Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Recenze (208)

malylada 

všechny recenze uživatele

Vynikající a originální nápad. Naprosto přesná ukázka dnešní doby, situací a přesně, co každý v dnešní době děla. Útržky krásně spojený v jeden příběh a divákovi servíruje mnoho věcí na zamyšlení. Některé momenty jsou méně zábavné, ale tvůrcům se podařilo, ale v celku to působí velmi dobře. Klobouk dolů.......7/10 ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Semestr je rozhodně zajímavý počin, který člověka svým zpracováním zaujme. Bohužel forma není všechno. Je to zajímavá sonda to dnešní mladé generace, do které také spadám. Musím tedy přiznat, že jestli tohle jsou typičtí zástupci mojí generace, jsem rád, že jsem "divný", protože právě postavy mi nejsou ani trochu sympatické, díky čemuž jsem seriál už dojížděl na sílu. Damián je tak trochu zmetek, ale jeho jsem alespoň v něčem pochopil (ale debil to je prvotřídní). Co se týče Amálie, tak s tou bych asi nevydržel ani mluvit. Velkým problémem je pro mě poslední díl. Když už je konec točen klasicky, tak jsem myslel, že to povede k nějaké pointě. Nestalo se, nebo jsem jí aspoň nepochopil. 60 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který ze začátku až tak nevtáhne... to až postupem času. Poměrně bezduché dialogy vs. dost zajímavé zpracování (obrazovky počítačů). Jenže seriál dospívá divákovi před očima stejně jako hlavní postavy. Vystřízlivění na závěr je super a pointa obstojná, byť bych si finále dokázal představit o něco delší. Palec nahoru hlavně za všechny ty drobnosti okolo, výborně odpozorované vzorce chování uživatele facebooku a internetu všeobecně. Detaily jako uvěřitelné rozmístění ikonek na ploše dělají totiž hodně. Semestr je seriál určený pro specifickou cílovou skupinu, do které se řadím taky a v řadě věcí se i chtě nechtě poznávám... bohužel. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Co tim jako chtěli autoři říct? Že vztahy přes displej/obrazovku jsou plochý? Myslim,že nabídnutý potenciál je tu trochu promarněn a Damian byl idiot. Ta podprsenka... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

O něco to nadhodnotím, abych motivoval kohokoliv, kdo by se chtěl vydat podobnou cestu, že rád uvidím další podobné projekty. Kvalitně provedeno, občas mi ale šla hlava kolem z toho, kolik věcí najednou postavy stíhaly dělat. Coby člověk znalý počítačů i filmových trop jsem některé dialogy velmi ocenil. Největší plus byla neotřelá forma, napadá mě momentálně jen jedno stylem podobné zpracování, a to Modern Family S06E16 s názvem Connection Lost. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Sympaťáci. Hlavně Pavlínka. Mám upřímně rád ony prostoduché, naivní, copaté dívčiny, s kterými si nemám vlastně vůbec, co říct. Pokud mi tedy nenadávají do zakrslých krtků! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(S01E01-E04) - Asi je to dobrý nápad, ale jsem na to už starej a tudíž mě to míjelo asi tááááákhle. Další díly jsem už nepokoušel. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíc žeru ty Ufajry a fakt, že voba maj fakticky svoje profily tady na ČSFD a zrzka je ještě ke všemu aktivní! (Sorry za stalking.) Bechdel test není Bechdelův. Hejtuju fetky, stíhačky a moralizující pozérky. O to kouzelnější je, že jsem úplně stejné prokrastinující pako jako Damián a radši se podívám na striptýz holky s umělejma prsama, než abych komunikoval se svojí zrzavou fiflenou, která chytá deprese z toho, že její máti má rakovinu, že její vymatlaná kámoška s mozkem z kokainu to dotáhla bez nějakýho vlastního zapříčinění do Paříže (není o co stát) a že její nejlepší kámoš, gay, má sex častějš než ona sama. Stejně tak kouzelná je forma vyprávění týhle vztahovky na dálku s postavama, který sice považuju za uvěřitelný, protože se minimálně v Damiánovi celej vidím, ale za zbytečně dohnaný do extrému, protože nevěřím tomu, že by žádná byť sebevymaštěnější pipka opustila svojí matku, která bojuje s rakem, jen proto, aby v Berlíně u svýho kluka dělala někde bůhvíco za job. Zajímalo by mě, jak hořká ta pilule s mailem z minulosti byla, když si ta nána zrzavá vybavila, kolik toho mohla v Praze prohulit a prošňupat ^_^ V každým případě po formální stránce zajímavej počin mladýho ansámblu, herecky (aspoň co se týče Amálie a Damiána) uvěřitelný, režijně v několika epizodách překvapivě silný, a to bez ohledu na to, jak lehký nebo těžký takovýhle dopisní zpracování přes skype mohlo nebo nemuselo být. Easter eggy beru. Digguju pohled na současný vzdělání, sám jsem si po pěti semestrech vejšky řek to samý a šel do toho Utrechtu. Respekt český (filmový / televizní) omladině, do budoucna přeju spoustu úspěchů. První a poslední epizoda nejslabší, byť poslední má vtipnej epilog po vypnutí počítače a přechodem formy, kterej mě ve výsledku pobavil. Samotná pointa je přesto nejslabším článkem samotnýho seriálu a potřebovala by buď prohloubit třeba úmrtím matky, nebo opuštěním Damiána; nebo třeba kompletním překopáním. Ale to už je na jinou diskuzi. Peace out, virtuální živote - jsem rád, že nepatřím k těmhle mileniálům, moje soušl sítě sice jsou, ale spíš jen tak k tomu, abych na Vánoce popřál happy holidays, takže spousta z toho života na fejsbuku a snapchatu a bůhvíkde mi trochu unikala :) ()

Ligter

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelný a ze všech stran snadno napadnutelný Semestr je ponejvíce důsledné naplnění veškerých představitelných stereotypů halící se za generační výpověď. Podle všeho je natolik realistický, až z toho nejde vyvodit nic skutečně druhovýznamového, co by vedlo k nějakému většímu divákově nepohodlí. Celý seriál se víceméně jen do závěru bezkonfliktně překulí, aniž by díl co díl na sebe nenabaloval klišé počínaje prací v kavárně, konče zahleděností se do filmové vědy. Nevím, jestli mě štve víc to, že se to realitě až moc připodobňuje, nebo to, že tvůrcům nebylo záhodno jít o poznání alternativnější - autorsky odvážnější - cestou. S každou další epizodou to pak vypadá jen jako otrocké odškrtávání položek (lajky, skajpy, srdíčka). _ Ale i tak jsem rád, že to vzniklo. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi originální formát a k mému velice milému překvapení celkem kvalitní scénář a přirozené dialogy, (tedy krom Josefíkové, která to má v popisu práce :D, jediná výtka, co mám, se tam moc rychle střídají plochy jednotlivých aplikací a přibližování např. dokumentů, pro mě dost nepříjemné na oči, ale asi trochu subjektivní, páč nejsem mileniál ;) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistý nakolik  Semestr představuje  nějákou skutečně výpověd o současné generaci,  ale já se u něho bavil, i když mi postavy byly střídavé sympatické a totálně nesympatické. Palec nahoru za svěží formu, nápad snahu a narážky na Fílu.  Anna Kameniková a Eva Josefiková k tomu skvěle hrají a ještě lépe vypadají a Amálka tady má i hodně zajímavý účet. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Něco tak originálního z české tvorby jsem dlouho neviděl. Poutavé, nenudí a sám se v několika věcech i vidím. Oba hlavní herci jsou přirození a já jen doufám, že podobných pokusů uvidíme více. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální pojetí, který docela dobře funguje a zvládá dost dobře vyprávět to, co vyprávět chce. Žel bohům to poslední díl docela zabije, protože ta "pointa" nijak moc člověka neodstřelí a skončí to tak vlastně nijak. Ale jako obraz dnešní doby to funguje poměrně dobře. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Respekt. Všem, co se podíleli. Sedláka a Kopřivu hlídat. Škoda každé zasloužené facky, která padne vedle. Tahle trefila. A štípe. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

No jako já nevím. Zajímavej nápad využít tenhle zatím neokoukanej formát, ale mám trošku problém s celou tou scénáristickou stránkou. Nic moc se tam neděje, jednotliví aktéři se dají snadno rozřadit do určitých společenských škatulek (třeba holka s velkejma kozama a malým mozkem...). Prostě všechny postavy představují jakýsi archetypy, který společnost patrně přisuzuje Generaci Y. Ale to přece nemůže být pro diváky zajímavý. Takhle to prostě v životě nechodí, většina lidí má přece mnohem zajímavější, komplexnější a originálnější osobnost. Ale postavy tady se chovají jako naprostí idioti, kterým bych nejradši dala přes držku. A přitom je chování všech postav strašně prvoplánový, předvídatelný a zdánlivě šokující. Na mě to celé působí jako jakási telenovela pro mladý. A ani mi nepřipadá, že by to mohlo zaujmout reálnou generaci Y. Dokážu si představit, že to osloví třeba teenagery, kterým ale není víc, než dejme tomu 17. Mýdlová opera pro odrostlý děti. A tohle má být obraz dnešní generace? S tím se teda neztotožňuju. Já do týhle generace patřím taky a rozhodně se nechovám tak kreténsky jako postavy v seriálu, ani mí kamarádi se tak nechovají. Šlo z toho vytřískat víc, čekala jsem nějkou syrovou hořkosladkou výpověď o dnešní generaci mladých, dostala jsem jen jakejsi prefabrikát s pozlátkem, kterej se snaží působit hrozně damaticky a reálně. Bohužel mu to moc nevychází. Btw: v průběhu sledovaní mě napadla myšlenka, jestli by zveřejnění mých aktivit a konverzací na internetu nebylo zajímavější a zábavnější, než celej tenhle pořad. Jo a ještě jedna poznámka na konec. Do podobnýho projektu by mi asi víc seděli úplně nový neokoukaný tváře, který nikdo nezná. Netuším, proč se tvůrci rozhodli do rolí obsadit herce, kteří už pár zářezů ve svý kinematografii mají. Ale to už je opravdu jen detail. ()

MessiM 

všechny recenze uživatele

Semestr je podle mě i docela povedené dílo na streamu, které je určeno mladší generaci. Ale mladší generaci od mladé generace, protože se v něm spousta z vás určitě najde. Skvělý námět a styl, na první pohled zaujme. Každopádně si pokládám takovou otázku, jestli přijde jen mně, že Honza Hoffman svou roli hraje dobře, ale Anička Linhartová ji ani hrát nemusí a „taková“ je i ve skutečnosti? ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zajímavě koncipovaná sociální sonda do života generace, ke které se taky řadím. Proto mi zřejmě hrdinové, ač vlastně nesympatičtí (Damián extrémně), byli něčím blízcí. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Škoda dějového rozpadu. Nějak mi mezi předposledním a posledním dílem chybí jeden díl, v kterým by se aspoň trochu osvětlilo jak se nakonec jejich vztah utvářel a proč to dopadlo tak jak to dopadlo. Jinak supr forma a supr vtípky kolem. ()

Reklama

Reklama