Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Recenze (328)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda jó! Většinu času se to tvářilo jako klasický thriller o jedné neznámé, kde ani tak nejde o to přijít na to, kdo je vyděrač či vrah, ale spíš o to, jak si vydupat pro klienta osvobozující rozsudek, což se neobešlo bez výtečných dialogů hlavního hrdiny a jeho právničky. Sice to nebylo nijak inovativní, ale bavilo to hodně. Jenže pak přišlo několik veletočů, které všechno postavily na hlavu a najednou jsem nevěděl, kdo, co, jak a proč, což vyvrcholilo výborným finále, které sice bylo přitažené za vlasy, ale to vem čert. Jo, kdyby se v tom člověk nimral, tak si určitě nějakou tu scénáristickou díru najde, ale tady ty zvraty frčely takovým způsobem, že na to nebyl čas a navíc to na první pohled dávalo smysl, takže se k tomu ani nenašel důvod. Režisérův první film byl také pořádnou motanicí a já pevně doufám, že bude v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Možná se budu opakovat, avšak stejně mě něco nutí to napsat znovu. Španělé jedou! Contratiempo je totiž skvěle vypointovanou a nádherně vrstevnatou kriminálkou, která Vás již od prvních minut zcela vtáhne do středu dění. Režisér Orilol Paulto zde bravurně pracuje s lidskými charaktery a tísnivou, téměř schizofrenní atmosférou podezření a strachu, což ve výsledku utváří skvělý divácký zážitek, kdy si až téměř do poslední chvíle nejste jistí, jak to vlastně celé skončí. Jediná má výtka je tedy nasměrována na lehce přepálenou stopáž, která dává na "odiv" pár hluchých scén. Až na tento drobný detail jsem se snímkem Contratiempo navýsost spokojen, pročež ho mohu s klidným svědomím doporučit. Skvélá práce! (MovieZone tip) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku film vzbudzuje dojem, že sa jedná modernú verziu Tajemství loňského léta. Následne sa začne hra na pravdu, v ktorej sa neustále mení uhol pohľadu. Prekombinované? Jednoznačne. Uveriteľné? Väčšina vecí áno, ale tie najhlavnejšie pajdajú. Contratiempo rozohráva hru v hre, v ktorej sa hraje hra. Neurazí, nenudí, ale že by som to radil medzi najlepšie španielske filmy, ktoré som kedy videl? Ale kdeže. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MINI SPOILERY: Hvězda za stylovou filmovost, filtry a režii jako takovou. Jinak scénáristickej blábol. Jednak je to předvídatelné, onak to recykluje mnohé klišé a pokud je pak film nepředvídatelnej, pracuje s otravnýma náhodama, jen aby se to zamotalo ještě víc než doposud. Ten konec je otřesnej. Několikrát během filmu, jsem se hlasitě zasmál a absolutně VŮBEC nevěřím tomu, že on/ona jsou schopný takových CIA špionských praktik. To působilo úplně všeljak, jenom né autenticky. A beztak za to všechno mohl ten jelen. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Mario Casas definitivně vyplivnul dudlana a já musím přiznat, že mě jeho Adrián Doria bavil. Úspěšný a vlivný podnikatel se vrací domů z tzv. služební cesty a způsobí vážnou autonehodu. Od tohoto okamžiku jsem si se zájmem začala skládat předhozené filmové puzzle Oriola Paula. Možné varianty byly poutavě natočené, herecké obsazení mi sedlo (mimo jiné výborná Ana Wagener) a hudební podmaz znamenitý. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pointu jsem tušil brzo ale stále jsem doufal, že bude jiná tohle se mi zdálo mimo realitu a závěr mě tak lehce zklamal. Jinak film výborný s gradujícími scénami a sympatickými herci. Silné 4*. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo je skvelý režisér a ešte lepší scenárista. Už druhý jeho počin za posledné 2 dni ma príjemne prekvapil. Rozhodne si na neho dám odteraz pozor. Čistá španielska lahôdka. Áno niekomu možno jeho príbehy prídu prekombinované ale podľa mňa je to priam geniálna dialógová skladačka ktorá ma bavila do poslednej minúty. Bravó. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařená španělská kriminálka v trochu jiném pojetí. Prim zde především hraje dialog mezi hlavní postavou Adriánem a jeho obhájkyní Virginií. Obhájkyně se ho snaží dostat ze zapeklité situace, kdy je obviněn z vraždy. K tomu však potřebuje vědět, jak se vše událo. Už od začátku je jasné, že se vše událo trochu jinak než by se na první pohled mohlo zdát. A že za "nitky" tahá někdo jiný a klasicky i někdo nečekaný. Film jde rovnou na věc, bez jakéhokoliv zbytečného úvodu, a tak se mu daří již od začátku zaujmout. Film disponuje zajímavou atmosférou, vcelku originální zápletkou (trochu jinak vystavěný Rašomon), kde se tedy bystřejší divák párkrát octne před děním ve filmu, ale přesto se daří překvapovat. Ačkoliv španělské filmy nevyhledávám, hlavně tedy kvůli hercům, kteří povětšinou jsou sympatickými ale jejich "herectví" mě nebaví(zde to ušlo), tak tento film jsem si užil. Ačkoliv pro někoho příběh může být překombinovaným, mne to sedlo. A závěrečný pocit, kdy si stále nemůžete být tou pravdou jak vše bylo jistý, sem pasuje výborně. 7/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě se tahle španělská filmařská vlna (vyznačující se papírem šustící konstrukcí a metronomicky přesným tempem) už dávno zajedla. Je to sice většinou po řemeslné stránce nadstandardní filmařina, která je navíc na první pohled hrozně cool a sexy, ale zároveň tam chybí pocit volnosti, autenticity a živosti.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hezky propletená rozplétačka, zabitá jen přespříliš sci-fi pointou mimo běžnou realitu. Jinak jde ale ve zbytku filmu o celkem kvalitní kousek. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kvalitný španielsky thriller s dobrou hudbou, vo svete filmov už so všednou, no stále výbornou zápletkou a mrazivou atmosférou, ktorá si diváka drží od prvej minúty do poslednej. Čakajú nás prekvapivé zvraty, ktoré hoci si už divák vytipoval skôr, aj tak nás niečim oklamú a divák dosť pravdepodobne ostane zaskočený. Herecké výkony sú výborné, kamera je výborná, film ani trochu nenudí. Vlastne na tom nie je nič zlé (aj keď sa mi v niektorých častiach vybavilo minimálne 10 ďalších filmov). ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus překombinované a též se mi příliš nelíbil konec. Film o dopravní nehodě, při níž dvojice milenců se srazí s mladým řidičem, který nepřežije. Ti dva, hlavně aby nevyšel najevo jejich vztah, se rozhodnou auto s mrtvolou odvézt do blízkých bažin. A tím se roztáčí mohutný kolotoč náhod a pravd. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje chci říct, že film je určitě kvalitní a fanoušky žánru rozhodně nadchne. Na mě měl ale snímek trošku jiný efekt. V první polovině na mě působilo vše parádně depresivně. Fakt jsem si užíval každou minutu mrazivého španělského thrilleru. Postupně ale, jak se výpověď a tudíž i zápletka měnila, rozvětvovala a byla plná zvratů jsem si připadal jako na rautu. Vše co tam je mi chutná, ale jak chci zkusit všechny druhy specialit přede mnou, začíná se to ve mě míchat a na konci už jsem tak přežr.. přejezený, že ani nejsem zvědavý na zlatý hřeb večera. Je to tedy přesně ten snímek, který člověk jako já asi nedokáže docenit. 69 procent. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Nečíst anotace, nekoukat na trailery. Bez spoilerů. Španělé ve formě. :-) Už dlouho jsem neviděl snímek, který si po celou dobu udržuje napětí a do poslední chvíle si nejste ničím jisti. Chválím scénář, který si udržuje přes všechna překvapení v průběhu filmu logickou linii, založenou primárně na psychologických profilech hlavních postav a na perspektivě pohledu. Zároveň samotné poukazuje na zlo v podobě lhostejného přístupu k lidskému životu a na to, jak těžké je dosáhnout spravedlnosti. Pointa na mě fungovala, nedošlo mi to, a tak jsem končil s pusou dokořán :D Výborná hudba Fernanda Velázqueze, ve kterém vidím konečně goldsmithovskou konkurenci v hudbě ke thrillerům. Zejména závěrečná gradace v jednom stejném rytmu je jedna báseň :-) Doporučuji, film si s vámi pěkně hraje... :D (Podobné: Los ojos de Julia, La Cara Oculta) ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller s jediným mínusem, že už od poloviny jsem z 90% přišel na to co se stalo a jak film skončí. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Za tu přílišnou překombinovanost v závěrečné třetině strhávám bod dolů. Jinak celkem slušně odsýpající smršť dialogů v na míru střiženém krimi kabátku. Ethan Hunt by z toho špionážního twistu měl radost. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

V protikladu k některým mým oblíbeným uživatelům, já se tedy přiznám, že na efekt překombinované zapletenice mi vadí. Není to o skutečných lidech, jsou to monstra. Která matka by vyslechla zprávu, že její syn byl zavražděn utopením, aniž by přitom hla brvou a nevypadla z role? ()

stration 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím a pro mě perfektním El cuerpo se režisér Oriol Paulo pustil do podobného tématu. Zápletka je na první zdání jednoduchá, ale postupem času se začíná komplikovat a hlavně díky upřesňování a snaze hlavního hrdiny mluvit už konečně "pravdu" se v ní objevují další kličky a překvapení. Závěr je pak opět třešničkou na dortu, kde se střídá jeden twist za druhým až nakonec zase sedíte s otevřenou hubou a zíráte na obrazovku. Hodnocení trochu nadhodnocuji, protože se mi prostě takový druh filmů děsně líbí a vždycky se rád nechávám houpat a balamutit. Oriol Paulo si vysloužil moji velkou pozornost. ()

Reklama

Reklama