Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Recenze (208)

Babous 

všechny recenze uživatele

Spolu s Kosmo a Pustinou je tohle pro mě náznak toho, že česká televizní tvorba se snad pomalu začíná vzmáhat a aspirovat někam výš než jenom zaplnit čas mezi reklamními bloky. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je lepšie sledovanie hlúpych videí, debata, čo kúpiť, diskusia o tom, ktorá pornstar je lepšia alebo celkové preskakovanie z témy na tému bez hlbšieho významu? Vzťah dvoch fyzicky vzdialených ľudí je tu zobrazený dosť skratkovito a prokrastinuje kvôli vyššie uvedenému a tak jeho zobrazenie nemá veľkú hodnotu. Akékoľvek využitie tém konzumnej spoločnosti bolo lepšie zobrazené v Black Mirror. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pro mě smrtící lektvar nudy, ve větším než velmi malém množství by mě to spolehlivě zabilo. Jedna pecka za (z mého pohledu) originální formu a druhá za (opět z mého pohledu) věrné zachycení většinového životního stylu generace mladých lidí začátku třetího tisíciletí. ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Dávám si facku, že jsem takovej nadávač na českou tvorbu. Protože zcela očividně tady může vzniknout něco naprosto nápaditýho, skutečnýho a dobře zahranýho. Tohle jsem nečekala – je to skvělý, skvělý, skvělý. (A prosím bez pokračování, takhle je to perfektní!) ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Díky! ... Semestr mi ukázal spoustu zajímavých věcí: Vztah na dálku je naprd, holky jsou přes skype otravný, Filler je fajn zabiják času, Eva Hayek je moc hezká a Peta Jensen je taky moooooooc hezká :) ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

zajímavá sonda do dnešní generace Y která je závislá na sociálních sítích...nebýt toho nemastného konce mohlo to být skvělé... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromne prekvapeni. Na prvni dil jsem koukal jen kvuli svezi a neokoukane forme ale velmi rychle si me to ziskalo. Jako zachyceni postmoderniho sveta mladych to funguje skvele. K tomu minimalisticky vypraveny dej, v kterem jsem se videl vic nez bych si pral, neprijemny realismus a je zadelano na konecne poradnou generacni vypoved. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

To, co zpočátku vypadalo jen na "celkem fajn nápad" se postupně proměnilo v silnou výpověď o tom, jak je tahle generace absolutně šílená. Co je ale zajímavé - skoro vždycky si ve filmu/seriálu najdu někoho, koho si oblíbím, s kým souhlasím, nebo kdo je mi příjemnej. Tady mi jsou prakticky všechny postavy absolutně vzdálený a často i dost odporný - Damián je příšernej, namachrovanej blbec, Amálie je (rádoby)hipster, který ví všecko nejlíp a který každýho kritizuje a okamžitě hodnotí na základě absolutně nesmyslnejch záležitostí. Pauline má v hlavě vysavač a Šimonovy rady jsou fakt k nezaplacení... Mrazí mě z toho, jak moc reálný to celý je. Takhle já žít fakt nechci. Dodatek: Závěrečný díl je úplně jiný, než celý zbytek seriálu. A dost drtivý. Tohle ve mně bude ještě asi nějakou chvilku znít. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Na plnou palbu to sice není, ale i tak tenhle nenápadný webseriál strká do kapsy spoustu áčkové produkce. Forma je parádní (ten díl Modern Family mám hodně rád) a navíc z každého dílu pryští autenticita, která až zabolí. Navíc jsem se znovu ujistil, že mi v tomhle druhu komunikace miliniálů už dávno ujel vlak. Závěr je jak rána na solar. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Na české standardy hodně nadprůměrné drama, které divákovi předkládá celý příběh zejména skrze internetovou komunikaci. Děj je sám o sobě poměrně klasický, tak akorát pokryje dvě hodiny vysílacího času. Na druhou stranu mě hodně potěšila forma. Vše je přehledné, svěží, chytré a hlavně funkční. Prostě super! Víc takových pořadů na Streamu by určitě nevadilo :) ()

TomVyhnak 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu dávám 3/5, nic se nemá přehánět. Není to nic extra, ale krásně to odráží moji generaci. Post produkce se mi líbí, přehnané mi to nepřijde. Pro některé uživatele tady: ano, opravdu se dá zvládat u skypování tolik věcí a ano, 9gag stále frčí :) ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Což o to, pro posrané hipsterské sémě to musí být seriál o stereotypu dnešní generace, od které se chtějí lišit, ale přitom jsou to právě oni, kteří se tak chovají. Tento počin silně vtáhne do svého děje, teda měl jsem to hodit do uvozovek. On ten děj není zase mistrovsky napsán, síla je spíše v pravdivosti, která plodí uvěřitelnost. Na první pohled zbytečné klikání vytváří onen efekt skutečnosti. Je to něco, bez čeho by se tento pořad neobešel, protože to je na tom seriálu nejzajímavější sondou do duše obou. Neustálé sledování, zdali je partner online, jak rychle odpovídá, s kým se zase spřátelil na Facebooku z čehož soudí pomalu nevěru, co dělali. Zatímco Amálie je nudná přecitlivělá hysterka bez trochy sebeúcty, tak Damián zase nemá příliš vyvinutou empatii... nebo prostě hledá jenom příležitosti a se svým vztahem je spokojený, zatímco Amálie to chápe jako setrvačnost, ze které se chce nejspíše vymanit. Nejhorší část seriálu byl divný začátek a naprosto slabý konec. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že první díl by mě asi nezahákoval, kdybych nemusel být o víkendech v práci a měl s sebou na koukání něco jiného. Ale popravdě jsem rád, že jsem se dostal k říjnu a pak to už krásně jede. Přiznám se, že posun na skluzavce byla i Linhartová, kterou fakt žeru. Jako by tu fotogeničnost uměla zapnout a vypnout. Dialogy jsou opravdu hodně ze života. Třeba je to tím, že jsou tvůrci zhruba mého věku, ale je to věrný a často jsem měl pocit intimního dejá-vu. Takže čekal jsem málo, dostal jsem opravdu hodně. (není někde nasdílená složka Bětka?) ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, abych se na seriál díval tak rozporuplně. Upřímně… když jsem poprvé viděl tento seriál, ukončil jsem ho po pěti minutách se slovy „odpad!“. Nicméně po druhém zkouknutí musím říct, že dobrý. Poměrně zajímavý nápad, zajímavé zpracování a upřímná sonda do života mladých působí přirozeně a věrohodně. Sice jsem měl problém s hlavní hrdinkou (moc nemusím nihilistické intelektuálky, co mají všechno na háku a přitom stolkují všecko co se pohne) a občas byly scény zbytečně přehnané, ale jako sonda do soukromí mladých, dobré. ()

Reklama

Reklama