Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Recenze (328)

čidlo 

všechny recenze uživatele

Oriol Paolo má asi trošku úchylku ve stejném opakování se point.. Tohle už v jeho filmu (El cuerpo) bylo a hodně líp udělané. Škoda po 40min už jsem věděl díky staršímu kousků vše silné 2* ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Solídna španielska hitchcockovina. A ostuda to veru nie je, podobne ako v predchádzajúcej Paulovej prvotine "El cuerpo". Príjemný napínák do poslednej chvíle. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Španělé ukázali, že patří na pomyslnou špičku evropskýho thrilleru a hororu.. Cotratiempo je skutečně napínavej film, je plnej zvratů a ten závěrečnej mě doslova šokoval.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dost nelogické uvažování a chování postav, podtrženo tím, že to často bylo dost odhadnutelné. Od španělskýho filmu jsem (asi kvůli Almodovarovejm kouskům) čekal, že tam bude minimálně jeden transvestita nebo aspoň homosexuál/lesba, ale na štěstí ne. Ale typickej španělskej nádech to mělo. Asi budu spoilerovat, když řeknu, že maska Virginie Goodman byla dokonalá a to jediny mě fakt překvapilo (i když jsem si celou dobu říkal, proč ta matka toho mrtvyho měla tak blby bryle). Jinak ale docela průměr s nic moc hercema. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Již v El Cuerpo dokázal Oriol Paulo, že se přímo vyžívá v překombinované zápletce, ze které jde divákovi hlava kolem. A stejně jako v případě El Cuerpo se jedná o prvotřídní počin, který jen potvrzuje, že v žánru thriller je španělská kinematografie na špičce. Brilantní vyvrcholení. 87 % Celosvětový příjem k 25. 3. 2019: $30,500,000, což je 6,75 násobek rozpočtu ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Silný thriller proudící neustále dopředu, nabírající tempo a závratný počet vysvětlujících verzí. Z podezření, co je a co není pravda, se až točila hlava a taky vidím problém v tom, že bylo brzy jasné jak to dopadne. Co bylo naopak nejsilnější a nejefektivnější zbraní filmu, je způsob, jak se postavy od první verze do poslední vyvíjely. To nebyl snadný úkol a právě proto stojí za to Contratiempo vidět. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dobré. Velmi dobré. Jen je škoda, že mám tolik nakoukáno a tím pádem mne závěr nešokoval, neboť nebyl úplně neočekávaný. El cuerpo zůstalo nepřekonáno. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem na chuť španělským filmům a zvlášť na mladého ne moc populárního herce Mara Casase. Tento excelentní thriller je jen důkazem perfektně promyšleného příběhu s perfektním závěrem. Contratiempo jede v pěkném tempu a vzpomněl jsem si, jak jsem tenkrát porazil srnu a teď po 10 letech mě mají :) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dobře stavěný thriller, ve kterém hlavní protagonisté ze začátku uvažují nelogicky, ale následné dějové obraty divákovi vše vynahradí. Závěrečné odhalení perfektní. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je to tím, že jsme si nechali zrovna Contratiempo na konec, ale jakožto nejlépe hodnocený Oriolův kousek mě tahle další hrátka s mozkovými závity zaujala zcela nejméně a poprvé nemůžu Paulovi udělit plný kvalt. Trochu mi přijde, že se tu zrecyklovaly všecky režisérovy trumfy a po předešlých veledílech vás už tohle nezasáhne. Ale to není chyba Contratiempa. Stejný pocit byste měli i u Těla nebo Záhadné bouře, je jen na vás, v jakém pořadí filmy nakonec uvidíte. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Contratiempo optimisticky předpokládá, že divák nezná základní pravidla zločinu a že jeho smysly nejsou tak úplně v pořádku!?! Ono celé to matení diváka bylo sice celkem zábavné a patřičně překombinované, ale to mi nevynahradí zklamání, že pointa je jasná hned od začátku. A pokud to byl záměr, pak nechápu, proč jsou v závěru všichni tak šokovaní? ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší film roku! Už El Cuerpo napovídalo, že Oriol Paulo je nadanej evropskej tvůrce a sliboval nám tak hezkou budoucnost. Často se ale stává, že všechna kvalita a povyk okolo se vyplácá na prvním snímku a pak to všechno nějak povadne. Nestalo se. Jako svůj druhej režisérskej počin nám tak naservíroval vypjatou podívanou, ve které není nic, jak se zdá a v průběhu filmu nemůžete věřit ani sami sobě. Podle mýho názoru si s celým Hollywoodem letos kvalitně vytřel zadek. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Perfektní a do detailu promyšlený scénář, výtečná režie a herci bez chyby. Závěr filmu je excelentní, kdy už opravdu nevíte čemu věřit. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Plot-twisty jsou fajn, pokud jsou jeden až dva na film. V okamžiku, kdy je každých deset minut zvrat v ději, začíná být snímek poněkud otravný a nedůvěryhodný. Scénáristické schéma ála „Se starou jsme zabili chlapa. Ne počkat, zabila ho stará. Ne počkat, zabil jsem ho já. Ne počkat, zabil ho můj pes. A ve skutečnosti jsme nezabili chlapa, ale klokana za volantem. Jo a nezabili jsme ho, on to vlastně přežil…“ mě celkem rozčilovalo. Úplně by stačil závěrečný plot-twist s právničkou a samo o sobě by to byl kvalitní film, kterému bych dala minimálně tři hvězdičky, jelikož počáteční nápad byl dobrý a snímek byl po celou dobu zábavný. Ale takhle: 2,5*. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Způsob vyprávění je atraktivní, ovšem zápletka je taková klasická a překvapivý závěr zase tak překvapivý není. Rozhodně to neurazí, ale dalo se to natočit lépe. 65%. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Příjemná, napínavá atmosferická podívaná. Ke konci sice možná až moc překombinovaná, ale nakonec proč ne? ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Španělská kinematografie nabízí spoustu klenotů a The Invisible Guest je jedním z nich. Jedná se o vtahující zážitek, který zvolený námět ždíme na maximum a hezky postupně a klinicky odkrývá své záměry a tajemství, což má za následek, že díky zmíněné pozvolnosti nedojde na žádné náhlé a šokující odhalení, ale to není vůbec na škodu, neboť díky tomuto postupu se dokážete do dění více vtáhnout a příběh odhalovat společně s postavami a rozuzlení pak působí přirozeněji a logičtěji. Nelze jinak, než doporučit! ()

Reklama

Reklama