Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julian Rome (James Spader), lehce zneuznávaný expert na mimozemské civilizace a nevysvětlitelné jevy, je povolán do srdce Antarktidy. Přísně tajný tým výzkumníků tu hluboko pod ledem narazil na neznámý mimozemský objekt, a Rome má pomoci plavidlo identifikovat. Od prvního kroku ho pronásleduje nedůvěra a překážky ze strany úřadů, on nicméně postupně spěje k nezvratitelnému objevu. Proběhla lidská evoluce opravdu bez cizího přičinění? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

T2 

všechny recenze uživatele

Tak trošku je zavádzajúci názov filmu, na to čo príbeh ponúka a neponúka. V podstate ide len o takú rozťahanú epizódku ako z Aktov X, kde nad prázdnym príbehom vyčnievajú na prekvapenie celkom znesiteľné triky a masky tých ako že votrelcov.... ináč fakt zbytočná pokus o nič. /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lovec vetřelců jako další z velké hromady (bohužel často nekvalitních) sci-fi o mimozemšťanech chvílemi příjemně překvapuje, i když jako celek stále patří do slabšího průměru. James Spader je určitě ozdobou, i když spoře oblečené ženy v kukuřičném poli jsou lepší, a odvede si zdárně své. Horší je to s příběhem, který možná v náznacích připomíná The Thing ( vetřelec někde na Antarktidě a skupina lidí uzavřená v jednom objektu), ale to ani nevadí, protože téhle spojitosti výrazně nevyužívá. Scénář je slabší a chvílemi silně předvídatelný,a le má i dobré okamžiky, stejně jako průměrné triky, které s klasickým přimhouřením očí, nebudou sci-fi fanouškovi vadit. Několik nápadů a okamžiků opravdu stojí za shlédnutí, ale jako celek je to film na jedno podívání, který není natolik silný tématicky ani myšlenkově, aby přitáhl zpět diváka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si myslíš, že to pokašlem?“ – „Skúsenosť.“ James Spader je veľmi zábavný herec s riadne rozporuplným a značne čudáckym výberom rolí (LUNAPARK SMRTI, WALL STREET, BABY BOOM, VLK, DRSNÝ A DRSNEJŠÍ, CRASH, SLEDUJE ŤA VRAH, SEKRETÁRKA, TOXÍN). Keď sa v roku 2003 upísal firme Nu Image Films (oscarové veľdiela ako OCTOPUS a SHARK ATTACK 3: MEGALODON) v americko-bulharskej koprodukcii, mnohí diváci "vedeli", že to dopadne ako žumpa. Prekvapivo... nedopadlo. LOVEC VOTRELCOV zďaleka nie je až také hlúpe, priemerné a zlé sci-fi béčko, než by sa mohlo zdať. Na polárnej stanici v Antarktíde objaví skupina dobrodruhov (VEC) mimozemský artefakt, ku ktorému ju privolaný expert na mimozemšťanov (HVIEZDNA BRÁNA) a keď z lietajúceho taniera na izolovanom mieste (DEEP STAR 6, SFÉRA) vypadne čosi zo DŇA NEZÁVISLOSTI (má to spojitosť s Roswellom – Akty X), udejú sa smrteľné nehody (VÍRUS). Výprava je atmosférická a herci ujdú (Janine Eser z mini-série Merlin, John Lynch z TAJOMNEJ ZÁHRADY, Leslie Stefanson z GENERÁLOVEJ DCÉRY a VYVOLENÉHO), najlepšie ale je, že snímka sa nespolieha na triky a krv, ale skôr na budovanie zlovestnej atmosféry ticha pred búrkou (keď z ľadu vykĺzne mimozemšťan, nebude priateľsky naladený). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, čekala jsem nějakou konspirační vykrádačku Hvězdné brány, u které se pobavím Spaderem, ale nečekala jsem, že to bude všechno takhle unavené. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Přestože šlo o násilím sloučený plagiát Věci a Propasti (a dalších), byla to o něco menší břečka, než by se dalo čekat. Spader zvedl úroveň o hodně. Překvapivě nejvíc mě prudili nějací divní národové, co dělali, že mluví rusky coby mateřštinou a až na jednoho jim to vůbec nešlo. Výborný začátek, hloupí vědci, přijatelná pointa (tím nemyslím závěr). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Oceňuju několik nečekanejch nápadů - jako například že mimozemšťana budou polovinu filmu rozmrazovat a po pěti minutách ho odprásknou - ale jinak to na béčko byla slabota, nehledě na to, že mi vadily skoro všechny postavy. Ne že by to bylo úplný dno, to ne, taky se vyskytlo pár docela napínavejch scén a navzdory absenci mimozemšťanů jsem se celkem bavila, ale je to takovej ten film, na kterej se dá dívat za podmínek, že je pozdě v noci, člověku se nechce spát, na jinejch programech nic lepšího není a ráno si z něj skoro nic nepamatuje. Tak za těch podmínek je celkem obstojnej. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Profesor Julian Rome odchádza do Antarktídy, kde skupina amerických vedcov objavila v ľade zamrznutú vesmírnu loď. Má pomôcť pri objasnení tohto nálezu. Má identifikovať plavidlo a určiť jeho prípadný mimozemnský pôvod. Nakoniec dospeje ku prekvapivému zisteniu. Vzhľadom na to, že tento sci-fi snímok je z produkcie sračkoidnej filmovej spoločnosti Nu Image to nebolo až také hrozné. Je z toho síce cítiť nízky rozpočet, ale príbeh ma vcelku zaujal a miestami to pôsobilo i pomerne atmosfericky. ** ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Béčko na jedno shlédnutí. Posledních pár minut mi ale docela zkazilo dojem z celé předešlé stopáže... ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Prvnich ctyricet minut za 4 jako kdyz je vysije, zbytek tak za dve. Celkove tedy tri. Film to neni spatny, Spader hraje fajn, napeti v prvni polovine je vynikajici, skoro jsem nedutal a pak...No nic... Pripada mi ze Anderson psal Vetrelec vs. Predator po shlednuti tohohle dilka... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle těžké béčko mě nechytlo a nebýt J. Spadera, asi bych ho ani nedokoukal. Kolísavá atmosféra, příběh trestuhodně nevyužívá atraktivnosti Antarktidy a v závěru levné efekty, které by mi nakonec vadily nejméně. Jak by se mohlo z názvu zdát, nejde o akční masakr kopírující Vetřelce, nýbrž zkoumání mimozemského objektu, z něhož Věc bohužel nevyleze.... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// James Spader v hlavní roli, překvapivý děj, hustá atmosféra, ke konci vizuální efekty -tváří se jako béčko a je to béčko/// Hmm, tak to je docela husté. Čekal jsem úplně něco jiného. Nenudil jsem se ani v úvodu prvních 40 min a druhá část filmu byla ještě hustější. Samozřejmě k dokonalosti něco chybý, ale trošku mě tak napadá, žeby to mohl být slušný základ pro další sci-fi seriál, když se ho dočkáme budu rád./// Celkem 74%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Scifi, které rozhodně nepostrádá náboj, ačkoliv působí velmi nenápadně. Slušná režie Rona Krausse a herecké výkony Jamese Spadera nebo Aimee Graham, patří k tomu lepšímu, ale dopilovat by chtělo scenáristickou stránku, která místy ztrácí na síle, ale působivý závěr to celkem kompenzuje. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lovec vetřelců je hodně neobvyklý film společnosti Nu image, je totiž odvyprávěn úplně jinak, žádné pobíhající levné digitální monstrum, nato hned zapomeňte jde o stísněnou atmosféru, a beznaděj kvůli viru. Film rozhodně nikam nepospíchá a jde svým tempem, efekty celkem ušly ale trochu ničily atmosféru. Ale zase tu jsou dobří herci v čele s Spaderem a Lynchem. Nu image tvoří poměrně kraviny ale tohle se mu povedlo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale ja som dáko nepostrehol, že by nešlo o zlé sci-fi... Dejová línia okolo politiky ma hrozne otravovala, atmosféra na stanici nebola vôbec stiesňujúca a vôbec nechápem, prečo sa to volá Lovec votrelcov. Skrátka to neberiem, a to mám (svojim spôsobom) rád SUPERNOVU... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Produkčne to pôsobí ako taká dvojepizóda nejakého mysteriózne sci-fi seriálu typu Akty X, ale dejovo to je tragédia. Ten námet by vystačil na 40 minút. Takto ho zbytočne strašne naťahovali a nevedeli sa celý čas rozhodnúť, či to má byť seriózne sci-fi alebo béčkový brak o vraždiacich mimozemšťanoch na odľahlej podzemnej základni. Výsledok je nefunkčný a strašne nudný mišmaš. Ešte prvá polhodina je ok. Hlavný hrdina Spader v časoch, keď bol ešte za sexidol, je sympaťák. Človek je zvedavý aká sa z toho vykľuje záhada. Ale postupne sa tí extra vedci začnú chovať jak dementi, nedodržujú žiadne základné postupy, aby sa chránili a začnú chcípať jeden za druhým. A ani tá záhada nie je ničím zaujímavá a mimozemšťania sú neoriginálny a trikovo holt televízny. Takže celkovo tragédia a z mojich dvoch trashomilov, ktorých mám v obľúbených, tentoraz trpel dočasným pominutím zmyslov vegáč. 3/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborné béčkové sci-fi s velmi hutnou atmosférou a prostředím nápadně připomínající SGC z Emmerichovy Stargate. Docela mě to nízké hodnocení zaráží. Spader hraje skvěle, ostatně jako vždy. Efekty trochu připomínají béčkové snímky z 70. a 80. let, nicméně se nemůžu ubránit pocitu, že to k filmu naprosto sedne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ignorantské chování tzv. vědců v Antarktidě tváří v tvář očividně mimozemskému artefaktu řadí toto céčko na pokraj odpadu. Zcela výstižný koment: Rocky88*. ()

Reklama

Reklama