Reklama

Reklama

Resident Evil: Vendeta

  • Japonsko Biohazard: Vendetta (více)
Trailer 1

Když bezohledný protivník v touze po odplatě vypustí nebezpečný smrtelný virus, kapitán protiteroristické jednotky Chris Redfield požádá o pomoc agenta Leona S. Kennedyho a profesorku Rebeccu Chambers, aby společnými silami zastavili obchodníka se smrtí a zachránili New York. (Bontonfilm)

Recenze (88)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $256,000▐ Na škodu je prepálený naivný úvod s vojenským výsadkom. Aj keď niekedy to začne mať dejovo čosi do seba ako úsek v laboratóriu. Tak sa to miestami zbytočne prepne na krvavú akčnú samoúčelnosť. CGI animácia je na dosť dobrej úrovni. /40%/ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vojak Chris Redfield pri vykonávaní akcie narazí na muža menom Glenn Arias. Ten je medzinárodne stíhaným zločincom a má byť dovozcom nelegálnych zbraní pre viaceré zločinecké organizácie. Jeho najnovšou zbraňou je Zombie vírus, ktorý je extrémne nebezpečný. Glenn Arias plánuje poslednú akciu, ktorá má zničiť populáciu New Yorku a Chris s jeho tímom odhodlaných bojovníkov je jediný, kto môže tento diabolský plán prekaziť. - Nie som nejako zasvätený do priebehu tejto série a nie som ani velký fanúšik Resident Evil, ale táto časť ma bavila. Animovaných hororov vela nevzniká, takže sa vždy v týchto prípadoch teším, že môžem vidieť niečo menej tradičné. Animácie sú tu slušné, postavy majú príjemné hlasy, akcie je dosť a potešia rôznorodé hry s tématikou Zombie vírusu. Nakazených však bolo na môj vkus málo, čo je zvláštne keď zvážim, že to bolo animované. To finále mi tiež úplne nesedelo k predchádzajúcemu priebehu, ale ubieha to svižne, takže ma to zaujalo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tieto animované Resident Evil z japonskej produkcie mám rád, predstavujú viac, než len solídnu náplasť za jej hranú podobu v poslednej dobe, keďže po treťom diely išla celá séria prudko dolu vodou, ale aj tak ma pri nich predsa len dosť mrzelo, že nepôsobili tak obyčajnejšie, ale akoby séria rovno začala niekde uprostred celého univerza, hlavne predchádzajúci Damnation, ktorý už prakticky nebol vôbec o klasických zombiách. No tento tretí diel, aj keď sa tiež nejedná o nejaký úvod, ale rovnako o stred univerza mi konečne v plnej miere ponúkol všetko to, čo som od tejto série vždy chcel. Zápletka je prakticky klasika, niekoľko dôležitých postáv a starých známych spojí svoje sily, aby zastavili mimoriadne nebezpečného obchodníka so zbraňami, medzi ktorými nechýba aj vírus meniaci ľudí na zombie, pričom sa tu síce možno nájde pár trochu priemernejších miest, ale nie je to nič, čo by mohlo nudiť a väčšinu času je to veľmi solídna žánrová zábava, ktorá ponúkne niekoľko dlhých prvotriednych častí. A veľkým plusom sú rozhodne samotné postavy, hlavné trio už jednoducho nemohlo byť lepšie, Leon, Chris a Rebecca vytvorili perfektný tím, či už v akcii, ale aj mimo nej, k tomu slušný hlavný záporák a ani tých pár vedľajších postáv nie je zlých, len už v porovnaní s ústrednou trojicou očakávane dosť zaostávajú a ani nemajú moc priestoru. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je jednoducho vynikajúca. Je jej tu pomerne dosť a je nielen vizuálne a technicky prvotriedne zvládnutá, ale aj slušne rozmanitá a ponúkne všetko to, čo od univerza Resident Evil aj môžem chcieť v tej najlepšej možnej kvalite. A to rovnako tie hororovo ladené, ako aj čisto akčné sekvencie. Už úvodná sekvencia je skvelá, nedá si pri nej nespomenúť na prvý hraný film, či už lokáciou, ale aj parádnym momentom s natiahnutými drôtmi. Film ponúkne aj výbornú naháňačku na motorke, prekvapivo slušný finálny súboj, ktorého som sa ale inak obával, tieto súboje s bossmi ma nikdy moc nebrali, ale tento ponúkol viacero slušných momentov, no a vrcholom filmu je rozhodne celá sekvencia v chodbe plnej zombií, v ktorej Chris a Leon naplno predvedú, prečo sú to takí borci, toto je scéna hodná mnohých pozretí. A užil som si aj ten zvyšok. A čo sa celkovo vizuálnej stránky týka, jedine spomínaná naháňačka na motorke sa mi zdala ešte trochu nedoladená, ale inak je všetko prvotriedna kvalita. A nesklame ani hudba. Takže pre mňa je Resident Evil: Vendeta rozhodne najlepší diel z tejto animovanej série a aj jeden z najlepších animovaných akčných filmov. Na takto parádnu akciu si z podobných filmov snáď ani nespomínam. Ak bude ešte nejaký diel, dúfam že presne v takomtu štýle. 80% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nejnovější animovaný Resi film bohužel celkem zklamal, pokud se bavíme o ději a scénáři celkově ... a moc tomu nepomohly ani facial animace propůjčené od Bioware. Nicméně určitě bych nezahazoval, jelikož pokud se soustředíme na poslední půlhodinku, tak ta je napráskaná akcí, která je opravdu na jedničku s hvězdičkou. Škoda, že jí tam nebylo kapánek více. Uvidíme, s čím japončíci vyrukují příště ! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nedisponujem pocitom sklamania, pričom som rád, že samotný priebeh určitými momentmi pripomína práve hru. "Resident Evil: Vendetta" totiž na rozdiel od filmu, disponuje aspoň ako takým kúzlom, vďaka ktorému som si najmä v úvodnej tretine, rád "zaspomínal". Nie je tu príliš čo hodnotiť. Príbeh jednoduchý, akcie je asi aj dosť, o kvalite nemá zmysel diskutovať, tá je proste výborná. Záver je už klasicky "game over" z množstva pokračovaní arkády, no stále lepšie ako tá hraná "pičovina", ktorá až na dve časti (I, III), neponúkla absolútne nič, čo by samotnú RESIDENT sériu opätovne prebralo k životu. Zrejme omnoho viac zostanem fanúšik prvotných častí "hry", než kadejakých lacných náhrad s Millenou z Ukrajiny - 65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V životě mě tolik neštvaly pistole s nekonečnýma zásobníkama a taky nesmrtelní hrdinové, vyhýbající se směšnými chvaty střelbě z nepřátelských stran. Ale jinak celkem dobrý. Krásně animovaný akční béčko, od kterýho když člověk nečeká nový Final Fantasy (přijde mi, že stylem to má k Esenci života hodně blízko!), tak prostě nemůže urazit; minimálně první neakční polovina tolik nebije do očí svou přehnaností. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Z těch animovaných RE, se mi Vendeta líbí ze všech nejvíce. Napětí, akce a hlavně svižnost se posunula kupředu. Ale jak už bývá zvykem u těchto animovaných verzí, některé akční scény pozbyly logičnosti a vysmívaly se i fyzickým zákonům, což u některých scén bylo bohužel dosti úsměvné. Typickým příkladem byli ultrasupr rychlí zombie psi nebo Leonova motorka. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší 3D film na motivy Resident Evilu. Daleko lepší než starší filmy(i když ty se mi líbily taky). Co taky naprosto vyniká je animace která je dokonalá. Líbilo se mi zkloubení hororu(Spencer vila) a akce jako z Residenta 6. Dost jsem se bál protože recenzenti tady n csfd film celkem hejtí(po dokoukání a přečtení pár komentářů, mi je ale jasné že hodně malé procentu hrálo hru),Leon a Chris zabíjejí BOW po stovkách. A hodně easter eggů potěší(jako například když se Aaron pomalu otáčí, což evokuje Resi 1). Za mě spokojenost jen hlavní padouch je trošku o ničem a klišé. Každej se mstí za něco což možná někoho znechutí, mě ale ne. BTW Neznalost plno lidí co nadávaj že tu nejsou zombie...... Já se jenom směju to píšou opravdu "profíkové", zombie tu nejsou jsou to BOW(Bio Organic Weapon) která se vyskytuje i ve hrách. Film se mi dost líbil, jen jsem trošku nasranej na ty "recenzenty" kteří očividně vědí o lore Resiho hovno. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Zatímco filmová série, leží kdesi v prachu a snažím se na ni zapomenout, tak tenhle animovaný Resident mi na tváři vykouzlil úsměv a udělal mi obrovskou radost. Zatímco první polovina, by se dala považovat za horor, (super barák Spencere) tak ta druhá je zase ryze akční jízda, ale jaká. O takových akčních scénách a choreografii, se může Andersonovi jen zdát, v těch nejdivočejších snech, Leonův a Chrisův průchod skrz zombíky, je naprosto dokonalý. Ale i zbytek akce se nemusí stydět, sou tu bitky, střílení, honičky a přitom to stále má atmosféru, dostatečně napínavou, aby vás udržela do konce. Jo Chris, sice vypadá trochu mexicky.........jajajajajjajajah bien dicho carajo a Rebecca je z nějakého důvodu naživu, to jako hodně wtf ??? Ale jinak dobrý, je tu zmutovaný virus, který dělá zombíky agresivnější a chytřejší, logicky sou tu zombie psy, a vrcholem je Tyrant co nosí na zádech chobotnici, jo trošku úchylné. Co se týče hlavního záporáka, víc klišoidní, být nemohl, ale na druhé svatbě mně jeho padoušství pobavilo. Hezké zpestření a mám chuť dát, nějakého herního Residenta, tenhle film doporučuji. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja som bol zvedavý na "Resident Evil: Vendetta." Možno to bude divné, ale ja som sa skutočne na tento film tešil. Z dvoch dôvodov. Veril som, že zmaže bolestnú spomienku na tú nemenovanú januárovú príšernosť, čo som odsedel v kine, a súčasne som sa tešil, že opäť budem mať možnosť vidieť svoje obľúbené postavy. A dokonca sa tentokrát spoja do boja proti novému zloduchovi menom Glenn Arias. S výsledkom som spokojný a dokonca si viem predstaviť, že k tomuto filmu by som sa vráti. "Resident Evil: Vendetta" podobne ako jeho dvaja predchodcovia totiž išiel cestou, ktorou som chcel, aby išli filmy od začiatku. Priniesť nám postavy, ktoré poznáme a dať im presne tú istú charizmu, akú si pamätáme z hier. A všetko to tu je. Nevidíme niekoho, kto hrá Leona alebo Chrisa. Vidíme tu Leona a Chrisa. A ich tímový duch v tomto filme funguje. Rovnako dobrou postavou je aj Rebecca a dáva tam správnu dávku srdca. Glenn Arias je podľa mňa vo väčšej časti filmu vynikajúci zloduch. Má skvelý dôvod pre svoje konanie, jeho kroky sú premyslené, pôsobí veľmi inteligentne a dokonca počas boja s Chrisom vidíme, že nie je zrovna slabým súperom. Možno by som bol ale spokojnejší, keby ostaneme pri prvom súboji a nerobili sme tu ešte aj jeden obrovský boss-battle. Toto je staré a nefunguje to. Rovnako animácie. Občas vynikajúce, no napríklad naháňačka Leona s infikovanými psami - "Na čo som sa to vlastne tam pozeral?" Môj osobný dojem z tohto filmu je ale hlavne ten, že narozdiel od prvých dvoch dokázal lepšie rozprávať príbeh. Nemali sme toľko odbočiek a ciest mimo trasu. Príbeh je odrozprvaný v pohode a aj záver je pre mňa veľmi uspokojivý. Celkovo som si asi viac užil Resident Evil: Damnation, ale to nemení fakt, že aj tento film by som si pokojne pozrel znovu. Ako film to funguje, má to skvelých hlavných hrdinov, dobrého zloducha a okey bočné postavy. Akcia je dobrá, animácie sú dobré, no rozhodne nejaké veci chýbali na to, aby som bol spokojný na sto percent. Určite to ale doporučujem viac, než posledný Andersonov film. Zvážte si sami. Ja za seba hovorím, čenite si to. Hodnotenie: B ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Animovaná Vendetta funguje mnohem lépe než poslední hrané RE filmy. Na úrovni starších animáků bych ji přirovnala k Damnation, to znamená nijak převratný příběh, ale skvělá akce, kterou každý fanoušek Resident Evilu ocení. Já si chrochtala spokojeností. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Akční zombie řežba, co se může zdát jako půlhodinová rychlokvaška. Kennedy s Redfieldem machrujou jeden vic než druhej za doprovodu parádní hudby a vskutku nejvíc se povedla animace. Děj trochu předvídatelný, záporáci slušný husťáci, že ani ten Wesker mi tam nechyběl. Zombici natuněný a rychlý, ale to se dalo polknout. Delší stopáž by asi neuškodila. Doufám v další díly. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné, ale trochu matné doplnění slavné filmové/herní série. Každopádně výrazně lepší, než jakýkoliv film s Millou J., ale z animované Resident Evil série spíše slabší kousek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Capcom si stejně jako Anderson dali se svým dalším přírůstkem pěkně na čas, ale u nich se to dá prominout, protože se převážně věnovali tvorbě dalších dílů v herní sérii. Navíc se mnohem intenzivněji věnují svým vytvořeným postavám, které jen tak ledabyle neodsunují na druhou kolej, jako tomu bylo u filmové série Resident Evil. Tentokrát se diváci kromě Leona dočkají i další důležité postavy Chrise Redfielda. Ten se sice objevil i ve filmu Resident Evil – Afterlife (2010), kde jej ztvárnil můj oblíbenec Wentworth Miller, ale zde ho Paul W.S. Anderson nedokázal nějak efektivněji využít. Japonci stejně jako u předchozích dílů Biohazard: Degeneration a Biohazard: Damnation dokázali kromě zajímavého příběhu vytvořit i slušnou dávku atmosféry, která sebou kromě porce napětí přináší i velice zdařilou animaci. Osobně jsem větším fandou animované série, nežli té filmové. I díky ní jsem se rozhodl, že se přece jenom pokusím získat většinu her Resident Evil, přestože žádný velký „pařmen“ nejsem a nemám na to ani moc čas. Tentokrát jsem si dokázal užít příběh hned od první minuty, protože se na nás valí jedna akce za druhou. Nemrtví i nejrůznější mutanti na sebe nenechají dlouho čekat a hlavně to pěkně odsýpalo. Vzhledem k probíhajícímu ději však musí lehce zkritizovat závěr, protože ten už mě tolik neokouzlil. Přemrštěný finální souboj a kupící se nelogičnosti zřejmě neuniknout vaší pozornosti stejně jako té mé. 60% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vendeta je dalším povedeným přírůstkem do animované série Resident Evil, která nechává hrané filmy daleko za sebou. Opět je tu dechberoucí animace, rozumný počet hlavních postav, které dobře známe z herní série a nový záporák Arias. Po vzoru jakéhokoliv dílu herní předlohy je tu parádní závěrečný boss-fight, který narozdíl od herních předloh není potřeba několikrát opakovat. Za mě tedy velká spokojenost. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím Resi animákúm graficky naprosto někde jinde. Dobře se na to kouká a to včetně dobře rozanimovaných postav a jejich mimiky. Příběh tradičně trochu pokulhává, ale alespoň jeho podání je příjemné a tentokrát zdaleka nejstravitelnější. Bavila mě i akce, která překvapí dobrou bojovou choreografií a hravými úhly kamery. Akorát toho samoúčelného gore je občas možná až moc, byť chápu, že krev a létající končetiny k této herní sérii neoddělitelně patří. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vo videohernom svete Resident Evil, som laik. Jovovichovej filmové dobrodružstvá, ma neurážali a niektoré diely boli pre mňa viac ako šikovné. Dokonca aj posledný zárez RACOON CITY u mňa dopadol celkom fajn. Kameňom úrazu sú pre mňa skôr tieto CGI prepisy. Zrejme majú toho viac s pôvodnou látkou a preto mi prídu akosi uťahané. Ponúkajú akciu a aj hororové momenty, ale v nie príliš strhujúcom prednese. ()

Reklama

Reklama