Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V druhé sérii anime Ajin se Nagai Kei konečně odhodlal k akci. Uvědomil si, že šance na jakýkoli normální život pro něj není možná, především dokud je terorista Satou a jeho stoupenci stále na svobodě. Satou je však velmi nebezpečný a Nagai si uvědomuje, že zastavit ho pouze s pomocí svého nového partnera, chlapce jménem Nakano Kou, prostě nebude možné. Tak se zrodí plán na spojenectví s dosavadním nepřítelem - vládním agentem Tosakim a jeho společníky... Mezitím terorista Satou představuje světu další část svého plánu, seznam 15 cílů zapojených do nelidských pokusů na Ajinech a svým stoupencům slibuje, že toto je pouze začátek, protože další fáze jeho plánu přinese jemu i všem Ajinům to po čem nejvíc touží - svobodný život a vlastní zemi. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neříkám, že dějově to není zajímavé a akční, ale zároveň to není nic u čeho bych s napětím očekával další díl. Animace je pořád stejně divná, ale na to jsem si celkem zvykl, postavy jsou vcelku snesitelné, ale kromě Izumi tam asi není nikdo koho bych nějak výrazněji musel, tedy vlastně kromě pana Satoa, protože tohoto padoucha, v podobě starého pána v čapce, co si dává příslušníky speciální jednotky na posezení a je evidentně chytrý a nevypočitatelný, mám mnohem raději, než našeho hlavního hrdinu, jeho kámoše, druhého kámoše, co bručel někde v pasťáku a i pana vyšetřovatele Tosakiho. Zkrátka je něco hodně špatně, když nejlepší postava ze seriálu je pro mě padouch... Ale i tak jsem se vydržel dívat a čekal jak to dopadne no a finále bylo asi takové jako celé tohle anime, docela dobré, ale nic z čeho bych si sednul na zadek. Lepší průměr 6,3/10 ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když člověk opomene tu stále dokola omílanou animaci a smíří se s ní, dostane hodně kvalitně zpracovaná pravděpodobná jednání politiků a různých složek, které by mohly nastat, kdyby se něco podobného opravdu dělo. Sice se jedná o osekanou verzi těchto jednání, nicméně na svou nereálnost příběhu dost fungující. Výborně je taky zpracovaná taktika přestřelek, pěstních soubojů a různých drobností, které z Adžina určitě nedělají průměrné Anime. Samozřejmě o dokonalosti by se dalo polemizovat, jelikož ne vše funguje výborně, jenže kvalitativně převažují věci lepší. Nemůžu si pomoct, ale mě to hodně baví. Navíc jsem dokonce na chvilku uvažoval, že tam tu pátou jebnu xD. Nejvíc mě mrzí neuzavření příběhu a další zbytečné natahování děje.. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Varovanie: séria obsahuje priveľa Nakana. V každej epizóde nejaká vražda, až máte chvíľu dojem, že ide o epizódny seriál. Nagai Kei, Nakano a Tosaki sú v prvých dvoch epizódach len pozorovateľmi a vymýšľajú taktiku. Ich pasivita je pre dej teraz prekážkou, Satou našťastie svojou brutalitou tieto nudné časti vyváži a diváka udržiava v napätí. Tosaki sa stal ľudskejším a jeho postava už nevyvoláva toľko emócií, čo predtým. To isté aj Nagai, ostatné postavy ho nútia robiť rozhodnutia založené aj na emóciách, nie len na chladnej logike. Táto séria zbytočne brzdí dej tým, že dostáva svoje postavy do rozpakov. Dynamická akcia ostala, ale najlepšie scény si už ukradla pre seba 1. séria. Každopádne seriál znova diváka skoro rovnako intenzívnym spôsobom drží v napätí, zamrzí len, že kvalita poľavila a viac tak upriamila pozornosť na predvídateľný dej. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je o chlup lepší, než ta první. Více akce, více krve, více násilí. A hlavně jsem si uvědomila, že Satou-san je strašně skvělá postava. Když se na něj zaměříte trochu víc, protože ho už trošičku znáte z první série, tak se může stát, že vám bude i sympatický. Pro mě rozhodně byl sympatičtější, než Nagai a celá hlavní sestava kolem něj. 7,5/10 ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Akcia rovnako dobrá ako v prvej sérii, škaredá animácia a kresba zostali naďalej škaredé, hudba výborná, postavy sú stále pútavé a zaujímavé, jediné, čo sa mi zdalo ako mierne zhoršenie bolo, že dej sa stal predvídateľnejším. V každom prípade Ajina mám veľmi rád hlavne kvôli tomu, že keď si pustím epizódu, tak o päť minút skončí a ja sa musím naozaj ísť presvedčiť, že ten diel nebol taký krátky, ale trval normálnych 23 minút. Som spokojný a budem trpezlivo čakať na ďalšiu sériu. 13/13 - 80% ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je v některých ohledech slabší než první. Kromě padouchů většinu času nikdo nic moc nedělá a je tam jen pár dílů, kde se vůbec něco děje. Vůbec se mi nelíbila dynamika mezi Nagaiem a Nakanem, kde Nakano je v základu jen v pozici neschopného trouby, který nikdy nic nedokáže, jen aby vynikla Nagaiova dokonalost. Role Kaita, kamaráda z dětství, je už pak spíš k smíchu. O zobrazení a roli ženských postav, je pak lepší raději ani nemluvit. Tohle by asi v  Bechdelu propadlo na plné čáře. I přes různé nedokonalosti, ať už větší či menší, je to ale slušná podívaná, u které jsem se většinu času bavil. ()

Reklama

Reklama