Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Recenze (328)

gegina31 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si říkala, jak to je převídatelný, jak to je jasný. Noooo tak není. Opět mě dokázali Španělé překvapit. Zase mám o čem další dva dny přemýšlet... ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Brilantní! Zvláště poslední třetina filmu vygradovaná do dějově, psychologicky a emocionálně dokonalého koncového vyvrcholení mě přesvědčila o pětihvězdičkovém hodnocení, které si tento mrazivý, psychologicky brutální, perfektně vystavěný a v závěru absolutně odrovnávající thriller jednoznačně zaslouží. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá krimi, téměř bez vad na kráse. Doporučuji, podle mě nejlepší španělský film loňska. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Neviditelný host měl u mě hezky našlápnuto na pořádné drama a musím říct, že jsem byl po celou dobu napnutý jak to dopadne. Nechci nic z děje prozrazovat, tak jen můžu napsat, že přehnaná překombinovanost srazila moje hodnocení o stupínek dolů. Ale rozhodně stojí za podívání a udělejte si vlastní obrázek o tom, jestli se dají následky životní chyby, nějak odstranit . [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Bezesporu napínavá detektivka, udělaná pro diváka, který zde může uplatnit svůj ostrovtip, či ostrodůvtip. Myslím, že jsem ho uplatnil i já, ovšem jen v celku, detaily byly organizovány tak, aby se uplatnily ve všech hypotézách. Klukova matka se nicméně vypracovala z domácí puťky na solidního detektiva, právníka a nakonec i soudce. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle někdo hodně dodrbal. Jestliže chci postavit kulervoucí pointu na tak křehkých detailech, jako je paruka nebo kontaktní čočky (nehledě na to, že maskování se týkalo druhé postavy, než jak je v závěru prezentováno), musím věnovat zvýšené úsilí tomu, aby celé rozuzlení zůstalo divákům utajeno do poslední chvíle. Tady je však celý trik průhledný prakticky po celý film a polovina napětí je tak pryč. A s ním i polovina hodnocení, protože ty čtyři hvězdy by si to i zasloužilo. Takhle jen 53% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, ďalší vynikajúci mysteriózny thriller zo španielskej produkcie. Od nezabudnuteľného indického Drishyam (z roku 2015) som obdobne vynikajúci thriller veru dlho nevidel. Contratiempo patrilo presne k typu filmov, ktoré ma dostanú. Neustále balansovanie na hrane pravdy a lži, ktoré dokonalo menia okolnosti vývoju deju a zároveň aj vzťahu diváka k jednotlivým postavám. Aj keď v niektorých momentoch to bolo už mierne prehnané a na hrane absurdnosti, ale aj tak to celé dávalo zmysel - a v podstate viacero verzií sa počas Adrianovej "spovede" javilo potencionálne reálnych. No napokon bola pravda len jedna jediná... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne to netocila reziserka Mar Targarona, ktoru povazujem za netalentovanu kravku, tuna sa rezie chopil Oriol Paulo - a veru dobre urobil. Jeho prvotinou bol film Los Ojos de Julia 2010, tento je jeho 4 -ty film. A musim napisat, te Paulo sa dotkol dokonalosti. ide o vysetrenie na prvy pohlad beznej vrazdy. V policajneje  hierarchii je vysetrovanie vrazdy najvyssi level, vysoko je este protidrogove. Sen takmer kazdeho policajta su vrazdy - vysetrovanie vrazd. Oddelenie osobnych dokladov  je potom oddelenie pre mentaly. Najlepsie na tom je potom to, ze nie je vsetko zlato co sa blysti a vysetrovanie odhali par neprijemnych veci. Pravda je totiz niekedy pichlava a boli   : 92 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je to takovej hodně upovídanej film z ranku thriler-drama-krimi,ale je tak svižně natočenej,s pěknema twistama,že mě to vážně dokázalo na sto minut přikovat ke křeslu.Oriol Paulo si v těhle překombinovanejch filmech bude asi i v budoucnu libovat,další talent na obzoru.70%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Špaňelé tohle prostě umí a i když by se jistě dalo hrabat v tom jestli všechny ty zvraty na zvraty dávají smysl,osobně sem neměl potřebu je jakkoliv rozporovat,protože to po celou dobu byla extrémně vydařená zábava a nakonec sem sežral i ten finální asi šestnáctý zvrat.Musím se víc začít zajímat o Španělskou filmografii,aby mi podobné kousky přestaly unikat...80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Přehledně překombinované, napínavé, místy překvapivé, navíc s velmi dobrou hudbou. Opravdu mě zamrzel jen konec s odhalením ve stylu Mission Impossible filmů, který mi sem absolutně nezapadl. I tak dávám palec nahoru pro další zkouknutí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, zápletka na dvě hodiny vystačí, líbila se mi i kamera a herecké výkony a atmosféra je většinu času slušná a podmanivá, hlavně ze začátku jsem u toho byl dost napnutý. Po téhle stránce nemám co vytknout. Horší je to s příběhem. Většina uživatelů zde píše o geniálním scénáři, nicméně já bych si dovolil oponovat, protože na nedůvěryhodném chování postav, přehnaném množství náhod a snaze šokovat neustálými zvraty navzdory logice se chytrý scénář vystavět opravdu nedá. Nehledě na to, že většina těch zvratů se dala docela jednoduše odhadnout. I ten závěrečný, u kterého sice hraje naprosto úžasná hudba, která tomu dodává nějaký dojem velkoleposti, ale nic naplat, tušil jsem to zhruba od nějaké 10 minuty a fascinován jsem tím pádem nebyl. Možná je to tím, že už má něco málo nakoukáno, nicméně se s tím námětem dalo udělat fakt víc. Nebo ho aspoň pořádně promyslet, protože když třeba vyjde najevo, SPOILER že Laura byla spíš něco jako rukojmí a chtěla to přiznat policii, tak proč to po celou dobu proboha neudělala a místo toho se spojila s rodiči toho kluka? KONEC SPOILERU. Navíc to ani pořádně nevygraduje. Škoda, potenciál byl na víc, ale z výše zmíněných důvodů tomu víc jak 3* nedám. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po El Cuerpu jsem nevěřil, že by kdy mohlo přijít cokoli lepšího. Jak moc jsem se mýlil... I když lepší než nejlepší udělat nejde, tak pro mě o zlomek procenta Contratiempo lepší je. Největší sranda na tom je, že tentokrát na to šlo přijít, což ale nic nemění na Paulově genialitě, kdy do tříhodinového děje + flashbacky narval dokonalou zápletku, kterou jsem rozdýchával ještě pár dní. 100% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádná detektivka, u které jsem se bavil stejně, jako při čtení komentářů, že na to přišli hned, jak to ve skutečnosti bylo. Já jim to neberu a vlastně sem rád, že sem hloupý a mohl v klidu přemýšlet u několika alternativních konců, takhle, kdybych to věděl po deseti minutách, tak by mě to asi nebavilo. Pointa je výborná at už se k ní propracujete jakkoli. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě slušný, neurážející thriller ze španělských vod, který svou pointou sice asi nevyrazí dech, ale graduje tak nějak intenzivně, že jste nakonec rádi, že to dopadlo takto. Kdo je na tento žánr zatížený, dostane slušnou podívanou, která nenudí a nepolevuje a dá se zkouknout na jeden nádech. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo svými vysoce hodnocenými snímky zaujal a podle všeho jeho nejlepší film Contratiempo padl do oka i mě. Adrián je mladý a úspěšný podnikatel. Jednoho dne je ale nalezen v hotelovém pokoji, zamčeného zevnitř s mrtvolou jeho milenky. Takto příběh začíná a společně s Adriánem a jeho právničkou se postupně dostáváme ke všemu, co této situaci předcházelo. Velmi dobře odvyprávěný kriminální thriller, který je celou dobu více méně průměrnou žánrovkou, otočí až pěkně vystavěný spletitý konec, který u podobných filmů bývá tím hlavním, co ve finále rozhoduje. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Velice povedený thriller ze Španělska, který mi připomněl The Fracture s Hopkinsem a Goslingem. Napětí a postupné odhalování toho, jak to mohlo být a bylo funguje na výbornou. Vzájemné přechytračování a překládání teorií byla velká zábava. Překvapení na závěr mě napadlo v průběhu filmu, ale zážitek mi to nezkazilo. Další super kousek ze Španělska. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zase film plný kombinatoriky ... ako v jeho TELE, spočiatku ma príbeh neoslovil. Za výbornú gradáciu a strhujúci záver s prekvapením dávam filmu opäť 4 body. Ako Emma53 konštatovala už viem čo možno čakať od Oriola. A keby to bolo niečo takéto,dosť sa aj teším. ()

Reklama

Reklama