Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Recenze (328)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, či uhádnete kto a prečo, pretože v hre je množstvo verzií, ktorými režisér divákovi pletie hlavu. Jedno je však isté. Film ma doslova pohltil. Každou minútou som sa ponáral hlbšie a hlbšie do príbehu, nechal som sa unášať úžasnou atmosférou podporenú skvelou hudbou. Režisér Oriol Paulo vsadil zase na svojich obľúbených hercov, videl som všetky jeho filmy a niektoré tváre sú už jeho klasika. Záver? Neskutočný...Tak silný som už veľmi dlho nevidel . Tá pointa, to postupné odhalenie, hlasitá hudba..., no kompletná husia koža, ktorá mi prebehla od nôh až do mozgu. Super zamotané a geniálny záver a tým pádom aj celý film. Som veľmi zvedavý čím nás O. Paulo prekvapí nabudúce. 90%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se v závěru začnou rozplétat všechny ty zašmodrchané uzly, a přidá se k tomu gradující hudba, šponující divácký zážitek za hranice uspokojivé katarze, jsem schopný filmu odpustit těch několik úsměvných momentů (hlavně v legračním chování postav, a taky co se reakcí na rádoby šokující dílčí odhalení týče). Ta pointa totiž fakt bere dech, i když si člověk kolikrát myslí, jak ji celou už na deset různých způsobů prokouknul. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prva hodina je dokonala. Napinava, emocne vypata a prekvapiva. Od polky sa to vsak zvrtne na festival wtf zvratov ako z 90. Rokov. Na druhej strane je to vsak aj dost velka zabava 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller potvrzující, že Španělům se v poslední době více daří na poli detektivních, krimi a napínavých snímků, než hororů, především duchařských. Zatímco si velkopodnikatel, který si může dovolit cokoliv (třeba vymazání svého jména ze všech policejních dokumentů), povídá se svojí obhájkyní, sledujeme jeho příběh o lásce a smrti. Funguje zde naprosto vše - herci, kamera, hudba a samozřejmě příběh, který si nechává překvapení až nakonec. Zdánlivě nevinný Doria má co skrývat... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

To, co mohla být jen uměle vykonstruovaná hříčka bez života, nakonec funguje velmi dobře díky zručné práci se subjektivní perspektivou (kvůli níž bych se na to někdy rád podíval znovu, i když více než logická a důmyslná mi přišla prostě zábavná na sledování). Zároveň mám ale obavy, že napodruhé a při plné znalosti fabule to hodně ztratí na své efektivnosti a zbyde “jen” hravě a dynamicky odvyprávěná španělská variace na Hercula Poirota o jednom sofistikovaném výslechu. Napoprvé ale převažuje spokojenost, protože Oriol Paolo to celé rozkličkoval tím způsobem, že divák, zuřivě odhadující možná vyústění, bude v závěru cítit satisfakci z toho, jak si ho film povodil a nedělal z něj přitom blbce. 80 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla skutečná lahůdka. Další z těch geniálních scénářů, kde si tvůrci vystačili s deseti herci! Někdo by si možná v úvodu mohl říci k čemu 106 minut filmu k tak banální úvodní zápletce? O čem bude ta další hodina a půl? Ale bát se nemusí. Scénář je v pravdě geniální a i nepříjemného napětí je film plný. Zprvu jsem si říkal, že tohle téma tu už bylo mockrát. Někdo někoho kilne a  aby se na to nepřišlo, v rámci zametání stop páchá další zločiny, ale při tom dělá i stále více chyb. Já na detektivky nikdy moc nebyl, ani mne nebaví je číst a tak jsem pointu neodhalil. Respektive jsem měl jednu z teorií, která ve filmu zazněla, ale kterou nám nedektivkářům tvůrci schválně naservírovali, abychom si mohli říkat jak jsme dobrý a jak je ten děj easy... O to větší byla ta rána, když mi spadla čelist z výšky na stůl v závěru filmu. Super záležitost a s čistým svědomím dávám za 5 křížků do mapy. * * * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se cejtil jako seňor Doria, když ho mimořádně přesvědčivá MgA.MUDr.prof.Doc.Phdr. Virginie štěpí na atomy, aby mi za bombasticky vygradované hudby uspořádala brada bendžíííí-jump ku podlaze. Vytknout se dá asi ledasco, ale proč si kazit dojem z podobného nářezu. Už jen práce s gradací příběhu, který neobsahoval prvoplánové plot-twisty jako uhlí na běžícím pásu, ale zašmodrchané klubko příběhu, jehož průběh a nuance je silně odvislý od toho, kdo jej popisuje - a kdo třeba nemá tak čisto za nehty, jak se zdá. Plot-twist tu byl jeden a mně sednul jak svíčková na svatbě. Herecky eňo ňúňo, hudba, španělština a namotávající se příběhové klubko = perfección, seňor Paulo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Takéto mysteriózne krimi thrillery s pomotanou zápletkou idú Španielom veľmi dobre, čoho dôkazom je aj tento snímok - herecky slušné a technicky výborne spracované. Čo sa týka obsahovej stránky a pointy, tak je samozrejme čo vytknúť - na môj vkus a na to, že tam vystupovalo len pár ľudí (čiže menší priestor ohľadom tipovania možného páchateľa) to bolo mierne prekombinované, aj keď to nebolo nič strašné. No tieto jednotlivé kúsky príbehovej skladačky a ich spájanie dohromady ma bavili, teda až na samotný záver, ktorý mi prišiel mierne pritiahnutý za vlasy... no ale budiž. Nadpriemer. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sice mě to skvěle vtáhlo do děje a celé je to natočeno velmi efektně, ale vykonstruovanost scénáře občas dosahuje míry téměř nesnesitelné. Předkládanému ději jednoduše nelze věřit ani při nejlepší možné vůli, a je to u mě hlavním důvodem, proč jsem byl z toho filmu nakonec dost rozčarovaný. Na druhou stranu, pokud se k filmu přistoupí čistě jako k odpočinkové zábavě, funguje to v podstatě bez výhrad. Španělé prostě umí. UPDATE 1.11.2019 - Na podruhé mě to bavilo snad ještě víc než poprvé, ten příběh je prostě tak dobrý, že u toho člověk na všechno zapomene, a nechá se tím plně strhnout. Všechny ty zvraty a překvapivá odhalení, kterých je ten film plný, mě i napodruhé tak moc dostaly, že bych asi neměl problém dát i plné hodnocení, a btw. vzdáleně mi to dokonce připomnělo film Rašómon - tím, jak to ukazuje, jak je pravda relativní a nestálá. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Španělský thriller, který v sobě umně kombinuje detektivní vyšetřování jedné autonehody a zároveň rozehrává thrillerové napětí, hru kočky s myší, kdy se bohatý podnikatel musí s pomocí nové právničky vymotat ze svého případu vraždy, který vypadá poměrně jasně. Propracovaný scénář bez logických lapsů, plný zvratů a překvapení, silné herecké výkony všech zúčastněných. Hutná atmosféra, co by se dala krájet, film nikdy nepoleví ve svém napětí a tempu. Číňané chystají remake, to jsem zvědav jak se na něm cenzura vyřádí... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si užila od začátku do konce, svižné, výborně sestříhané, zahrané, napsané i zrežírované. A pointa mě velmi potěšila. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Toľko vykombinovaných variácií, až to začalo byť únavné a navyše otravný ton hlasu tej Goodmanovej ma fakt zabíjal! Záverečné odhalenie, musím uznať, bolo výborné, ale čo z toho, ked' po toľkých možných twistoch som bol už psychicky na dne. A že film má relaxovať potom... Takže spravodlivých 50% u mňa. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zparchantělec prolhaný či andílek nevinný?" Lhát či nelhat? To je to, oč tu běží. Záhada zamčeného pokoje ukrývá paroží, hned dvojí. Parohy manželčiny i parohy jelena, příhodně číhajícího v karmickém křoví na tu správnou chvíli ke skoku do scénáře, čili před auto, porušující nejen pravidla silničního provozu, ale i biblické desatero. Záletník Ádrián pak jako zajíc kličkuje mezi paragrafy, snaží se oblbovat obstarožní babici s kamennou tváří, prý špičkovou právničku (věř, kdo chceš), a má vybájené dokonce i flashbacky, čímž zabředává čím dál hlouběji do bahna. Přímo do španělsky temného a smrdutého močálu polopravd, lží a ještě větších lží. Dobře míněným radám babice, aby konečně přestal lhát jako když Babiš na iDNES tiskne, se jen ušklíbá, netušíc, že při finálním twistu s ksichtem bude pak sám koukat (z okna směrem k protějšímu baráku), resp. čumět jak péro z gauče, na kterém si před tím mezi paragrafy tak vychytrale hověl. Jo jo, podej právníkovi prst a... Čtyři bouchnutí soudcovským kladívkem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak po miernom sklamaní z Tela ma Paulo tentokrát potešil takmer až maximálne. Čo tam po tom, že veľká pointa mi došla, a asi aj dojde každému, zhruba pol hodiny pred koncom. Ide skôr o to, že je to skvele vymyslené, má to svoju vnútornú logiku a poväčšinu deja divák ani nemá čas dýchať. Opäť by sa dalo ísť do filozofickejších hĺbok, ale v tomto prípade mi thrillerová linka a myšlienková rovina pripadali vyvážené. Paulo má evidentne obsesiu v automobilových nehodách a následných pomstách, možno je to nejaký novodobý španielsky fenomén. Tak už len si doplniť jeho portfólio Únosom. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Velkou výtku bych měl k obrovskému kreténismu v rámci chování ústředních postav. Nevím, zda jsem úvodu věnoval dostatečnou pozornost, ale přišlo mi, že se jednalo o nezaviněnou dopravní nehodu způsobenou výskytem paroháče na silnici. Nepochopil jsem tedy poté, proč se svévolně hlavní hrdinové vrhli po hlavě do víru problémů a z nezaviněné dopravní nehody udělali postupně v podstatě pokus o vraždu. Další vývoj už byl ryze španělský. Nechyběla spousta překvapivých zvratů . Zejména mě bavila zhruba poslední třetina filmu, kdy se krásně přiostřilo. Úvod mi přišel zbytečně rozvleklý. Rozuzlení je poté velmi dobře vymyšlené a krásně vypointované. [65 %] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Že by španělský Nolan? Opět jeden ze snímků z kategorie nespolehlivý vypravěč. Pár věcí jsem uhodl, ale všechno ne. Celé se to odehrává ve dvou časových rovinách, přítomnost jako výslech klienta v bytě a minulost, kde Adrián popisuje, jak se podle něj věci staly. Malá nehoda během mileneckého výletu těmto lidem dost zkomplikuje život. Jak vše zamaskovat, aby si nikdo ničeho nevšiml? To se snaží hrdina celou dobu vysvětlit. Věci ale nejsou tak, jak se zdají být. "Nemáte oheň?" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně zvládnutá hra na kočku a několik myší, pardón vlastně možných příběhů. To, co že začátku vypadá, jako rutinní obhajoba, obžalovaného pracháče, působí na velmi vydařeném konci, jako ta památná hláška z filmu Kill Bill. Pomsta chutná nejlépe za studena. I když se mi z těch mnoha možných teorií několika zamotala hlava, sazím hlavně za ten závěr takový hodně horší, čtyřbodový koš. A jméno direktora značím do notýsku. ()

Reklama

Reklama