Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sice nepatřím do generace mileniálů a spousta věcí které tam jsou mě trošku míjí,ale hodně mě bavila ta forma a na to,že se jedná o tak krátkou věc běžícíc na stramu je semestr mnohem životnější než libovolný seriál z české tvorby na standardních televizích.Myslím,že bych snesl i víc dílů,jakkoliv ten poslední byl nejslabší a to chvilkové přepnutí do jiné formy bylo zároveň tím nejslabším z celé série...70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který ze začátku až tak nevtáhne... to až postupem času. Poměrně bezduché dialogy vs. dost zajímavé zpracování (obrazovky počítačů). Jenže seriál dospívá divákovi před očima stejně jako hlavní postavy. Vystřízlivění na závěr je super a pointa obstojná, byť bych si finále dokázal představit o něco delší. Palec nahoru hlavně za všechny ty drobnosti okolo, výborně odpozorované vzorce chování uživatele facebooku a internetu všeobecně. Detaily jako uvěřitelné rozmístění ikonek na ploše dělají totiž hodně. Semestr je seriál určený pro specifickou cílovou skupinu, do které se řadím taky a v řadě věcí se i chtě nechtě poznávám... bohužel. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou dvě. Mladý pár (Anna Linhartová, Jan Hofman) rozdělený přítelovým studijním pobytem v Berlíně. Jde o jednoduchý námět, jeho působivost však zdůrazňuje forma: vyprávěn je (téměř) výhradně prostřednictvím počítačových monitorů a mobilních displejů, které zaznamenávají snahu hrdinů zůstat v kontaktu. Tento syrový formát přesvědčivě přibližuje zahlcení mnohdy banálními, jindy zase život měnícími informacemi, jakému se člověk na internetu vystavuje. Primární přesto zůstává odvyprávět příběh.Způsob vyprávění je přirozený a přehledný. Scénář nezapře, že ho vytvořili lidé ve věku hrdinů, kteří žijí podobně jako oni a vypráví do určité míry o sobě, byť prostřednictvím fikce. Seriál se nese v duchu minimalismu a zobrazení každodennosti. Snad žádný český televizní nebo filmový projekt proto doposud nevytvořil tak živoucí postavy patřící k pokolení zajištěných mileniálů. Nejde o hrdiny zvlášť sympatické (v mnoha ohledech spíš naopak), ale rozhodně živoucí. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Formálně progresivní počin, trefně reflektující život a způsob komunikace a myšlení dnešních mileniálů. Šest exkurzí do odosobnělých ploch počítačů je zároveň zdatným cvičením ve vnímavosti, kdy každá epizoda představuje skutečně náročný divácký zážitek, jelikož se na obrazovce odehrává několik akcí najednou. Naprosto skvělý produkt dnešní doby, v němž se odcizení stává módním trendem a zároveň zdrcující vztahovka gradující do smutné reality. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ale hovňajz seriál o mladejch, protože pokud jo, tak si zasloužíme leda tak sešlehat napájecím kabelem od laptopu ((o=´ Na první dobrou je pro mě dost překvapující, jak jsou obě hlavní postavy nesympatické, Damián je namachrovanej, nepříliš bystrej hajz, zatímco Amálie je pseudoéterická inťouška, co studuje filmovou vědu... Ehm .... Jenže bacha, ono to fakt dobře funguje, protože když jsem neměl komu fandit, tak mě tohle voyerskej styl natečení neskutečně bavil (jen a pouze snímání plochy obrazovky, čili skype, facebook a podobné vifikundační piškuntály). Navíc je hrozně moc příjemné, že se tu jede spíš v náznacích, detailech a nejednoznačnostech, to je jednoduše hrozně fajn, osvěžující a v kombinaci s formou natáčení i neskutečně funkční. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama