Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Recenze (328)

Dakken 

všechny recenze uživatele

Bravúrne spracovaný detektívno-misteriózny snímok ktorý neskutočne bavil. Celý čas sledujeme mnoho verzií, ako sa to celé mohlo udiať a režisér diváka drží v napätí. Snímok sa  veľmi inteligentne snaží zahrávať sa s divákom a to ma bavilo najviac. Nevedomky sledovať priebeh výpovede, kde sa prelína fikcia s realitou za snahou očistiť meno a zbaviť sa viny. Priznám sa ale, že pointa ma napadla niekde v strede, no nebol som o tom úplne presvedčený, takže mi to vôbec nepokazilo výsledný dojem a po celú stopáž som bol v napätí. Môžem iba odporučiť ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

O tom, že Španělé umí jsem přesvědčená už dlouho a také jsem věděla, že režisér Těla mě prostě nemůže zklamat, takže jsem se na tento film vyloženě těšila. Bylo to skvělé a hlavně ten konec! Doufám, že se v budoucnu můžeme těšit na další jeho podobné kousky. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

No jo, copak Španělé - ti to prostě umí ! Už to u mě asi bude nepsaným zvykem, že si jednou za rok pustím španělskou novinku a budu stejně nadšen, naposledy to byl monstrózní kousek La cara oculta. Contratiempo je parádní variací na dejme tomu hitchkokovskou tématiku a i když už těch detektivních zvratů bylo přespříliš, i tak jsem dokázal přibližně od 30.minuty filmu sedět pomalu s otevřenou hubou a sledovat tenhle svižně ubýhající, detektivní thriller až do samotného závěru, který se pyšní neskutečnou vrtulí a dechvyrážející překvapující pointou, bravo !..................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Ďalší španielsky zásah do čierneho, na ktorý sa jednoducho dobre pozerá. Takýto thriller ja nikdy neodmietnem. Perfektné technické spracovanie, gradujúci dej a množstvo nepredvídateľných zvratov. Škoda prekombinovanosti v závere, mohlo to mať aj priamočiarejší koniec. Ale inak spokojnosť. 80 %!! ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Milujem tieto non-stop aktivne, rutiace sa, premyslene, dialogovo vycibrene mozgove prevrtavacky,(Spanieli vedu) a hlavne ked ma reziser mna ako hracku a hraje sa so mnou az dokonca, kde ma potom zdravotne prefacka az z toho vyblednem. Mozno prekombinovane dielo, ale nie tak aby bolo az otravne. Niekedy je potrebne pouzit aj kalkulacku. Hltal som kazdu sekundu az do , pre mna necakaneho konca (co je logicke, pretoze ja skocim na lep aj Janickovi a Marienke). Bravurna pracicka!! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak už předchozí "Tělo" mě totálně dostalo, ale tohle? Tohle? Tohle je ještě větší majstrštych... Perfektní scénář, perfektní herci, hudba, napětí, že by se dalo krájet. Do toho všeho ta španělština, která tomu dává. Ten konec mi připomněl "Obvyklý podezřelí", což řadím mezi top konce všech dob. Je to fakt parádní netradiční detektifka, kterou jen tak nesmažu a kterou si sem tam pustím, páč po dalším skouknutí to bude mít ještě větší koule... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Thrillery mám rád a Španělé umí točit dobře, takže je laťka vysoko, přesto ne úplně nejvýš. A to z jednoho prostýho důvodu. V první půlce se divák začne celkem nudit, říká si, že je tam spousta nelogických věcí, divnýho chování postav (už jenom to řešení dopravní nehody?!) atd., ale to se přece jenom v druhé části začne postupně vysvětlovat. Jo, poslední půlhodina je jedna obrovská gradace, kde to šplhá do nebeských výšin. Jenže... to by to nesmělo být tak překombinovaný. Najednou se na vás z obrazovky začnou hrnout různý varianty jednoho příběhu, a když už si konečně říkáte, že takhle to mohlo být, tak zase najednou se to otočí jinam a takhle pořád dokola. Matení diváka je u tohoto žánru v pořádku, stejně tak nějakej ten twist (ne Oliver). Jenže tady je těch změn a zvratů snad sedm, a to už je teda moc. Když pak nakonec zjistíte, jak to vlastně celý je, působí to takřka neuvěřitelně, že by se něco takovýho dvěma "obyčejným postarším rodičům" podařilo. Takže ne, nebyl to průser, ale příště prosím míň těch kombinací. Děkuji :) P.S.: A nejsem si jistej, že by dokázal přesně na mapě zakřížkovat místo činu, když tam byl v noci a ještě v celkem neznámým prostředí. Asi má v hlavě GPS. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible V: nepodceňuj důchodce. Forma prvotřídní, ale ten obsah... Na mě překombinované, daleko za přijatelnou hranicí pravděpodobnosti. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Moc hezká podívaná. Snímek přímo vás jako diváka neustále tahá za nos a pořád nevíte, jak to vlastně je. No musím přiznat, že je to velice vzrušující to sledovat. Všechny postupně odemknuté klíčové scény. Jako detektivka by to byla naprosto výborná. Jenomže za mě mi ten samotný příběh přišel trochu nezajímavý. To samé i finální pointa, bylo to přehnaný a měl jsem velký pocit, jako bych to už někde kdysi viděl. Ke konci bylo už hodně věcí nesmyslných, hlavně chování těch postav… Ale zážitek z toho byl fakt fajn. Hudba dokonalá. 77/100 ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

A Španělsko má další trefu do černého. Luxusní thriller se zápletkou, která napíná až do konce a rozuzlení je hodně super. Nevím kde na ty nápady chodí ale když se jedná o thrillery nebo horory tak prostě umí. Jejich herci jsou zajímavý a vždy mi i baví na to koukat v originále. Díky tomu jak jsou temperamentní tak ta španělština tomu docela přidává. Scénáře a i zbytek jsou parádní filmařina. Takže tenhle film doporučuji všemi deseti. 85% ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Prepletenec tak prepletený, že sme ho skoro ani nerozplietli. Tie nekonečné zvraty nám poskytujú novú prespektívu na predošlý dej a profilovanie postáv. Snaží sa to tváriť veľmi komplexným a chytrým dojmom, čo by z 95 % bola aj pravda. Dobrý film nakoniec nemusí byť superrealistický. Jednu hviezdičku však zrážam za ten záver (pointu filmu), ktorý už bol absurdnou ftákovinou. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla snímek, v němž by mě závěrečné odhalení skutečně dostalo. Jistě - všechny příběhy o nehodách a vraždách jsou jedním a tímtéž objemem střípků, z nichž pokaždé vznikne trochu jiná mozaika a tak se stává, že když sledujete thrillery pravidelně, rozdělíte si obraz na puzzle dřív, takže třeba to, kdo byl ve skutečnosti padouch se dalo odhadnout s přehledem po pár minutách, ale herecké monodrama paní mámy - to je jiná liga. Je zkrátka vidět, že ke kubismu mají Španělé blízký vztah. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Thriller zamotany presne podle meho gusta. Nespolehlivy vypravec, nekolik ruznych pohledu na stejne udalosti, neocekavane twisty, hezky to ti spanele na nas sehrali. ()

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

Jedná se o naprosto strhující a sofistikovaný mysteriózní krimi-thriller, který jednoznačně předčí svou propracovaností a zamotaností i filmy Davida Finchera. Oriol Paulo je totiž tvůrcem (podobně jako Fede Alvarez, Guillem Morales nebo Juan Antonio Bayona), u kterého dva snímky naprosto stačí k tomu, aby ukázal, jak kvalitním režisérem může být. Stejně jako ve filmu "El cuerpo", který byl stylem velmi podobný jako právě "Contratiempo", ze sebe vydal maximum a takhle má thriller zkrátka vypadat. (100%) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Už Paulův debut dával tušit, že Španělsku roste další originální filmař a Contratiempo to jenom potvrzuje. Napínavý, prefíkaný thriller, jehož pointu možná není úplně těžké uhádnout, ale já mám pro tyhle detektivky "mohlo se to stát jakkoliv" dost slabost. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vydařená záležitost. Škoda, že mi cca v půlce došlo (ne na základě indicií), o co jde. Ale "metoda nespolehlivého vypravěče" je tu dotažená do dokonalosti. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Proste ako sa vraví, ktor viem ten vie. Contratiempo pokračuje v nastolenom trende fantasticky napínavých thrillerov, na ktoré majú Španielsky neskutočný talent. Síce zo začiatku sa človek trošku pomalšie dostáva do príbehu čo nasleduje v následných minutách je fakt neskutočná šleha. Ideálne doporučujem tento film si pozrieť večer, ak je možnosť tak okolo polnoci a hlavne počas búrky. Skutočný fanúšik napínavých thrillerov, podobných ako dokážu vytvoriť asi len severania to dozaista ocení. V tomto ja vidím najväčší rozdiel medzi Európou a USA tvorbou. Contratiempo dokonale využíva nepredvídateľné vyústenie až dokonale dokáže diváka zmiasť. Chvíľami som mal strašnú chuť to pretočiť až na záver ako to vlastne dopadne. Síce film nie je bohatý na obrovský počet hereckých postáv, práve to mu pridáva na atraktivite a dodáva temnú atmosféru. Už dlho sa mi fakt nestalo, aby mi takto okrem žien dokázalo popliesť hlavu. A ten koniec? Fakt som bol husto prekvapený. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Spočiatku jednoznačný príbeh sa mení na dômyselnú hru s divákom. A síce nedosahuje geniality Nolanovských či Scorseseho rozmerov, atmosféru si udrží po celý čas až do záverečných plot twistow. Podarené. ()

Reklama

Reklama