Reklama

Reklama

Resident Evil: Vendeta

  • Japonsko Biohazard: Vendetta (více)
Trailer 2

Když bezohledný protivník v touze po odplatě vypustí nebezpečný smrtelný virus, kapitán protiteroristické jednotky Chris Redfield požádá o pomoc agenta Leona S. Kennedyho a profesorku Rebeccu Chambers, aby společnými silami zastavili obchodníka se smrtí a zachránili New York. (Bontonfilm)

Recenze (88)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Animácia skvelá, až na tú poslednú vec, ktorú Japonci nie a nie doladiť a to je mimika tváre. Príbeh je typický REvilácky, [[SPOILER]] vírus, zombíci, cez ktorých sa treba prebojovať až k bossovi, toho zabiť, aplikovať liek na nakazených a vyhrali sme (to, že zmením naspäť na človeka zombíka, ktorý práve dojedol posledný kúsok tváre svojej starej mamy, to už je jeho problém) [[/SPOILER]] Teda príbeh nenadchne a hlavne takmer ničím nevynikne. Zvuk a hudba je ok, ale tiež nič, čo by som si šiel zháňať. Najviac mi tu vadili drobné chyby, najmä ku koncu. [[SPOILER]] Nelogická streľba z 1 metra, ktorá trafí hádajte koľko. Ak som obor na streche mrakodrapu, kam hodím nepriateľa, ktorého mám v rukách? No predsa do múru! Tu máš bastard! Potom, keď chcem zachrániť princeznú (lebo jej dekolt s hnusnými čiernymi žilami nie je taký pekný), tak si najprv pozriem ohňostroj... no a zopár ďalších... [[/SPOILER]] Ale bolo tu aj zopár prekvapení. Pár znovu použitých vecí z iných RE, jedno podivné prekvapenie (spiderman? WTF?), a jedno príjemné (Gauss??? WOW!!! Vystreľ ešte raz, prosíííím). Celkovo to nie je zle strávená hodinka a pol, ale ak nie ste zarytý fan RE, pripravte sa, že... meh. 64% - 3* ()

ScarFace_V8 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čekání, mnou velmi očekávaná Vendetta konečně dorazila a do třetice těchto CGI filmů mě… no – zklamala? Zklamání přece nepřipadalo v úvahu, ale bohužel se tak stalo. Film opět spojuje Leona S. Kennedyho s Chrisem Redfieldem, aby se bok po boku postavili proti nové hrozbě v podobě nového viru s označením ‚A‘ vytvořený tajemným padouchem Glennem Ariasem. A tady přichází první kámen úrazu. Padouch, od kterého se očekávalo různé, nehledě na veškeré teorie před vydáním – tenhle vznikl pouze pro potřeby filmu a veškerý potenciál postavy je pryč. Po velmi dlouhé době se vrací další známá postava, která je též přeživší Raccoon City a to Rebecca Chambers. Zrovna u ní mi přišlo, že vývojáři zapomněli, že by postavy měli taky stárnout, protože na 37 let vypadá skvěle. Její postava prošla docela razantní změnou, protože najednou z holčiny co přežila Marcuse, Weskera, Caliban Cove nebo podzemí je najednou někdo, kdo musí být zachraňován. Ale budiž. Film sám o sobě působí dosti uspěchaně. Scény nejsou rozvedené nebo nedávají smysl. Prostě jako by ve střižně nevěděli co s nůžkami. Do toho film ještě nepůsobí uzavřeně, protože někdy uprostřed filmu bylo „něco“ nakousnutého, ale pak už se k tomu nevrátili. Doufám, že na to navážou v případném pokračování, avšak z důvodu opomenutí v tomto filmu by spíš vypadalo jako snaha o záchranu situace. Ale abych jenom nehanil. První polovina filmu je až s temným hororovým nádechem, druhá je už, ale akčního rázu podobně jak v prvních dvou filmech. Film se může pyšnit vážně skvělou akcí, ba co vůbec i snad jednou z nejlepších akčních scén vůbec. Animace též prošla revolucí. Skvěle vypadající postavy nebo fotorealistický New York jsou vážně skvělou pastvou pro oči. Za mne 65-70%. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Kam to mám zařadit? Stalo se to před Racoon City? Ne, jasně tam zaznělo, že profesorka z Racoon City utekla.... takže se to stalo před tím, než se T virus rozšířil po celém světě??? Nevím. Nevím. Nevím! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ošúchaný scenár prevedený do moderného animovaného hábu. Vendetta je len ďalším žmýkačom počítačovej témy z dielne Resident Evil a dejovo už nemá veľmi čo ponúknuť. Čo ma ale totálne ohúrilo, boli CGI animácie, ktoré sú v tomto snímku jednoznačne najkvalitnejšie, aké som dosiaľ vo filme videl a tu Japonci ukazujú svoju technickú silu. Minimálne za tie animácie hviezdička navyše. 60 % ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Slabší než Damnation, lepší než Degeneration. Zábavné, drsné a Chris s Leon zase skvělý. Každopádně je to minimálně na začátku nejděsivější filmový RE díl. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Abych byl fair, tak dám jen 2 hvězdy. Animáky nemám moc v oblibě, ale u mojí oblíbené série a žánru udělám vyjímku. Nicméně mě příběh nějak moc nenadchnul. Gore byly zajímavé, ale to je zde asi tak vše. ()

Werdugo 

všechny recenze uživatele

Jo to byly časy když jsem pobíhal s Rebeccou v prvních Residentech na PSX.Ale vyrostla do Krásy.A jinak Filmek se mi Líbil. ()

stihac10 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Resident Evil film vůbec. Poslední půlhodina je natřískaná akcí ala Equilibrium, všemožné kreace se zbraněmi, prostě skvělé! ()

luki00 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že za mě anime, lepší jak poslední díly hraného Resident Evilu... Akce od začátku do konce, tak jak to má byt.. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Do první poloviny to fakt vypadalo na super animák na téma zombie, pak to začalo být až moc komické. Výhodou je, že tenhle styl filmu miluji a vůbec nevadí, že zombie jsou kreslené a příběh není dokonalý k tomu, abych dal: 65% ()

Kosi.. 

všechny recenze uživatele

O něco horší, než předchůdci, myslím si. Ty akční scény (motorka a psi) už totiž hraničí s nevkusem, Leon je hroznej frajer. Nicméně doktorka Chambersová? To je mi milé shledání. :) ()

jenspifa 

všechny recenze uživatele

3.dil animované série nezklamal. Graficky nejhezčí, příběh průměr. Celkový dojem jen díky goddamn finále a hlavní 2ce je 70 % a za mě spokojenost a naplnění očekávání ()

maximusBZ 

všechny recenze uživatele

dopekla dvakrat so pri tom zaspal prebrala ma az scena kde na leona a chrisa vypalili zombici to bola scena za ktoru sa nemusi hanbit ani Serbuan Maut , preto davam tri hviezdy inak dost na nic ... ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Japonci si vytvořili vlastní svět Resident Evila co naprosto ignoruje původní linii. Kromě toho že to nikam nezapadá a souvisí to lehce s hrou je to trapárna. Trapnější souboje jinde vidět nejde. Zpracováno dobře a za to 1* ale jinak je to jen protáhlé video ze hry. ()

leonskennedy 

všechny recenze uživatele

Opět Resi jako hra to je ok.Všechny tři postavy reálně ze hry to je super Leon ze začatku trošku nevrlej ale jak začne akce už opět vynikajicí.Rebecca roztomilá i když už jí není 18 jako v prvním díle hry na PS one Resident Evil(1998). ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Na animák takřka perfektně působící akční jízda, i ten děj ušel. Jen škoda toho trošku zbytečného rambo stylu a nekonečné střelby z nekonečných zásobníku s nekonečně odolnými hrdiny. ()

Reklama

Reklama