Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Budete celý život věřit pohádkám nebo se konečně podíváte pravdě do očí? Animovaný pořad internetové televize Stream.cz odkrývá ty největší lži v nejznámějších příbězích pro děti. (Stream.cz)

Recenze (44)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

"Když se malému zfetovanému dítěti pokusíte upřít sladkost, nastane teror." Musím se přiznat, že podívat se na pohádky konspiračním okem mě dost bavilo. Takže tímto děkuji vyšetřovateli genpor. René Šlichtovi, psychologovi PhDr. Janu Rozmluvilovi, lékaři MUDr. Imrichovi Bacilovi, právníkovi JUDr. Tomáši Káněmu, architektovi Ing. arch. Prokopovi Tunelovi a sociální pracovnici Mgr. Dorotě Odebralové za to, že mě svým podrobným rozborem pohádek vysvětlili, proč s těmito zvrácenostmi nemám ohrožovat duševní zdraví svých dětí. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl o Sněhurce a víceméně je to vykrádačka jedné staré scénky Jana Vodňanského, jen méně vtipná. Podepisuju plně salahadinův komentář. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne nádherné, plné sarkazmu, obohatené o množstvo čierneho humoru s obrovskou dávkou zvrátenosti a konšpirácie. Užívateľ “EvilPhoEnix” momentálne úspešne dopuje svojich fanúšikov na “FakBúku” krátkometrážnymi horormi, no a Ja som na 100% presvedčený, že tento anime projekt stojí taktiež za veľkú pozornosť, pričom by mohol byť ďalšou skvelou variantou, ako okamihovo stráviť svoj voľný čas pred obrazovkou - HLAVNE netradične ;) ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Milí mraziví tvůrci, to, že pohádky jsou žánr veskrze hororový, úchylný, drastický a pro děti nevhodný, je věc všeobecně známá (bratři Grimmové zdraví). Tento způsob zpracování mi však přijde asi tak důležitý a přínosný, jako komentář ke složení vlčího lejna po pozřítí babičky. Pohádka je žánr, který si zaslouží mnohem více, než tuto jednohubkovou zbytečnou záležitost. Neboť - a to se ví o mnoho méně - v pohádkách je ukrytá i vysoká teologie a tolik mouder, která dnešní svět zapomněl. A že si žánr pohádky zaslouží trochu více úcty a ne jednostranné, zdánlivě zábavné "rozkrývání". ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ta myšlenka rozebrat pohádky a najít v nich všechny možné psychopatologie a trestné činy je výborná, podle mě ji však tvůrci vzali za špatný konec a zatímco přehlíželi spoustu jiných zajímavých okamžiků, rozebírali zbytečnosti a zápletky si tahali tak trochu z paty. Kromě nápadu však oceňuji také výbornou animaci. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Je pro mne docela překvapivý dramatický sešup v hodnocení jednotlivých sérií. Že by místní hodnotitele nepohoršovala konspirační a zvrácená vysvětlení pohádek, ale podobný pohled na křesťanství či naše češství už jim nevoněl? Těžko říci. Já se každopádně skvěle bavím a i když se autoři jisté repetitivnosti nevyhnou, neustále mne svými nápady překvapují a uchvacují. Z křesťanského nebe, které tvoří homosexuální obal Země, jsem šel do kolen... 100% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Týmu, který stojí za vznikem tohoto přínosného dokumentu, patří velké poděkování, protože konečně uvádí na pravou míru to, co většina z nás už tušila, a to za pomoci moderních vyšetřovacích metod a vědních disciplín. Pohádky nejsou, čím se zdají být.../// Předchozí text jsem napsal před shlédnutím třetí sezóny, která pro mě byla těžkým zklamáním. Tvůrcům evidentně došla invence a vydali se cestou trapného až fekálního humoru, čímž pohřbili všechno dobré. Jen díky předchozím řadám se mé finální hodnocení udrželo na třech hvězdičkách. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Má to sem tam nápad. Plus za technické zpracování, ale jinak mi to nepřišlo nijak zvláštní tak, abych se u toho smál. Takové klasické obhroublé prznění známých příběhů, nic víc, nic míň.. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Geniální a veskrze zábavná záležitost. Některý komentátoři tady zřejmě nechápou srandu a nadsázku a vůbec účel tohoto pořadu. A já nechápu je. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* několik epizod, které bych spočítal na prstech jedné ruky, se mi opravdu trefilo do vkusu a za ty bych dal možná i 4 hvězdičky, ale kvalitativní nevyváženost celého konceptu stahuje laťku skoro pod tři hvězdičky. Mezi plusy bych dal vtipný nadhled, konspirační teorie, černý humor a vlastně i animace. K mínusům zase srandu za každou cenu a ke konci už opakované ždímání použitých témat. Kdo má rád podobný žánr, tak si svoji oblíbenou epizodu nejspíš najde. Po třetí sérii bych určitě další pokračování nedělal. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, co je tohle zase za debilní sračku?? Lidi jsou už dnes úplně retardovaní, 77%?????? Tohle je naprosté dno, běžte si nafackovat, idioti! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ne vždy to drží skvělou kvalitu, ale prdel je to ve většině případů excelentní, nehledě na parádní zapojení reálných lidí. Navíc si Mrazivá tajemství dělají srandu z církve, což mě dokáže pobavit kdykoli. A když se k tomu přidá hate ze strany stupidních lidí, je o senzaci postaráno. 95% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto perfektní. Všichni, kterým je víc než... třeba osm, vědí, že na těch všech pohádkách je prostě skoro všechno špatně (nebo spíš jinak) a tenhle seriál s velmi povedenou animací a geniálním komentářem Pavla Rímského (dej mu věčnou slávu) mě dostal hned prvním dílem a i další čtyři epizody rozborů, pátrání a obviňování (které se povedlo zejména u Gepetta) byly naprosto perfektní, řekl bych až geniální. Mrazivá tajemství jsou skutečně jedním z nejlepších letošních českých projektů a já velmi doufám, že nezůstane jenom u pěti epizod, protože by to byla vážně velká škoda. Tahle podoba pohádek mě skutečně neuvěřitelně baví (a doporučuji jí jako povinnost pro všechny věkové kategorie a kdo tvrdí, že je ten seriál blbost, ať se laskavě ráčí zamyslet! - raději dvakrát) a podle mě jde i o jednu z nejlepších seriálových rekonstrukcí, které by se měly dostat do širšího povědomí. 100%. P.S.: Pokud opravdu stále naivně věříte v nevinnost vašich oblíbených příběhů, pak jste pravděpodobně jediná kategorie, které bych to nedoporučoval. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velice originální nápad. Někde nějací tvůrci začít musí a dle mého je toto skvělý příklad. Problém je, že postupem času a dalšími epizodami kvalita klesá. Alespoň mi to tak přišlo. Tak nějak už začnete očekávat, co přijde a ta předvídatelnost bije do očí. Pak už vám to celé začne připadat jenom jako klubko cynismu a skepse. Je to asi převážně můj čistý pocit, ale s mnoha lidmi se asi na tom shodnu. Tím to, ale neubírá na faktu, že podle mne jde o v celku velice dobře myšlený a originální projekt. Uvidíme, co z toho tito "konspirační teoretici" vycpou příště. ()

ryba443 

všechny recenze uživatele

Spíše než útok na pohádky nebo dokonce snahu odhalit jejich pozadí v Mrazivých tajemstvích vidím parodii na rádobyšokující americké "dokumenty", na takové ty které manipulují s dostupnými fakty tak, aby na konci vyšel předem autory připravený, naprosto zcestný, ale sugestivně podaný závěr. Takto ad absurdum dotažená parodie podle mě fugnuje celkem dobře. ()

Reklama

Reklama