Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Recenze (328)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5 Takmer po celý čas som sa bavil pri odhaľovaní toho, ako sa celý ten zločin vlastne odohral. Lenže na konci, po už n-tej verzii príbehu, som mal silný pocit, že toto tvorcovia už poriadne prekombinovali. SPOILER: Najviac mi vadilo, že matka zosnulého chlapca, ktorá pracovala ako upratovačka a navyše sa po synovej nehode psychicky zosypala, dokázala napriek tomu zahrať najúspešnejšiu obhajkyňu tak dokonale, že oblbla úspešného podnikateľa. Aj tak oceňujem, ako pútavo je film nakrútený. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Ve světle současných událostí asi nějak takhle: "Jsem úspěšný podnikatel Andrej... vlastně Adrián a nedávno mě obvinili z vraždy. Prosímvás, sú to KECY, NESMYSLE! Žádnou vraždu jsem nespáchal, vraždy nepáchám, žádnou milenku jsem neměl! Policajti proti mně mají ZADÁNÍ a vedou proti mně účelovku a já to odmítám! Můžou mě třeba zabít, ale já se nepřiznám. Ať řekne Kalousek, jestli má milenku a jestli ji zabil! A že máte důkazy, jaké důkazy? To je jasná provokace. Já jsem jen udělal tu chybu, že jsem nečuměl na cestu. Ale tuná mám celú zložku takových, co nečumí na cestu a o tom nepíšete..." Takový Kajínek po španělsku s tím rozdílem, že seňor Doria asi od Vepřové Hlavy milost nedostane. Velmi slušný napínáč! ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Španělové natočili parádní thriller, který diváka vodí za nos a on si to napnutý jak struna rád nechá líbit. Herecky přesvědčivé, závěr slušně vygradovaný, hutná atmosféra a hlavně ze začátku pomalejší tempo, která však tady vůbec nevadí. 4 hvězdy. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Pře zhlédnutím tohoto filmu jsem si říkal: ,, To mě asi nebude bavit. Zase nějaký ubohý thriller.." Po pokoření filmu této věty, kterou jsem možná vyslovil velmi lituji. Tenhle snímek je naprosto skvělý. Divák, který se kouká na tento film si myslí, že ví kdo je pachatel . Jenže mu film dá takovou facku a řekne: ,, Tak ty si myslíš, že to je on, jo? Chudáčku, ha ha ha!". Později už se objeví další podezřelí. Já jsem si jako divák myslel, že už je to opravdu on na sto procent. Vykonavatel vraždy. Viděl jsem ho jak tu bere tu sošku... Ale poté jsem zjistil, že mě celý film klamal. Celý snímek mi překládal lež. A to se mi líbilo. Nutil mě abych se dokoukal do konce... Tento film je (podle mě) povinnost všech diváků filmu. Je to skvost, který si s radostí pustím ještě jednou. Dávám poklonu Španělským tvůrcům za to, jaký majstrštyk vytvořili. ()

Smokey1468 

všechny recenze uživatele

Španělské filmy mám rád. A tenhle snímek dokazuje, že pořád mají co nabídnout. Již od začátku film buduje napětí a temnější atmosféru. Rozjezd je možná trochu pomalejší, ale mě to právě vyhovovalo. Jenže to, co se dělo v posledních cca 30 minutách? Tolik zvratů, které mohl jen z obtíží někdo předvídat, hlavně úplný závěr byl doslova šokující. Rozhodně si tohle zařadím mezi moje nejoblíbenější Krimi thrillery. Tleskám. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Po stopadesáti letech dávám plný počet hvězdiček, i když jsem se do poslední chvíle rozhodoval, zda se přikloním ke čtyřem nebo k pěti - důvodem je ta moje přemlsanost, že furt od filmu čekám úplnej emoční rozklad. Ale vidím tu mezi erudovanými kritiky řadu trojek nebo dokonce i dvojek, a tak jsem se rozhodl podpořit toto dílo čistou pětkou, protože už je to přeci jen nějaký ten pátek, kdy jsem viděl ve své podstatě filmovou masterclass. Musím v superlativech vyzdvihnout nejenom herecké výkony, hudbu, díky které by se napětí dalo krájet nožem - doopravdy si nepamatuji, kdy naposled jsem se do filmu tak moc ponořil, že jsem hltal každý okamžik a kdy na mě ta tíseň všemi deseti dopadala jako na protagonisty. Bezesporu největším tahounem filmu je scénář, narace, rovina a síla vyprávění, perfektně zapadající dílky puzzlí do nádherné jedinečné mozaiky. Takhle to má vypadat, takhle se to dělá, tohle je filmové řemeslo tak jak se sluší a patří, a absolutně nechápu, že tento snímek očividně nezískal žádná filmové ocenění, a že dostávají kolikrát přednost korektní pseudoartové sračky. Navíc pro mě pointa osobně zůstala skryta, různé tipy jsem jako měl, ale rozuzlením jsem byl naprosto uchvácen a do poslední chvíle . Miluji psychologicko-psychopatické hry, a zde jsem jich dostal několik, navíc řádně intelektuálně ověnčené. Režisér se přesně trefil do mého vkusu, a mně nezbývá nic jiného, než mu na dálku s veškerou úctou a respektem poděkovat. Gracias! ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem takovýchto filmů moc neviděl.... podobně luxusně zapletený film byl asi jen Shutter Island. K tomu není co dodat, naleznete zde spousty odpovědí na hádanky. Případně použijete hádanky jako odpověď na hádanku, z toho dospějete k závěru, že použijete jinou hádanku a jiné rozzuzlení... a co z toho nakonec bude ? Otevřená huba dokořán! ()

Shagrath19 

všechny recenze uživatele

Chytře vystavěný thriller,kdy do samého závěru nebudete vědět kde je pravda.Španělé prostě tyhle filmy maj zmáknutý.. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosferická bomba. Stačilo málo a bolo by to za plné hodnotenie. Príbeh bol už ku koncu veľmi prešpekulovaný a úplný záver dosť neuveritelný ale tŕpol som pri celom filme. Atmosféra sa dala krájať, výborná réžia a celková pochmúrne temná atmosféra s gradujúcou hudbou vytvorili dokopy veľký skvost ako zo starej Americkej školy mystery thrillerov od najväčších es v brandži. Na Španielov (I keď v produkcii WB) nevýdaný počin. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Španělové umí, v poslední době jsem si jejich kinematografii hodně oblíbil. A tohle je obzvláště vydařený kousek, u něhož sice budete mít v poslední půlhodince co dělat, abyste všechny možné varianty děje a zvraty zachytili a pobrali, ale konec je famózní (byť z hlediska trestního práva jde o nepřípustný postup). Málokterý film jsem zhltnul takhle pozorně a bez dechu. Na pět hvězdiček to sice objektivně není, ale aspoň někdy budu poněkud nekritický. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Dokonalý nízkorozpočtový scénář. Film okamžitě vtáhne a drží napětí. Velmi chytře nechává všechny možnosti otevřené až do konce a nemusí si pomáhat nechutnostmi. Navíc reálnost této příhody je o pár stupňů větší, než že nás budou honit zombie či co. Opravdu mrazivé. Úplně jiné než čekáte. Není to klasická velkovýroba ze zámoří. 8.5/10 ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Hani, Hani, budeš muset přestat sledovat a číst ty detektivky, takhle si už neužiješ žádná překvapení. Takže... Že prý twist, jo? Ale jděte! Baj voko od padesáté minuty to bylo jasné jako facka. Kouknu a vidím a jedna plus jedna jsou dvě :-). Přiznám se, že od doby, co jsem to prokoukla, šla moje pozornost dolů a už jsem jen čekala na dovysvětlení a umístění dílků skládačky na pár chybějících míst. A než k tomu došlo... jářku, to bylo ale teorií a konspirací. Mně by se mnohem víc líbilo, kdyby se ten kufr třeba otevřel, nebo kdyby to bylo od začátku v plánu, nebo kdyby to nebylo tak strašně překombinované..... Zkrátka a dobře, mně by se asi mnohem víc líbil úplně jinej scénář, že? :-D Jinak herecky a dialogově dobrý, kamera krásná, Španělé tohle dovedou skvěle, Jen škoda těch překombinovaných tezí no, byla jsem z toho úplně vyčerpaná :-D. Půjdu se na chvilku natáhnout a pak si pustím něco svižnějšího. ()

Swoser 

všechny recenze uživatele

Jeden zvrat za druhým a za tím ještě další. Geniální scénáristika v praxi, která diváka drží a pustí jakmile se rozběhnou závěrečné titulky. Nejsem veliký fanoušek zahraničního filmu, ale tohle je nutnost. Skvělé herecké výkony, atmosféra až mrazivá, dechberoucí záběry a Fincherovský konec. Po několika falešných rozuzlení už to ale zkrátka není ono a člověk už chce zoufale zjistit jak to skončí. Délka filmu vyhovující, ale přišlo mi to i lehce zdlouhavé. Ale i tak je to skvělý thriller. který si už pravděpodobně nikdy nepustíte znovu. 8/10 ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Zaujimavo natoceny thriller, no niektore zalezitosti hranicili so zdravym rozumom. Unikala mi tam logika v par scenach, ale v zasade som sa bavil. Spanielske thrillery su spicka a toto ma bavilo kvoli super zvratom a previazanosti celeho pribehu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový zajímavý návod na zakrytí nevěry a jak se vše může nečekaně zvrtnout po střetu s divokou vysokou. Sqělý konverzačně-myšlenkový masakr, který několikrát udělá absolutní veletoč než totálně skončí na žíněnce v poli poražených, tedy jak pro koho... Za mě 90% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vopred radím každému, veľa si o tomto filme nezisťujte, nakoľko najlepšie na ňom je príbeh a tie parádne zvraty. Sledujeme hlavného hrdinu, ktorý musí za večer vyriešiť s najlepšou právničkou svoju obhajobu aby nebol odsúdený za vraždu. Či je ale naozaj všetko tak ako hovorí, to sa dozvieme. Páčilo sa mi, ako film neponúkne jeden, či dva zvraty, ale je ich tu naozaj požehnane a posledných 20 minút je skvelých. Na plný ísť nemôžem, nenadchlo ma to až tak ako by som si predstavoval, každopádne silné 4*. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Napísať k tomuto scenár asi musela byť celkom fuška :) Oriol Paulo ma zatial nesklamal po geniálnej El inocente ma chytil aj tento thriller. Treba uznať že Španieli tie krimi vedia. Tak prekombinovaný dej prerozpravaný z roznych uhlov to ma celkom baví. Možno to niekomu príde prekombinované až moc mne to nevadilo a mám rad ked sú vo filme nápady ktoré aj keď su odtrhnuté od reality nenudia... ()

Reklama

Reklama