každé povedené jízdě orgasticky vzdychá (a nejen vzdychá), je mi to nepříjemné, i když jsem s anime absolvoval už ledacos. Nižší hodnocení mě tak nakonec hodně mrzí, protože je mi seriál sympatický už svým vznikem, nadšenou fanouškovskou základnou nebo vzácným úkazem českého sportovce v asijském počinu. Emil Nekola je můj hrdina a to, že je jeho jméno inspirováno legendárním Čechoslovákem Ondrejem Nepelou je tak srdečné pomrknutí, že rád odpustím i minimální prostor právě pro tohoto závodníka. Počáteční nadšení z každého závodu opadne, nedokreslené vztahy mezi oběma Juriji nebo mezi nimi a jejich trenérem mi dávají pocit, že z každé epizody vidím jen polovinu a jediným důvodem, proč jsem do poslední chvíle chtěl při bodování rozhodčích vytasit i čtvrtou hvězdu, zůstává zase onen zmíněný audiovizuál. Jakmile hudba souzní s obrazem nebo dokonce publikum začne zpívat, jihnu během jediné vteřiny. Ve srovnání s nemalým očekáváním je to ale nakonec o pár desetinných čísel málo. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

We were born to make history! Protože tohle je opravdu historický okamžik, kdy se anime o krasobruslení dostává na zasloužené výsluní a jeho kvality jsou tak silné, že možná donutí i někoho, kdo intenzivně odvrhuje cokoli co jen zavání jakýmkoli romantickým napětím mezi 2 muži k tomu, aby nejen že seriál dokoukal, ale ještě přidal i vysoké hodnocení. Nevěříte? Zkuste! Ale pojďme to vzít od začátku. Začnu openingem, který je dle mého tím nejlepším z této sezóny (hlavně mě baví ta energie a intenzita té hudby) a ending je také hodně dobrý. Ona vůbec většina hudebních motivů (během čísel), ať již těch klasických nebo i originálních je velmi dobře zvolená. Přiznám třeba, že se mi hodně líbila píseň "King JJ". Pak tu máme animaci a řekněme si otevřeně, je nádherná. Musím potvrdit, že vyobrazení pohybu a především krasobruslařských čísel je opravdu velmi dobré. Nejen že to působí plynule, ale i realisticky a i předváděné skoky (lutz, flip, toeloop..) jsou velmi pěkně a dost dobře vyobrazené. Dál je to občas i docela vtipné, sice to nejsou vtípky, že by se člověk za břicho popadal, ale rozhodně dokáží vyloudit úsměv. Charaktery jsou také zajímavé a sympatické a nejlepší je jednoznačně Viktor, ovšem asi každý ze zdejších pánů má nějaké své kouzlo i svůj krátký příběh a tak si každý najde někoho, kdo se mu bude zamlouvat a je jedno, jestli to bude první český anime krasobruslař, "Král" JJ, mladík Pitchit... Zkrátka je z čeho vybírat. Co se hlavních hrdinů týká, tak zde máme přirozený vývoj nejen v rovině jednotlivých charakterů, ale i v rovině vztahů mezilidských. Postavy se postupně stále více otevírají, zlepšují se, získávají různé nové motivace a zároveň pracují na svých vzájemných vztazích. Tedy i z hlediska vývoje dosti komplexní podívaná. Příběh je vcelku předvídatelný, ale vzhledem k faktu, jak je to podané nějak nejde si to neužívat a hrdinům nefandit. Dál je tu ta celková realističnost. Už jste viděli anime, kde se mluví opravdu na úrovni Francouzsky nebo třeba Rusky? Když si vzpomenu na Japangličtinu, která se na mě hrne z mnoha jiných titulů a srovnám ji s tím, jak jsou tady předváděné jednotlivé jazyky, pak si tady prostě opravdu dali záležet a i tohle by se mělo ocenit! Stejně tak prostředí jednotlivých závodů a zázemí... Co se týká fanservisu pro holky, tak ano, některé momenty jsou velmi intenzivní a jsou tam chvíle, které mě osobně nic neříkaly a obešel bych se bez nich, ale pro anime jsou dle mého podstatné, protože i to je ten vývoj charakterů a vztahů... Rozhodování bylo nakonec těžké, protože ono to objektivně na těch 5* v mnoha aspektech prostě je, ale můj čistý subjektivní dojem vychází nakonec celkem jen na 8,4/10 ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Dívám se, že mi zase chybí komentář u jednoho anime, kterému jsem navzdory většinovému nadšení napálil nízké hodnocení, a tak by bylo fajn podat vysvětlení předtím, než mi zase nějaká rozlícená duše s rozvibrovanými prsty a pěnou u huby nablije výživnou zprávu do pošty. Zkusím nejprve podat retrospektivně, které tři věci mi z tohoto anime utkvěly nejvíce v paměti: krásný opening, hromada BL fanservisu, který na něžnější část publika působí jako dráždidlo na Pavlovovy psy (Odagiri efekt hadra), a postavy, ke kterým jsem necítil vůbec nic. Je to v podstatě taková pohádka s velmi prostinkým příběhem, kde jsou na sebe všichni hodní, není tam žádný větší konflikt, humor je na úrovni základní školy a každou postavu lze charakterizovat jedinou vlastností. Animace je na velmi slušné úrovni – je patrné, kolik lidí bylo v produkci zahrnuto a jak si dali záležet s animováním krasobruslařské choreografie, ale že bych animaci označoval jako jednu z nejlepších v historii anime? To jsou příliš silná slova. +++++ Často o YoI slyším, že jde o anime, které homosexuály zobrazuje jako normální lidi. Jistě lze tvůrce pochválit za to, že na rozdíl od mnohých jiných anime zde LGBT lidé nejsou stigmatizováni jako slizké, úchylné bytosti. Na druhou stranu ale YoI působí jako takové růžové zasnění, ve kterém nikdo nemá s homosexualitou ve sportu problém a všechno probíhá tak hladce, jako by snad žádná diskriminace neexistovala. Tvůrci by u mě zabodovali, kdyby naopak ukázali, že procházka růžovým sadem to pro LGBT sportovce rozhodně není, notabene v Japonsku. Rozumím, proč si YoI získalo po světě takovou oblibu: navzdory zimnímu sportu jde o anime velmi hřejivé (sic!), leč mně se do noty vůbec netrefilo. Možná se na mém zklamání podepsal i v té době opravdu všudypřítomný a hlučný dívčí fandom, který bylo takřka nemožné při sledování ignorovat. Lepší 2*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Děj se dá shrnout jednou větou: Krasobruslař se po neúspěšné sezóně snaží pod vedením nového trenéra dosáhnout úspěchu. Ale o děj nejde. Jde o nádhernou animaci, nepředstavitelnou práci s choreografií a hudbou tanců na ledě, s emocemi, s napětím. Seriál ukazuje svět špičkových krasobruslařů jako místo plné rivality, ale i přátelství a podpory. Perfektně popisuje jednotlivé charaktery krasobruslařů a jejich rozdílnou motivaci. _____ KOUSEK DĚJE Shounen ai je to velmi krotké, až cudné. I když první díl naznačuje něco jiného, ve skutečnosti se dočkáme jen pár objetí a přátelských polibků. Ale když se podíváme na Yuriho na ledě, na jeho tanec, výraz, skladbu a choreografii, tak není pochyb. Každé jeho vystoupení je, jakoby se s Viktorem miloval. _____ Potěší česká stopa (české vlajky a dokonce i český krasobruslař). Škoda, že nedostalo víc prostoru soupeření mezi Yurim a Jurijem, které v začátku přineslo do seriálu obstojné napětí a dynamiku. SHRNUTÍ: Miluji krasobruslení a miluji anime. Jejich propojení je tak pro mě téměř dokonalou lahůdkou. ()

Soundtrack

všechny recenze uživatele

Tak to je fakt moc přiteplený.. normální kluci radši ruce pryč. Na druhou stranu od anime o krasobruslení se to dalo čekat. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Kdo by to čekal? To, co se původně jevilo jako variace Free! na ledě, se nakonec vyklubalo v jeden z objektivně nejlepších kousků poslední doby. Největší pozornost si už od začátku zaslouží animace, která mi hned první scénou vyrazila dech. Opravdu, tak nádhernou, plynulou animaci už jsem hodně dlouho neviděla. Též soundtrack je božský ("Yuri on Ice" vhání slzy do očí i na po sté) a ending je taky hodně fajn (hlavně ten z 10. dílu je geniální :D). Kapitola sama pro sebe jsou postavy. Především Viktor a Yuuri jsou naprosto skvělí, propracovaní a sympatičtí a nejde jim nefandit, ale třeba takového Phichita si taky nejde nezamilovat. V neposlední řadě tento kousek ještě pěkně boří nejen genderové stereotypy, ale i vyobrazení homosexuálních vztahů (nejen) v anime. Prostě ve výsledku je pro mě Yaoi!!! on Ice jednoznačně nejlepší novinkou tohoto roku a nemůžu se dočkat pokračování. Lehce subjektivně, ale za všechny ty emoce a ukápnuté slzy zaslouženě 10/10 Poznámka: hurá za první českou anime postavu Poznámka 2: anglický dabing FTW (Golden Boy hadra :D) ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Toto je rozhodně můj anime favorit roku 2016. Že jsem se po dlouhém váhání rozhodla na seriál podívat, nelituju ani co by se za nehet vešlo! Když mi k němu zabrousí mysl, přeskakuju do fangirl módu a neváhám vykřiknout, že je to přímo poklad seslaný z nebes! Mám takovou teorii. Když se zaběhne nový žánr a křivka jeho popularity se blíží k vrcholku, objeví se seriál, jenž drahému žánru uštědří kopanec, že se div nezačne kutálet z kopce. Seriál zdánlivě plní všechna nepsaná pravidla na výbornou; dotahuje je nejen do extrému, ale až za hranici. Tak nám mecha žánr přinesl Gurren Lagann, mahó šódžo Madoku, únosy do fantasy světů vyplodily Re:Zero... a žánr sportovního anime pro slintající puberťačky vyústil v Yuri!!! on ice. Seriál nás nešetří. Hned v prvních minutách nás omráčí supersamcem Viktorem a první epizoda nastíní, kam se celá záležitost bude ubírat. Jenže nakonec nic není úplně tak, jak byste to čekali od žánrových předchůdců. Takže proč toto není označené jako shonen-ai? Odpověď je absurdně prostá. Protože toto je sportovní anime. Centrem pozornosti zde není fanservis, ale krasobruslařský šampionát. Vztah Viktora a Yuriho není míněn jako pastva pro oči yaoistek (i když výsledek může být stejný), nýbrž jako představení realistického, přirozeně se vyvíjejícího vztahu dvou lidí. Bez nadsázky. Bez nálepky. A já tleskám a roním slzy dojetí. Jen tak dál, Japonsko! >confirmed: YoI saved 2016 ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Mám po pár týdnech zase chuť něco ohodnotit i slovně a moc mě těší, že je to zrovna Yuri!!! on ice! Měla jsem toto anime v plánu už nějakou dobu, ale rozpolcená hodnocení mě trochu odrazovala, bála jsem se shitty animace a nucené shounen ai. Ale zbytečně. Nakonec jsem Yuriho dostala od svého Secret Santy na anime-planet a konečně se díky němu odhodlala si ho pustit. A musím říct, že mě to opravdu chytilo už od prvního openingu (který je mimochodem dokonalý a ani jednou jsem ho nepřeskočila, naopak jsem si ho vracela, abych si ho mohla užít znova) až do posledního endingu. Nečekala jsem, že mě vztah Viktora s nedospělým Yurim a repetitivní krasobruslařská vystoupení, dokážou tak úspěšně několikrát dojmout, pobavit a udržet mě zvědavou. Každé vystoupení mě bavilo, přestože animace s postupem času byla trochu zjednodušenější, ale na Yuriho číslech se animátoři naopak nikdy nebáli zanechat víc práce. Líbila se mi hudba, žádný charakter mě vyloženě nevytáčel, bylo to wholesome, pozitivní, milé a plné motivace, vzestupů a pádů, nervozity, kamarádství i rivality. Yurimu jsem fandila z celého srdce, i když tomu možná malinko napomohl Toyonaga Toshiyuki, který je jedním z mých nejoblíbenějších seiyuu. Mužská láska je tu přirozená, nestereotypní, nikdo z ní nedělá big deal. To já můžu. Stejně jako Monoxid se přepínám do ultimate fangirl módu a dávám malinko slabších pět, ale míň dát prostě nemůžu. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Tak jsem při sáhnutí na mé první a s největší pravděpodobností i poslední anime měla šťastnou ruku (díky, tumblr). Výborná hudba, krásná animace, vtip, skvělý příběh. Probudilo to ve mě už dávno zadupanou lásku ke krasobruslení. Jestli jsou všechny anime alespoň polovičně dobré jako tohle, nedivím se, že tenhle žánr pohltil tolik lidí :D P.S. při hledání informací okolo jsem zjistila, že krasobruslení bylo ještě donedávna vcelku homofobní sport, takže ode mě má tenhle seriál ještě další plusové body. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Hmm... Nevím, jak to kdo dokázal, že na tak brutální boys-love se můžou dívat i lidi, co jsou mimo cílovku a dokonce ocenit kvality tohohle dílka. Ale dokázali to, možná už jen skvělým openingem, a já se po dlouhé době mohl se zaujetím podívat na nějaké anime. Snad mě to nepřitáhne ke Free a podobným srandám. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepovedal, že z dvoch nových anime zimnej sezóny, ktorým som dával najmenšie šance, že ma zaujmú a pozrel som si ich len zo srandy sa nakoniec vykľujú tie najzaujímavejšie kúsky. Animačne sú krasokorčuliarske prvky zvládnuté precízne a podrobne s častými zábermi na celé telo krasokorčuliara, čo je obdivuhodné, lebo by sa to dalo odbiť detailnými zábermi na tvár a časti tela, ako to robí väčšina iných športových anime. Hudobná vložka je pre mňa najkvalitnejšia z tohtoročných anime pričom žánrovo už teraz zahŕňa pop, klasickú hudbu, opernú hudbu a swing. Najprekvapivejšie ale na Yūri!!! on Ice je, že vzhľadom na to, čo je to za žáner a na koho je cielený, tak dej a postavy sú napísané realisticky bez akejkoľvek otravnej gýčovej stereotypizácie. Edit: Čistý štít. Chyby sa tu hľadajú ťažko, pretože tu nie je čo vyčítať. Keby sa ešte trochu viac pritlačilo na dejovej stránke, tak by som bol už maximálne spokojný. TOP 1 OP jesene 2016. 12/12 – 85% ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Někteří urputní hele-já-jsem-heterosexuálové tu roní slzy o tom, jak to bylo přiteplené. Já, známá teplákovka, se něčím takovým zastrašit nenechám. ()

q66 

všechny recenze uživatele

Mé dojmy byly ze začátku velmi pozitivní, ale seriál ani zdaleka nedosáhl svého potenciálu a po první třetině se spíš zhoršil; co je na vcelku slušné úrovni je charakterizace hlavních dvou postav, ale vývoj a story je úplně mimo; spousta věcí ke konci nedává smysl a je vidět, že je tam autoři dali jen proto, aby měli jak dál, a aby měli zkratku k finále (hodilo by se dvakrát tolik epizod a více promyšlená story; ale to by samozřejmě muselo být dobře napsané, protože tak jak to je by to nefungovalo - celé poslední dvě třetiny se jedná v podstatě o repetitivní a únavné sportovní anime, přičemž v posledních třech epizodách se to autoři snaží spravit, bohužel neúspěšně). Velká míra vcelku zbytečného fanservisu tomu nenapomáhá a seriál má problém udržet napětí a vážnost. Humor funguje tak napůl, bohužel stále lépe, než ten zbytek... ani animace není tak dobrá, jak se všude píše - scény mimo samotné bruslení jsou spíš podprůměr (a při samotném bruslení se pohybuje jen bruslař, takže plynulost tam není problém) a v některých epizodách jde kvalita animace ještě víc dolů. Ale i přes všechny vady jsem se víceméně bavil... takže prostě lepší 5/10. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Nedostatok, ktorý som v seriály videl, je slabá hĺbka. Všetky stránky síce spolu veľmi dobre fungovali, ale boli iba nahrubo načrtnuté. Chcel som vedieť viac o motiváciách a mentálnom stave postáv a chcel som ešte viac spojiť ich vzťahy. Takisto mohli byť detailnejšie ukázané tréningy a techniky krasokorčuľovania. Bromance medzi hlavnými postavami sa držala na úrovni, nebola násilná a sedelo to tam. Po dopozeraní ma celkom teraz láka ísť si pozrieť nejaké reálne videá z krasokorčuliarskych súťaží. Hodnotím silnými troma hviezdami. ()

Dajtin 

všechny recenze uživatele

Vahal som medzi styrmi alebo troma ale nakoniec musim dat tri. Su tam veci ktore sa mi pacili, ale vsetko skoncilo niekde na pol ceste. Na rozdiel od ostatnych sportovych anime kde som dany sport doslova hltal ma tu krasokorculovanie nechavalo dost vela casu chladnym. Animacia pohybu, zaujimave uhly kamery vsetko kde tak anime vynika sa takmer neukazali. Vztah medzi Yurim a Viktorom bol zaujimavy, ale tak nejako nevyjasneny. Chybali mi tam Yuriho vnutorne myslienky ohladom jeho zmeny orientacii. Pacili sa mi tie narodne, kulturne vsuvky a vtipne momenty, ktore netrpeli trapnostou. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi vážně vyrazilo dech. Teď už vím, proč se z tohohle anime stal takový mainstream. Úchvatná animace působí velmi realisticky a člověk má pocit, jakoby se přímo díval na živý přenos z mistrovství světa v krasobruslení. Dějová linka se vyvíjí skvěle - hlavní postava Yuri Katsuki se během necelého roku vypracuje z nuly na profesionálního krasobruslaře. Viktor je též úžasná postava a nesmím opomenout ani ostatní báječné krasobruslaře reprezentující další země. Taky mě moc potěšilo, že si Japonci vzpomněli na ten miniaturní stát kdesi v Evropě jménem Česká republika, po které většinou ani pes neštěkne a překrásně tak vyjádřili úctu českým krasobruslařům a Čechům obecně. Typické narcistické chování krasobruslařů je zmáknuté na jedničku. Vřele doporučuji anglický dabing - přízvuky jim jdou suprově. Co se týká vztahu Victora a Yuriho, tak je zde pojat velmi upřímně, což je další plus. Tomuhle počinu se prostě nedá nic vytknout. ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

Určitě momentálně (a již několik let) můj nejoblíbenější seriál. Nejdůležitější je pro mě hlavní postava Yuuri a jeho překonávání nízkého sebevědomí a úzkostí, jeho honba za vítězstvím a touhou ukázat se světu a Viktorovi. Jednotlivé kvalifikace a soutěže jsou hodně napínavé. Ostatní postavy jsou zábavné a sympatické, nenapadá mě žádná, kterou bych neměla ráda (dokonce i Yakova!). ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Kvalita tohto anime je vysoká, to je pravda, ale bohužiaľ, mňa to nedokázalo moc zaujať, každopádne pozerať budem ďalej a možno svoj názor a hodnotenie zmením.--- Anime o mužskom krasokorčuľovaní s prvkami yaoi ... ehm aj napriek tomu si ma to postupne začína získavať. Po pre mňa rozpačitom začiatku prišla druhá polovica anime, ktorá bola o dosť kvalitnejšia a práve kvôli tomu začiatku "iba" 4*. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Emotivní, vtipné, originální. Hlavně to pro mě byla tahle série. Líbí se mi i vtahy mezi postavami, vedlejší příběhové linky i samotná krasobruslařská představení, i když to animačně nejednou trochu drhlo, v důležitých momentech je i tahle část seriálu perfektní. Upřímně opravdu doufám v pokračovaní, přestože to vypadá, že se toho slibovaného filmu snad nikdy nedočkáme. I tak velmi solidních 8/10 ()

Reklama

Reklama