Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Recenze (328)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhšom čase film, ktorý ma potešil. Vôbec som sa nezamýšľal nad spleťou odbočiek a falošných stôp a nechal som sa unášať dejom, ktorý vyvolával trvalé napätie, k čomu prispieval aj hudobný podklad. Veď ani v Rašómonovi som nepátral po tom, ktorá z historiek je pravdivejšia a v Cayattových filmoch som sa pravidelne strácal bez toho, aby to zmenšilo môj dojem. Nie som z tých, ktorí sa radi pochvália, že vraha odhalili už v 38 minúte. Iba ten, ktorého takýto film poteší. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Precizně vykonstruovaná báchorka s osudovými rozhodnutími a neuvěřitelnými náhodami, kde  jedna z point na diváka celou dobu pořvává ze všech zákoutí příběhu.  Dokonalé však v tom, že lze právě prohlásit "jedna z point" , ta druhá a neméně důležitá  a řekněme genderově zajímavá (více o ní spoilerovat nehodlám) mě pak opravdu nadchla. Ve Španělsku se thrillerům opravdu daří a Contratiempo rozhodně patří k tomu nejlepšímu. Čtyři verze skutečnosti pro soud, která je ta pravá? ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film podobný snímku Tělo. Rozstříháme zločin na malé kousíčky, ty rozházíme po stole a snažíme se je pak dávat dohromady z různých perspektiv s ohledem na motivy, poházené charaktery a pomstu. Samozřejmě pomstu. Typický kvalitně propracovaný španělský thriller. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Wau, tak toľko možností, ako sa vlastne všetko mohlo stať, tak s tým som sa ešte nestretla. Riadna motanica, ktorá vás tak zaujme, že vám môže to hlavné újsť. Skoro aj mne, ale dosť zavčasu som sa spamätala a ku koncu som sa už len bavila z predpokladaného konca. Herecky výborné (Mario super šepká a Bárbara je krásna žena), tiež dobrá atmosféra a páčila sa mi aj hudba. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Precizně vystavěná hra na kočku a myš, kde se místy střídají role a snaha najít pravdu se zdá býti marná. Režisér skvěle buduje nepředvídatelnost po celou stopáž a snaží se vyhnout zajetým klišé. Možná místy tlačí na pilu, co se týče dějových zvratů včetně závěru, to však nic nemění na tom, že to znamenitě funguje a jít se vymočit během filmu je nemožné. 85% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Drželo si to celkem svižné tempo, zpracování a vizuál bavil mé oči - perfektní, námět taky celkem zajímavý, ale má to jedno velké ALE a to je spousta nelogiky, což mě teda dost mrzelo. Fakt jsem si občas řikal, jakto, že je to tak nedomyšlené. Velká škoda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zamotaný thriller s povedeným zvratem, ale nepříliš působivým dějem. Filmu chybí svižnější tempo a propracovanější postavy. Jinak by to byla naprostá paráda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shrnul bych to slovem vykolejení. Je zde sice dost zvratů a nervní atmosféra, ale všechno je to dost nepravděpodobné, že by se to mohlo stát. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Nezdar” číha buď vľavo, kde je zároveň aj varovná značka s výskytom jeleňov, alebo vpravo, kadiaľ môže viesť, trebárs i kratšia cesta, ktorá by taktiež naše postavy vystríhala všadejakých problémov, no i napriek tomu, úspešný biznisman Adrián Doria a umelkyňa/fotografka Laura Vidal, jeho MILENKA, sa rozhodnú využiť práve tú trasu, kde sa odohrá zlomová nehoda, ale to dopredu nemohli aj tak úplne predvídať, a predsa mohli. Náhoda je naozaj blbec, vždy sa stane vtedy, keď ju najmenej očakávate, no občas si za ňu môže človek sám, ak podcení situáciu, ktorá môže nastať. Toto nešťastie sa ešte len stane, že najprv bude musieť Adrián čeliť obhajkyni Virginie Goodmanovej, ktorá prišla raz večer do jeho luxusného bytu na 180 minút, aby jej »poriadne« vysvetlil všetky okolnosti, ako vlastne došlo ku vražde Laury Vidal v istom, horskom hoteli, z ktorej je aktuálne podozrivý. Obžaloba má vraj k dispozícii i kľúčového svedka, a tak čas sa už naozaj veľmi kráti. Ako tak v "retrospektíve" rozpráva nasledujúce filmové sekvencie, začína sa automaticky vytvárať akási spletitá pavučina, do ktorej sa čoraz viac zamotáva, čiže postupne vznikajú viaceré verzie jedného a toho istého príbehu, pričom, s nami divákmi, sa niekto po celý čas krásne zahráva, a la Rašómon Akira Kurosawu, i keď sú vskutku obidva počiny dosť prepracované, španielsky thriller ma totálne položil na lopatky ! Už som bol skoro presvedčený, že som na všetko prišiel, ale režisér a scenárista Oriol Paulo, mal ešte jedno ukryté eso v rukáve. Jedna z produkčných spoločností filmu - N O S T R O M O (žeby pomenovaná podľa hororu Votrelec, ktorého charakterizovala citovaná loď ?), sa postarala o unikátne filmové spracovanie, na ktorom som si cenil asi najviac úplne to, že som si pri ňom nemohol byť nikdy ničím nadmieru istý, čiže väčšinou ma držal vo zveráku, z ktorého ma pustil až na úplnom konci, keď som sa konečne poriadne nadýchol ! Klobúk dolu pred režisérom a scenáristom v jednej osobe - Oriol Paulo, ktorý je vo veľa ohľadoch priam nadčasový a unikátny. A samá chvála patrí nielen jemu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo silných dôkazov, že Španieli vedia točiť super detektívky. Spočiatku sa môže zdať, že vrah je jasný a príbeh bude profitovať len z dobrých dialógov a atmosféry. Nakoniec tu tých príbehových výkrutov máme toľko, že len málokto ich mohol predvídať. A to sa mi veľmi páčilo. Ten wow efekt na mňa dokonale zapôsobil. Je to skvelý thriller, ktorý odporúčam každému. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Španělé zase přišli s krimi filmem napínavým jak sviňa. To, jak si režisér a scénárista hraje s divákem nemá prostě chybu a musím říct, že po dlouhé době jsem viděl film, kterým mám touhu vidět minimálně ještě jednou. Byl bych rád za dabing, ale nevím, jestli se dočkám. Každopádně silné 4 hvězdy !!! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Thriller ako vyšitý s množstvom odbočiek a slepých uličiek. Ak sa v neuveriteľných zvratoch stratíte, nebudete jediný... v každom prípade sa nájdete a budete nadmieru spokojní. Španieli už dávno potvrdili, že sa v podobných vodách cítia ako ryby vo vode a sú schopní vymyslieť originálny a inteligentný príbeh. Dávam na zreteľ aj kvalitnú hudbu. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud jste měli co do činění s režisérovým předchozím snímkem El cuerpo, můžete si být jisti, že víte do čeho jdete. Contratiempo je typický představitel španělských mysteriózních thrillerů, tentokráte s trochu hitchcockovským nádechem. Ten lze vypozorovat již v úvodním nastavení příběhu: Muž je obžalován z vraždy a musí prokázat svoji nevinu. Těžko hledat typičtější hitchcockovský motiv. Příběh je doslova přeplněný množstvím zvratů a přepisováním toho, co je pravdivé a platné. Těžko v takovém filmu hledat nějaké hlubší sdělení. Naopak, Contratiempo je skvělým představitelem popcornové zábavy na úrovni. 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Než slabé tři hvězdičky, tak dám jen silné dvě. Proč? Protože film skutečně nemá chytře vymyšlený scénář. Začátek je dobrý, vtáhne a nabídne zajímavé možnosti a cesty, je poutavě natočený, má atmosféru. Jenže pak - tak kolem 25. minuty - začnou už jen různé variace příběhu, a z každého úhlu pohledu se věci mohly odehrát jinak. Skutečně jsem pak už v závěru čekal, že odněkud vylezou živí jak ten student, tak ta milenka, a budou tvrdit, že to celé byla konspirace. A při zpětném pohledu je zde spousta hluchých míst. Například naprosto prázdné silnice a divočina kolem, ale najednou jedou v krátké době po zapadlé silnici hned tři auta? A ten svědek proč mlčel celou dobu - skutečně čekal, že dostane zaplaceno? To by ho ale prohnilý právník přece nemusel hledat, že? Tak proč se svědek nepřihlásil rovnou na policii? Nebo celá ta záležitost s hotelem. Když se chcete zbavit milenky, zajedete s ní promyšleně do hotelu a pokoje, odkud nebudete mít únik? A když vezmeme, že šlo o sraz na popud milenky a víte, jaký je váš milenec rabiát, opět platí předešlé, že ho vylákáte do odlehlého hotelu, odkud nebudete mít jak utéct nebo jak se bránit? Zkrátka ta historka pak ani z jednoho úhlu pohledu (z podnikatelova, milenčina, rodičů) nedává smysl. A vlastně ani nezjistíme, kde se tolik hodin zdržela ta správná právnička. A podnikatel neví, kdo ho má navštívit, ani jak vypadá? A v takové krizi ani jednou nepojme pořádné podezření, že paní není tou, za kterou se vydává? A dráťák v propisce má skutečně větší dosah než sto metrů, aby se dalo v baráku na protější straně z mikrofonku zachytit každé slovo a nahrát na koutoučák (jo, na kotoučák)? Zkrátka na mne až moc náhod tam, tu i onde. Jinak zkušenější divák, který má nakoukáno více filmů, by musel být debil, aby mu hned po pár minutách nedošlo, že původní právnička není právnička. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zložito a sofistikovane sa tváriaca ukecaná španielska kriminálka s rádoby bombastickým finálnym dejovým zvratom, ktorý je však úplne zrejmý zhruba od polovice filmu a sotva môže prekvapiť diváka, netrpiaceho šedým zákalom alebo inou poruchou zraku. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo silene, az do 3/4 filmu to neni nicim zajimave, proste vypravi pribeh, ktery je ale už tak hodne poutavy a vtahující. A pak se poslednich 20minut solidně rozjede a az do zaverecnych titulku nepusti. To, jak se to vsechno rozuzlilo a pak zase 1000x zauzlilo, bylo asi to nejlepsi na celem filmu a po konci filmu na to jen hledíte a přemyšlíte a dochází vám, co se vlastně stalo. Jedna z nejlepsich žánrovek tohohle typu, co jsem kdy viděl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobrý masakr, napínavý a dobře promyšlený film se skvělým koncem a super hercem nečekaná spokojenost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhý španělský film ve dvou dnech a opět jsem s hodnocením zamířil vysoko. Ne tedy tak vysoko jako u El cuerpa, protože závěr mi připadal tak přitažený za vlasy, až z toho padaly paruky, ale i tak byla má spokojenost veliká. Příběh provedl víc zvratů, souvratů a výkrutů než kdysi Petr Jirmus při letecké akrobacii, i přes to Contra měl děj vysoké tiempo a probírání jednotlivých možných pravd mě až zvráceně bavilo. 4*+ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje třetí setkání s tímhle talentovaným katalánským tvůrcem dopadlo opět nadprůměrně uspokojivě. Opět oceňuju jeho perfektně vypointovaný, prokombinovaný i lehce překombinovaný scénář, radost se do těchhle thrillerových propletenců divácky nořit. A opět si se mnou samozřejmě pan Oriol většinu času nemilosrdně vytíral zadek, ovšem ten vrcholný finální zvrat ("odmaskování") jsem mu odhalil už notnou dobu předem. Teď si pro srovnání s chutí pustím korejský remake, který mě popravdě k tomuhle filmu přivedl. ()

Reklama

Reklama