Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Recenze (208)

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Září bylo velmi nudné, ale dala jsem tomu ještě šanci dalšími díly. Ovšem výpoveď o generaci Y, kterou jsem i já, jsem čekala trošku jinak. Tato generaci sice komunikuje převážně přes texty, ale proboha nejsme dementi a umíme žít... ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Jako spousta jiných se v seriálu v určitých situacích často vidím. Úplně mě dostává reálné zobrazení dnešního života na sociálních sítích. Hlavně ta roztěkanost, nesoustředění se a neschopnost života bez Google u většiny lidí. Opravdu parádně udělaný seriál a výpověď dnešní doby. ()

vojta123 

všechny recenze uživatele

Z hlediska naší generace (mineálů) jsem se v tom docela viděl, ikdyž některé věci dělám nebo využívám jinak.Co se Streamu týče, začíná se dobře rozvíjet a tyhle mikroserialy se mi začínají docela líbít. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál určitě částečně vypovídá o vysokoškolské mláděži, ale neřekla bych, že se valná většina vysokoškoláků oddává jen dřepění u počítače. Jestli můžu mluvit ze své zkušenosti, tak to byly (dva roky zpátky) přes semestr pařby, učení a brigády. U počítače tak maximálně kravinky se spolubydlou, koukání na seriály a filmy, datlování do noci s boyfriendama a skypování s rodičema no a samozřejmě to učení. Rozhodně ne takovýhle alternativní digitální život. Ten spíš jednou bude doménou dnešních náctiletých výrostků a dětí ujíždějících na minecraftu a youtuberech. ()

DassemUltor 

všechny recenze uživatele

Hrozná sracka, ale zároveň dobře natočený a do jistý míry přesný. Jsem sám z této věkové skupiny takže dokážu posoudit nakolik to odpovídá realitě a smutná zpráva je, že dost. Nicméně není to tak hrozný a každý si jede to svoje. Chápu ale starší generaci když říká že jí je na blití z toho. :))) ()

Pibi(kus) 

všechny recenze uživatele

Jakmile dokoukám všechny youtubery, jak hrajou hry, všechny kuchaře, jak vaří a všechny reality show o tom, jak lidi bydlí v domě, tak se podívám na to, jak si někdo skajpuje... ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Vynikající obraz doby. Postava Anny Linhartové již od začátku na zabtí, na druhé straně všechny ostatní sympatické a jejich motivace a jednání uvěřitelné. Skvělé grafické a technické zpracování. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Oh my god...to je asi to první co mě napadá. A pak ještě LOL, WTF... Trochu...nebo vlastně dost mě děsí, co zajímá dnešní mladé. Hulení, chlast, sex, sex, sex a pak hlavně nic nedělat a brát za to prachy. Korunu tomu dal poslední díl: "V Utrechtu dostávají 60 tisíc jen za to, že jsou." Každý ať si žije po svém, ale děsivé to je. Nicméně ještě víc mě děsí, jaké seriály v současnosti vznikají. Pokud má tohle být seriál 21. století, tak zavírám noťas, vypínám počítač a přestávám koukat na televizi. Seriál přenášený jen webkamerou a chaty mezi jednotlivými účastníky? To jako vážně? OMG... Pak se ptám, proč mají jednotlivé epizody přes dvacet minut? Kdyby každá měla přes deset, tak neřeknu ani slovo, ale z každého dílu je zajímavá asi tak polovina, zbytek jsou žvásty o ničem, které - chápu, mají doložit, jak mladí žijí, jak uvažují a jaký je současný trend jejich life stylů. Naprosto rozumím, proč se tenhle seriál mladým líbil a ještě víc, proč ho ocenili. Vždyť je to o jejich životech. Takhle oni žijí a chtěli by žít. Takhle uvažují. Dělat? Nuda...jste obětí systému. Studovat? K čemu, škola je na nic. Hulit, pařit, chlastat, šuk.t? Jo, to je ono! Je to dějově chabé, vlezlo by se to do jednoho menšího filmu a většina dílů je o ničem. Dozvíte se z nich jednu, dvě informace, zbytek minutáže je zbytečná. Proto mé hodnocení. Téma nebylo špatné, ale způsob snímání seriálu, ač přelomový, je spíše otravný po pár minutách. U mě to nastalo po sedmi minutách prvního dílu a kde bylo do poslední minuty toho posledního. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

VZTAH NA DÁLKU. To je oč tu běží slavný soude.. Jako průměrný hodnocení. Holka rezavá jak ryna na rudickým kravíně a týpek zapálenej do role asi jako zamrzlej rybník u nás za barákem. Téma sem pobral, message je z toho jasná, ale rezervy jsou tu velké jako fuky mezi dlažbou u nás před garáží :-/ jasný pane. Potenciál na 4-5, realita na 2-3. Hodnotím 3. Maucta ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Adam Sedlák je prostě šikula, a také tento formát, v české tvorbě dosud neviděný, dokázal technicky dobře ukočírovat, byť se jedná samozřejmě pouze o experiment. Vyprávění pomocí obrazovky PC/mobilu je výrazně limitující, a není to tedy jistě něco, co by se nějak uchytilo v širším měřítku. Bylo tam pěkně vidět, jak ti mladí dneska v internetové době taky nevědí co se sebou, i když mají tolik možností, a tak to bude vždycky. Já mám se semestrem vlastně jen jeden, zato zásadní problém - zda se mi, že celý seriál se pouze čekalo na to, zda spolu ti dva zůstanou, nebo se rozjedou, a nebylo to v podstatě přes všechny drobné odbočky o ničem jiném. I tak ale celkově paleček opatrně nahoru. ()

danny.79 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí zde i v okolí chválí výborný nápad Streamu. No nevím... Obdobně zpracovaný celý film jsem viděl již před dvěma lety (Unfriended) a i po první epizodě bych si místo pokračování pustil radši rádoby horor ze zámoří. Možná mám po prožitém vztahu na dálku během Erasmu problém, že se nemůžu ztotožnit s žádnou z postav. EDIT: Po shlédnutí celého seriálu zůstávám na 2 hvězdách. Seriál naprosto neudrží mou pozornost a celkově mi přijde, že na 2 hodinovou stopáž se toho v něm odehraje opravdu málo. Původní jsem si říkal, že po kompletním odvysílání na streamu si pustím vše, ještě jednou, ale odmítám na to vydat další čas. ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

Děsivá studie. Teď nevím jestli se to opravdu všechno takhle dělá nebo je to dost nadsazený. Každopádně je mi z toho dost nepříjemně. Jo a lidi by rozhodně neměli hulit nasraný, ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Tvůrci dostali originální nápad, našli sponzora v KB a asi vrhli se na jiný projekt a děj Semestru dělali jen tak po večerech. Jejich seriáloví studenti zapnuli Skype, zavolali druhé osobě a jali se brouzdat po internetu, zatímco občas reagovali na konverzaci na pozadí. Jestli to má vypovídat o generaci, ztotožním se s povrchností a neosobitostí vyplývající z bezdrátového styku. A podobně si představuju i vztah tvůrců s tímhle jejich dítětem. Protože mě ale tahle generace minula o celé tři roky a charaktery postav o celé tři světelné roky, neviděl bych v tom nějakou úžasnou výpověď. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Velký překvapení. Hlavně forma, něco takovýho jsem ještě neviděl a asi už ani neuvidím. Anička háže celou dobu parádní rypáky, tu holku nejde si neoblíbit. ()

Domislava95 

všechny recenze uživatele

Semestr vypráví o lásce, vztazích na dálku a o problémech spojené s větou “co oči nevidí, to srdce nebolí”. Samotné téma bylo vyprávěné už několikrát, tvůrci si ale tentokrát vyhráli se samotným zpracováním - seriál se totiž odehrává jen na obrazovkách notebooků a mobilních telefonů. Nesetkáte se s žádným záběrem z reálného života (update: v posledním díle ano), vše se děje přes Skype, fejsbůkovou zeď, email či další sociální sítě. I tak ale seriál dokáže člověka pohltit a to převážně díky jednoduchému vžití do situace — internetová komunikace je přece jenom součástí našeho každodenního života. Kromě toho mě ale nadchl i smysl pro detail, který tvůrci seriálu mají. Nejenom, že je na fejsbůku vytvořená fanouškovská stránka seriálu, na zmíněné sociální síti najdeme také profily jednotlivých postav. To stejné platí i pro fashion blog Pavlíny, kamarádky Amálie, který je propojen také na Instagram, Twitter a má i svou vlastní emailovou adresu. Největší radost jsem ale měla z existujících účtů Amálie a Damiána na ČSFD, které nejsou jen vytvořeny, ale obsahují i všechna reálná hodnocení a doporučení na filmy. 3* jen proto, že mě oba charaktery až šíleně otravují. ()

PrincessB 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo dnešní mladé generace, nikdy jsem nic podobného neviděla a myslím, že ani neuvidím. Neotřelý koncept, příběhy ze života a výborně zahrané. ()

Reklama

Reklama